Prasknuty sdk stredom

Vcera som zakuril v krbe a praskol mi sdk v strede, nie v spojoch. Ako sa to da opravit?
Odpovedať
1
2
@originalx asi len pockat na ustalenie vlhkosti a teploty, potom vyskrabat a tmel. Zo zvedavosti otazka k moznej pricine- sroboval si sdk dosky aj do obvodovych UD profilov?
Odpovedať
Nebol nalomeny, lebo teplom sa ma roztahovat a nie zmrstovat a vytvarat praskliny. Este pockaj s opravami lebo ti to casom moze i inde prdnut. Nechal si diletacnu sparu, alebo si dosku oprel o obstavbu?
Odpovedať
@filip_pe vlhkost tu je 35-40%. Nie do UD som nic nesroboval, je to podla navodu. Co vyskrabat, ved to nieje v spoji? Aky tmel?
Odpovedať
@rkorba nebol nalomeny, teraz som zakuril a prasklina skoro zmizla, takze teplom sa to roztahuje. Myslim, ze vsade po obvode som daval 1cm dilataciu a nato som daval tuff pasku. Nejdem to teraz robit, mozno ked sa nebude vykurovat dom. Uz by som nikdy nedal sdk, to je dobra pico..na.
Odpovedať
@originalx sadrokarton je veru dost nachylny na vsetko, treba pockat, co to bude robit, nechaj to tak teraz
Odpovedať
@originalx nemas fotku toho rostu aj z tej strany, kde to prasklo? a inak, co nie je pico..na, co by si dal namiesto sdk?
Odpovedať
@gashtaan beton
Odpovedať
@gashtaan v mobile nemam asi inu foto, kuknem. Dal by som bud keramicky, alebo klasicky zelezobeton-deka.
Odpovedať
@originalx vlkost mas perfekt, my mame stale okolo 60, tak dufam ze neprdne pri poklese.. tiez ako @gashtaan by ma zaujimal ten rost, ako bol robeny, ci bol volny voci stenam, t.j. napr nezarazeny nafest medzi protilahle UD. Ono aj ta <>vina sa da spravit dobre, nezjednodusoval by som pricinu na "lebo sdk"
Odpovedať
@rkorba pravda, asi by to bolo lepsie... ale povedal by som, ze ani beton nie je zaruka, ze hlavne na takomto zradnom mieste nevzniknu taketo mikrotrhliny.
Odpovedať
@gashtaan nasiel som len tuto.
Odpovedať
@filip_pe no vlhkost mam strasne nizku, je tu suchy vzduch a to je naskodu, mame suchu pokozku a nechty sa lamu. Cd profili boli navolno v ud, dali sa posunut, jedine hned vedla krbu isiel jeden cd profil v ud. Robil som to sam, prvy a posledny krat. Uz sdk nikdy viac, je to zdlhava robota a mozno aj drahsia ako beton, aspon z mojho pohladu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx vyzera to byt urobene dobre, zrejme na to nejako tlaci ta obmurovka krbu ked sa teplom rozpina. Ja by som to nechal tak, ja mam strop popraskany krizom krazom a zvykol som si... ale na poschodi kde mam SDK nemam jednu prasklinu, pico..na v mojom pripade je velox strop 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx pravdepodobne si v tom rohu zle spojil sadrokarton..na vonkajsi roh sa reze sadrokarton do tvaru L,aby to neprasklo v spoji
Odpovedať
@dart9 ved vidis na foto, ze to rezal do tvaru L ako treba. Aj to tu pisal, ze tam nie je spoj, praskla mu v tom mieste doska.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx tu je detail fotka ako som robil roh pri krbe ja
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ok,tu fotku som nevidel..ja som daval este dilataciu 2 cm..kedze som daval tehlovy obklad na krb
Odpovedať
@originalx to je nejaká tepelno-akumulačná obstavba? Ak áno, nemala byť ukončená pod SDK a potom pracovať napr. s ytongom ? ak ťahá teplo až k SDK nemôže robiť problém aj to?
Odpovedať
@gashtaan daval som aj tento protipoziarny sdk, aby vydrzal teplo a on nevydrzal. 😃 Neviem aky je velox, ale klasicke keramicke minky a nosniky su dobry system, ten mam doma na starom a betonova deka je tiez dobra, nevidim tam vela nevyhod. Ja nemam nikde prasklinu, len tu nad krbom a to koli teplu asi.
Odpovedať
@dart9 ved aj ja to mam vyrezane z jedneho kusa sdk a tam v rohu to prasklo, aj 1cm dilatacia tam bola a nato tuff paska.
Odpovedať
@kamajabo to nieje akumulacny krb, ale je postaveny z 5cm izolacnych dosiek superizol, ma aj bezpecnostnu komoru.Ytong sa na krb nedava. No uz som zistil, ze sdk a teplo z krbu sa nemaju v laske.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx je dost mozne,ze ti to prasklo uz pri montazi,ohybom a nevidel si to lebo to drzal este papier..myslym si ze sadrokarton sam prasknut rakto nemoze
Odpovedať
@originalx fuuha, ale to drevo prirazene ku kominu... esteze to revizak nevidel.
Odpovedať
Robis si pre seba najkvalitnejsie ako sa da, nesetris na materialoch, dodrzujes pracovne postupy a technologicke prestavky a ono ti to prdne, kde chce a kedy chce =-) Chlapi proste je to tak. PS protipoziarny sdk ma rovnake teploty pouzitia ako obycajny, len viac vydrzi pokope v pripade kontaktu s ohnom ;-)
Odpovedať
@dart9 urcite to pri montazi neprasklo, to by som si vsimol.
Odpovedať
@gashtaan nebooj nie je oprete o komin, komin je zatepleny 5cm kamenou vlnou a este tam je medzera. Foto skresluje.
Odpovedať
@rkorba nie je pravda, v protipoziarnom SDK su do sadry primiesane vlakna, takze je vseobecne mechanicky odolnejsi
Odpovedať
@originalx aha hej, uz vidim 🙂
Odpovedať
@rkorba ved toto, clovek sa s tym natrapi, aby to bolo ok a ono si to urobi co chce. 😃 Ked dokoncim dom na 100% ho predam a kupim dva rychlokvasene a nebudem sa jedovat. 😃 No to som nevedel, ze vydrzi rovnaku teplotu.
Odpovedať
@gashtaan aj citas na co reagujes? :-o napis mi v com som sa mýlil prosim ta.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?