Popraskaný betón na strope. Poraďte

Profilova fotka
Dobry den, Chcem sa opytat, ci mal niekto podobny problem. Robili nam strop, resp. zalievali ho a urobili sa nam tam praskliny. Zalievali sme doobeda a poobede tam uz boli. Polievanie uz tym padom bolo zbytocne (povedali ze mozeme polievat az druhy den), bolo teplo a zacal pracovat. Najprv sme mysleli ze je to len povrchove, ale teraz ked prsalo zistili sme, ze to vlastne cez tie praskliny preteka. Bude strecha uz pretekat nebude, ale moze to mat vplyv na statiku, resp. praskanie stropu po omietke. Mate podobnu skusenost? sme dost sklamany...dakujeme za nazory.. :-)
Odpovedať
Dobrý deň. Dažďová voda nemusela tiecť prasklinami. Jednoducho sa to premočilo, veď tam nemáte hydroizoláciu. Tie praskliny asi nemôžete na nejakom mieste vidieť, či sú durchom? Pre istotu nech na to pozrie stavebný dozor a nech všetko spisuje. Myslím však, že to nebudú až také strašné praskliny... Ak by boli po celej výške, statika :-p , vzduchotesnosť tiež :-p . Jarka
Odpovedať
Profilova fotka
Prasklina je bezna vec.Zeleza je tam asi tolko vela ze to nema kde ist.Ziaden strach
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem Jarka za odpoved :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyy Aj Vam dakujem za odpoved :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@ingusa ahoj my mame teraz podobny problem, chcem sa spytat ako ste vy vtedy dopadli? sanovali ste nejako tu deku? ci ste to neriesili? predpokladam, ze uz byvate..a bez problemov :)
Odpovedať
Profilova fotka
Praskliny v ŽB doske stropu je možné sanovať vyplnením epoxidovým konštrukčným lepidlom, samozrejme na spodnej strane ich je nutné uzavrieť, napr. cem. maltou a predpokladá to, že sú naprieč celou doskou, teda je ich kade zalievať.
Odpovedať
Profilova fotka
@hevka ahoj.Vies co neriesili sme to.len kde to spadalo pod terasu tam ano..davali sme tam na 3 x taku hydroizlaciu +tekute sede neviem ako sa to presne vola a pomohlo..a hned na to.sme rychlo dali dlazbu..inde ok..drzim palce..
Odpovedať
@ingusa @peterpb dakujem, statik nam tiez odporucil osetrit to nejakym pripravkom, takze to urcite spravime, ale vraj to nie je nic tragicke, takze tiez ideme dalej ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
A fotecka nic? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dost pri robeni platni pomoze aj velkym igelitom to prekryt. Netreba polievat. Alebo betonovat nie hned zrana. Skor k veceru. Mne sa to podarilo bez jedinej prasklinky ale to som mozno mal stastie ;-) zase az taky macher sa necitim nepolieval som. Vystihol som aj dobre pocasie v lete. Prva platna prekeryta igelitom. Vrchna ani nie. Vrchnu som robil cca o 16hod ked bolo teplo ale slnko uz tak priamo neprazilo. Myslim si ze to polievanie na druhy den nema zmysel. Par ludi poznam co polievali a aj tak su prasklinky.
Odpovedať
@mio23 my sme betonovali C20/25 tento pondelok, vecer. Aj sme riadne vibrovali, fakt sme sa to snazili urobit tip/top. O par hodin povrch popraskal, nepomohlo ani hodne caste polievanie. Dodavam, ze stale polievame, horsie to chvala bohu nie je, ale tie trhliny tam su... Podla statika to nie je nic dramaticke, pockame az to zo spodu odsalujeme (este nevieme, ci su praskliny aj zo spodu, modlim sa, aby neboli ;-) ) no a potom sa to osetri nejakym pripravkom.
Odpovedať
Profilova fotka
Tusim ze B20 od zaciatku som daval. Cez elephanta. Iny nemam nikde. Aj v pasoch. @hevka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hevka ja som sa vobec nesnazil. To bolo secko velmi rychlo urobene.
Odpovedať
@mio23 Takze tomu sa hovori stastie 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hevka to nebude urcite nic vazne. Vela ludi to ma spraskane. To su trhlinky mozno 2cm do hlbky. Strc sparatko a odmeraj. Mozno to tak rychlo zrelo ze nebola sanca. Prekryval by som igelitom po zabetonovani. Sa to tam secko pekne spari. Cement pri zreni sa hreje.
Odpovedať
Profilova fotka
@hevka ale ak mas fotky hod ich tu pre buducich kutilov. Fotku kolko ste mali armatury. Ako ste tomali salovane a fotku vyzretia. Len kedze mi nespraskal beton 5x tak ktovie ci to bolo stastie :-p ale asi ano. Asi rozumiem si s betonom. Jedno betonovanie spodok jedno vrch. Schodiste betonovanie. Dalej balkon jeden a balkon druhy. Do balkonov som daval cement holcim a tie kvalitnejsie a drahsie sa mi zda ze rychlo tuhnu. Tu moze byt riziko mozno. Do schodista som daval klasiku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dnes sme odsalovali ZB strop na dome , a praskliny su aj zo spodnej strany cize su po celej hrubke platni. Su ako take vlasocnice a niektore su po kraji smerom dovnutra ako ide armovanie a niektore v strede dosky nepravidelny tvar,maju od 10 cm a daktore aj 2 m cez celu garaz. Presne tie praskliny, kt. su viditelne na vrchu platni vidno aj zo spodu. Tam kde na vrchu platne stoji voda tak praskliny su zo spodu mokre a pomaly z nich ta voda presakuje a robia sa take kvapocky. Strop je nad garazou 6,5 m x 6,5 m. Garaz sa zalievala skor ako dom a dom neskor, na dome nie je ani jedna prasklina. Avsak beton na garaz som bral z inej betonarky ako na dom. Betonaz- putzmajster. Beton B20-dunajsky strk. Hrubka dosky 16 cm. Armovanie sa robilo presne podla projektu. Strop je inak pekne rovny nie je nijak prehnuty. Spominane praskliny boli na betone uz vecer v den ked sme zaliavali, zalievali sme rano. Prv som myslel ze su od tepla ze beton rychlo schol, von bolo vtedy cca 30 st v tieni, a ze budu len na povrchu, ale nie je to tak! Polievali sme to asi 5-7 krat denne 4-5 dni. Poradte prosim co s tym, ale teraz uz asi sa ani nic neda. Diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?