Podkrovné schody RADA

Ahojte ,rád by som sa opýtal ako je to pri kolaudácií, či vyžadujú aj nejaké papiere k podkrovným schodom. Mám v protipož. bezpečnosti stavby aj výlez požiarny EW30/D3, ale ja by som chcel radšej nejaké tepelno izolačné schody. Ako to mám vyriešiť? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt načo je protipožiarny projekt na jednom požiarnom úseku? To aj okná máte protipožiarne? Aj to sú otvory do stavby.
Odpovedať
@jan45 No bola to podmienka pri stavebnom povolení a bez projektu poz.ochrany by nám ho nedali. Pýtal som sa veľa ľudí čo stavalo a vôbec to nepotrebovali a veľa vecí na rozdiel od nás. Možno si len dotyčný človek na stavebnom úrade potreboval niečo dokázať. Ale nemal som chuť sa sním dohadovať a tak som sa to dal vypracovať.
Odpovedať
Projekt PO sa dnes už vyžaduje pravidelne. Aspoň v našich končinách. Ak tam nechcete požiarny výlez, potom treba dom riešiť ako jeden požiarny úsek.
Odpovedať
@blackomt ak chces hodim sem papier co chcu na urade v mt, nic take tam neni chcu len zakl. Veci
Odpovedať
@sysell Kľudne daj no my sme mali stavebný úrad v Kostanoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt žiaľ, metodika patrí pod iné ministerstvo ako je zriaďovacie, aj viných oblastiach to vidieť. Zriaďovali sa kontaktné miesta,ale web stránky majú odlišné, niektoré, ako z inej krajiny.
Odpovedať
@blackomt jaj som si neuvedomil ze si kostany to je asi lepsie viac na toseru a beru to podla mna viac v pohide na dedine ako v meste.
Odpovedať
@sysell Neviem asi to dosť záleží od človeka, ktorý to ma na starosti. Ak je to nejaký pako tak ti nepomôžu žiadny svätý.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?