Porovnanie ceny monolitického betónového a dreveného stropu

Dobrý deň Nepodarilo sa mi nájsť priamu odpoveď na takúto otázku, možno som zle hladal. Problém je v tom že sa porovnáva montovaný betonový strop s dreveným. Ale ja chcem vedieť porovnanie monolit vs drevený. Predpokladajme že plocha je 100 m2. Pri a hrúbka betonu je 15cm.Dalej možme povedať že je v dome stredná nosná priečka. Dom je 10x10 m, teda max rozpon je 5m. Z väčšiny príspevkov vyplíva, že drevený by mal byť lacnejší. Aby nevznikli komplikácie zadám zloženie stropov zdola hore: betónový monolit: sadrokartón-železo betón 15cm-poter 5 cm-lamino drevený strop: sadrokartón- drevené hranoly 20x15 osová vzdialenosť 800 mm- záklop s dosiek 2,5 cm-poter 5 cm-lamino Neviem teda ktorá alternatíva je lacnejšia pri podobných vlastnostiach( je možné že som niektoré vrstvy zabudol) Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Ďakujem za odpoveď Samozrejme uvedomujem si, že po fázu uloženia záklopu z OSB je drevený lacnejší,ale neviem teda nemám skúsenosť či postačuje ako zvuková izolácia iba poter, ktorý musí byť aj na betóne,alebo čo musím naviac pridať, aby drevený strop vyhovoval aj podľa zvukových parametrov. Únosnoti sa nebojím, sú to malé rozpony.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
aj mna by zaujimalo, aspon orientacne. A pri tom betonovom monolite, preco je tam prva vrstva sadrokarton, to nie je potrebne, ci?
Odpovedať
Zvolene vrstvy nie su dobre. Ked si ich aj orientacne zvolis a vies rozmery domu, tak si spocitaj mnozstva materialu a vynasob cenou za material. Budes mat orientcnu predstavu. Alebo cakate, ze to niekto urobi za vas? Spocitaj a podel sa o vysledky. Ani sa nedivim, ze rok nikto na otazku neodpovedal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?