Popraskaný veniec

Po vcerajsom nadseni z toho, ze sa konecne podarilo zabetonovat veniec, to dnes vystriedalo velke sklamanie. Pri dnesnom polievani venca som zistil, ze na venci su praskliny. Praskliny su pravdepodobne nad strmienkami. Nastastie to nie je na uplne celom venci (ale takych 70% venca je popraskanych). Napr. nad prekladom spojenym s vencom nad velkym oknom nie je takmer ziadna prasklina. Myslite, ze sa jedna o velky problem?
Odpovedať
skus zistit ako hlboko sa tie paskliny ale nemyslim ,ze je to problem . ten beton vyzera tak na tyzden sknutia
Odpovedať
Profilova fotka
sem tam ich najdem aj u mna, ale pri tom zeleze co tam je som to nejako neobavam :-)
Odpovedať
Slabe kritie nad strmienkami ale Neni to problem
Odpovedať
zo tri styri sa najdu aj umna zmrstovacie praskliny,ja som nepolieval v noci mrzlo vtedy tak som to nechel nejako znasilnovat ale som to prikril cele igelitom,ak sa ti nato zle pozera a´´zalej cemntovym mliekom a je vybavene nerisil by som to nejako - ale nesom stavbar :)
Odpovedať
@patricela Krytie nad strmienkami by malo byt 20 mm. Ocelova vystuz bola podlozena 20 mm distancnymi podlozkami umiestnenymi na strmienkach. Strmienka boli vyrabane strojne, takze mali by mat spravne rozmery. Je sice pravda, ze vrchne krytie som nemeral, iba spodne krytie a bocne krytie. Ale od oka vrchne krytie vyzeralo spravne...
Odpovedať
@patricela odbornicka
Odpovedať
Niesom odbornicka ale manzel je zeleziar .a krytie ked uz tak aspon 30 mm ale urcite to neni problem
Odpovedať
@dusanmt dobre ste ho zvibrovali? asi nie, čo? ak je to veniec, tak to nerieš, aspoň vieš kde sú strmienka :-) @patricela krytie sa navrhuje v závislosti od konštrukcie a výstuže a začína od 20mm (pri veľkých priemeroch býva kľudne aj 40mm)
Odpovedať
@slavoslav Beton sa bohuzial nevibroval :-( Iba sa prepichoval roxorom, hutnil kelnou a po debneni sa buchalo kladivom...
Odpovedať
@dusanmt zrejme ste málo búchali, ale fakt to nerieš, už to nezmeníš a dom ti kvôli tomu nespadne.
Odpovedať
Mozno bol riedsi beton viac vody v nom mozno bolo vtedy to zvikne urobit aspon umna som prisiel na tuto vec kde sa beton sypal nehrozila prasklina kde sa lial prasklinka sa nasla - moje pozorovanie ;-)
Odpovedať
@vader100 Ano, ten beton bol na moj vkus trochu redsi. Upozornil som na to aj majstrov, na co mi povedali, ze to sa mi iba zda, ze to ten silny cement (davali sme 42,5 R) robi ten beton taky mastny... Niekde som zase cital, ze keby sa YTONG polial pred betonazou, neodsal by tolko vody. Ze tie praskliny mozu byt sposobene aj odsatim vody z betonu... Kazdopadne sa bol dnes na to pozriet statik a povedal, ze je to OK :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusanmt urcite to prezije aj ten ytong ;-) To som vypozorval uz pri doske kde bol riedsi zmrstovacia prasklina ,ako spravne poznamel JAN45 pri inej teme ze beton by samal sypat nie liat je to pravda , bohuzila samozrejme ked sa leje sa stym lepsie robi ale uz ten beton neni to co by mal byt.
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne evidentne bol veľmi riedky betón.To je príčina týchto prasklín.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som mal tento problem a mal som aj strmienka zakryte 30mm betonu ale ytong vsetku vodu stiahol a to som to polieval 3x denne :/
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
vraj to nieje problem ma som tiez ale mensie je to slabe krytie betonu nad strmienkom, aj ked ja viem na isto ze boli zaliate tak na 2-3cm
Odpovedať
@mcsmekac 16stky roxory ? :D ja som dal 14tky a sa ma pytali ci som OK :D (bungalov)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?