Polystyrénový strop

Profilova fotka
Dobrý deň Plánujeme stavať na jar 2013. Premýšľam dopredu a chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s týmto materiálom .http://www.polstrop.cz/ Zdá sa mi to veľmi jednoduché a ak spočítam betónovú deku (betón,železo,zateplenie,poter a vňom zas železo) tak prichádzam na rovnakú cenu . Vie ma niekto uviesť na správnu mieru. Počítam dobre ? A ak to niekto má napíšte mi či by do toho išiel znova . Ďakujem. Ešte poznámka .Chceme stavať bungalov .
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Pokiaľ idete stavať bungalov s nepochôdznou strechou tak najlacnejšie je urobiť nosníkovú konštrukciu strechy ,strop zo sdrokartonu , vrch zatepliť sklennou vatou.Tie nosníky na tých pár fotto čo sú na priloženom linku sú izolované cca 4 cm hrubým hutným polystyrénom čo je na strop veľmi málo.Preto ak by ste chceli mať kvalitne zateplený strop , museli by ste aj na takýto strop naukladať dodatočnú tepelnú izoláciu. Nerátal som to ,ale moc pochybujem ,že to bude lacnejšie ,ak mám dosiahnúť kvalitnú ,rovnomerne rozloženú tepelnú izoláciu stropu.
Odpovedať
Profilova fotka
keď zrátam hrúbku materiálu po odpočítaní otvorov tak mi pri hrúbke panela 155 mm vyšlo čistého polytsyrénu cca polovička t.j. 7-8 cm. a pri hrúbke panela 207 je to cez 10 cm čistého polystyrénu. Zdá sa mi to už dosť na strop.
Odpovedať
@mirooslav Na to musíte dať ešte tepelnú izoláciu, najlepšie vlnu. Ten strop málo izoluje.
Odpovedať
@mirooslav 10 cm na strop? Zabudni!pod 40 cm nechod
Odpovedať
Profilova fotka
40 cm ? To nemyslíte vážne !
Odpovedať
@mirooslav Samozrejme, 40 cm je optimum.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr vyho máte ? ak áno fakt to treba ešte dozateplovať ? Veď na klasickú deku sme u rodičov dali 10 cm tvrdenej vaty a je to super. A to nie je ani ničím zaťažená proste len poukladaná na strope.
Odpovedať
@mirooslav V projekte máte len tých 10 cm na strope? Nikomu nevadilo, že ani nespĺňate normu? Koľko kWh ročne prekúrite - kuk projektový výpočet.
Odpovedať
@mirooslav Nemám tento strop. Na strope mám vlnu, ale omnoho viac.
Odpovedať
Samozrejme, treba ho zatepliť - vyplýva to aj z údaju tepelného odporu na stránke výrobcu. R=3,3 m2K/W.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ak je to takto tak by som musel dodatočne ešte uložiť na vrch neakú izoláciu a tým cena rastie
Odpovedať
@mirooslav Zrovna vlna je na tom to najlacnejšie. Kubík stojí 20 €. Čiže tá vrstva hr. 40 cm stojí 8 €/m2. My máme na strope 60 cm. Do kúrenia sme investovali 1300 €, ročne prekúrime 250 €. Kúriť začíname 1. decembra. Skúste ísť touto cestou - nájsť lacné riešenie, ktoré bude mať výnimočne dobrý efekt. ;-) U bungalovu, ktorý má veľkú plochu stropu, je tých 40 cm normálka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nemáš link na tú vlnu ? Ktorá to je ?
Odpovedať
@mirooslav hociktorá sklená: Rotaflex, Knauf Classic... veľa ich je Teraz pozerám, že ste z chladnej oblasti... :-o
Odpovedať
Profilova fotka
A vy chodíte máte pochôdzny strop , lebo my ho taký chceme mať . Na tú vlnu pôjde ešte isto poter. Či len priečky pomedzi vlnu a na to OSB dosky ?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak neviem presne ako berieš chladnú oblasť , ale mne sa nezdá že je tu chladno :-) Momentálne +5,6 :-)
Odpovedať
@mirooslav Pochôdzny strop sa dá riešiť všelijako. Napríklad sa dá rošt ponad vlnu.
Odpovedať
@mirooslav ked som pisal ze 40 cm, myslel som to vazne. to je tak optipmum. Osobne mam 60 cm 4 x 15 cm (15 cm pod tramami, 15 cm medzi trami a 2x15 nad tramami). Toto riesenie je tak vhodne na garaz, alebo mozno na deku medziposchodia (nestudoval som vlastnosti)- nepotrebujes tazke stroje - odvezies na polskej fiatke poukladas a zalejes. Na cisto strop bez dodatocneho izolovania to vhodne nie je.
