Praskajuca omietka sadrokartón - stena

Chcel by som sa opýtať ako by som to mohol opraviť keďže všade mi praská pri stenách omietka veďla sadrokartonoveho stropu. Firma ktora robila sadrokarton ho robila pred este pred sadrovymi omietkami nakolko to takto je vraj oveľa lepšie a nebude to praskať ale u mňa to praska všade ak to opravím tmelom praskne inde opravim inde a praskne znovu kde bolo opravene dom novostavba ešte nebyvame v zime bolo v dome temperovane, vlhkost okolo 47% omietky vsetko suche. Po kontakte firmy co robila sadrokarton mi povedali ze chybu urobila firma co robila omietky nie oni ale omietky nemam nikde popraskane len pri sadrokartone. Nakoniec prišli s tym že praska to preto lebo kvadre typu porfix, itong tahaju vlhkost z vonku a preto praska sadrokarton pritom vence niesu v dome ale vyzsie nakolko som daval 11 kvadrov aby neboli vence v interieri a su zateplene z vonku styrodurom a v dome vlhkost nemam neviem si s tym rady nakolko pokial to neporiesim nemozem pokracovat dalej. Mam to takto v kazdej izbe ako na foto. Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@enzel fuh ,to máš riadne popraskané. Ja to mám tiež takto spravené, najprv sdk , sieťka a omietky na steny , nakoniec strop omietnutý. A nemam praskliny nikde .Mam Mpi omietky.
Odpovedať
podľa mňa sadrokarón "tlačí" na omietku, preto to praská. Asi to nebol šťastný postup. Konštrukcia nad sadrokartónom sa asi trochu hýbe a toto môže byť dôsledok. Ak by to bolo po omietkach robené, praskla by ti len tenká čiarka v rohu
Odpovedať
narezať spoj SDK a omietky kol dokola a dať niečo pružné biele, alebo pretierateľné farbou
Odpovedať
@enzel ziež mám ten pocit že to bude to čo písal @tino2 že chýba dilatácia (voľná alebo v podobe pružného spoja) medzi omietkami a SDK.
Odpovedať
n@enzel Neviem sice co to sposobilo,ale uz ma tato doba fakt serie.Robosi by uz nevedeli co za pracu pytat a potom ked sa nieco stane,tak sama vyhovorka a opravuj si to sam..
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez lebo základom je mať dobrú vyhovorku! @enzel dali ti krížový rošt na sdk?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?