Odpovedať
nerobte ziadny kartonovy strop aby sa vam tam nedostala nejaka haved,keramicky je predsa len keramicky
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav Asi zájdem ďalej od stropu ale: Vyskúšaj si poštudovať niečo o NED /nízko-energetický dom/ alebo pasívny dom... Poštuduj o tom, o kolko viac ťa bude stáť výstavba a o kolko menej ťa bude stáť prevádzka takéhoto domu!!! napr: http://www.e-filip.sk/default.aspx?co... a X podobných... Keď si o tom naštuduješ, potom určite odporúčam temy na modrej streche o spotrebe energii (asi najväčšia cena je za kúrenie, pritom nemusí to tak byť)... Keď to budeš mať prelúskané, určite ti to pomôže pri rôznych rozhodovaniach, aký materiál zvoliť...a určite nepoložíš otázku že či 40cm izolácie je normálne.... PS: tepelné čerpadlá, rekuperácie, soláre sú super vecičky, no dosť drahé...no pokiaľ nemáš dosť €, NED dom postavíš aj bez týchto hračiek...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem ,ale nejdeme stavať nízkoenergetický dom aj keď je to dnes veľký hit. Nie že by som neplánoval zateplivať , alebo nešetriť energiami, ale chcem klasiku a tá bude určite o veľa lepšia ako staré 30-50 ročné domy. Určite budem izolovať tak aby to bolo momentálne pre mňa dostupné cenovo. Ideme stavať nový dom a ak dám peniaze do drahej síce kvalitnej izolácie , okien , zdroja tepla nebudem mať kuchynskù linku , peknù kùpelňu, nábytok. Idem do toho tak aby som sa nasťahoval a do budùcna riešil aj menej nákladnù energetickosť. Myslím že zetepliť strop je to najmenej ,samozrejme nevymeniteľné časti ako okná ,murivo budem kupovať tak aby splňalo normu. Všetkým ďakujem za info.
Odpovedať
@mirooslav Izolácia nie je drahá. Stojí zlomok z toho, čo napríklad tehla alebo pórobetón. Stačí, ak sa na izoláciu priplatíte 2000 € a potom môžete násobne ušetriť na investícii do kúrenia. Výsledkom je dom, ktorý stojí rovnako alebo dokonca menej, ale má oveľa nižšiu potrebu tepla na kúrenie.
Odpovedať
@mirooslav komin, kozub a obstavba je 4500 eur minimalne - zrusit! Na bungalov Ti staci 20 cm ytong a na to hod 25-30cm polystyrenu. Strop aspon 40 a podlaha aspon 20. Izolovat sokel. Cenovo? Mam 160 m2 vaty po 60cm stalo to 2600 eur. Izolacia sokla fibran 19 cm s hydroizolaciou Sika cca 1300 eur. 23cm eps 150 do podlahy - cca 34m3 cenovo asi 2400 eur a 30 cm sedeho fasadneho eps spolu asi 42m3 za cca2500 eur. Spolu 8800 eur. Ak by si daval len polovicne hodnoty tak by si mal za 4400, a ten zbytok je za ten komin a krb. Myslim si ze tych par eur navyse pri stavbe je uz malickost a to nehovorim co usetris na topnej sustave a prevadzke. Ver tomu ze potom za to uz komplikovanejsie riesi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ideme stavať z 30cm yporu a 10cm zateplenie , na strop asi použijem ten polystyrén kôli rýchlosti a jednoduchosti dám na to 5 cm betónu a dodatočne zateplím ak zostanù peniaze. Strop bude pochôdzny a to mi stačí. Do základovej platne tiež uvažujem dať min 10 cm izolácie. Len premýšľam či dať na ten strop z vrchu ( to by zas chcelo poter ) alebo zo spodu ale to by som musel hneď ešte pred omietkou.
Odpovedať
@mirooslav a bude tam aj komin a krb? Ake vytapanie planujes? Cena eps je relativne nizka tak z tych 10 cm sprav aspon 20. Lepit to budu tak ci tak, takze len material a ked zoberiem ze m3 sedeho stoji 60 eur, tak m2 bude stat navyse 6 eur. Nesetri na nespravnom mieste!
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné , šetriť plánujem tak aby sme sa nasťahovali a podstatné veci neprerábali , ale dodatočne vylepšili. Ak budú peniaze dám aj tridsať navrch a poter . Nechcem tvrdiť že nemáte pravdu , ale musím sa riadiť veľkosťou peňaženky. Určite zhodnotím stav a možnosti . Dík za rady. Inak plánovaný je aj krb a vykurovanie peletovým kotlom.
Odpovedať
@mirooslav nechapem ako sa da napisat v jednom prispevku, ze sa potrebujes riadit velkostou penazenky a ze je planovany krb. @mr79 a @blacksr ti dobre radia. Netrucuj ;-) Ta podlaha je kriticka. Ked si v buducnosti uvedomis, ze mas dom slabo zatepleny, tak zistis, ze do podlahy nemozes dat len tak jednoducho potrebnu hrubku. A aby som nebol mimo temy, tak sa opytam, kolko stoji taky strop pre tvoj konkretny dom?
Odpovedať
@mirooslav A koľko vyjde taký kotol na pelety? Do 1000 € je to fajn.
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozumiem v čom trucujem . Nikomu som nenapísal že nemá pravdu . Budem sa opakovať . Vonkajšie steny 30 cm ypor 10 cm izolácia , strop polystyrén 20,7 cm a 5cm poter plus ak bude treba dodatočne zateplím a do podlahy plánujem podlahové kúrenie takže pod to ide izolácia už normálne. A ten krb ? nerozumiem tomu čo sa ma pýtaš . Mám to chápať tak že krb je komfort a že ak chce niekto šetriť tak si ho nedovolí , či ako si to myslel ?
Odpovedať
Profilova fotka
Kotol na pelety aký chcem cca 2500€
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?