Podbitie pri vaznikovom krove

Zdravim, chcem sa spytat tych, co maju vaznikovy krov, dava sa podbitie vsade s osb doskami a potom nato sadrokarton? Alebo ako ste to robili vy? Aky je tam postup? Zateplovat budeme vatou 40cm.Privitala by som aj fotky, vrela vdaka.
Odpovedať
@zanettle tak si pozri album. Podbitie naco, ak ho nepotrebujes? Postup je jednoduchy, bud ide vata do priestoru vaznika alebo pod veznik alebo kombinovane. Ak pod, treba spravit rost kde bude ta vata drzat, nasledne parozabrana a konstrukcia na sdk.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle tak tak ako pise palo18. Vies kolko dnes stoji jedna osb doska? Drahsie ako ta vata
Odpovedať
@muska414 ano viem, kupovali sme na salovanie venca da sa povedat, ze este za lepsiu cenu ako teraz. Len niektori davaju preto som sa chcela informovat, ci je to potrebne
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle sú aj tenké dosky, neoľutujete
Odpovedať
Takto som to robil ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle spravte si pod vaznikmi krizom rost z lat a dajte vatu medzi vazniky a potom medzi tie laty. Na to potom parozabranu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 A co nema olutovat? Naco je dobra osb pod vaznikmi?
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 dnes sa všetko stavia tak aby to bolo najlacnejšie a vydržalo záruku.....OSB doska pod väzníkom splní z dlhodobého hľadiska funkciu kvalitnej poistky pre možné chyby v parozábrane (lokálne odlepenie pásky po X rokoch), umožní kvalitnejšiu inštaláciu parozábrany ( prisponkovanie k pevnému podkladu bez previsov) a ochráni parozábranu pred mechanickým namáhaním, ktoré môže vznikať rozdielom tlakov medzi vonkajším a vnútorným prostredím teda poistí vzduchotesnú rovinu....a ako bonus pri akejkoľvek údržbe v podkroví pri nešikovnom kroku človek nekončí vo vlastnej obývačke. Či to stojí za tých á1000,-EUR + práca je na rozhodnutí majiteľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 ak by som sa mal pozerať na ceny a hlavne pri tých dnešných,tak by som nestaval vôbec a radšej by som si doprial 3-4luxusné dovolenky za rok. Pre mňa je len tá samotná fólia ako bozk mŕtvemu, o pár čísel je to lepšie s osb a top je betónový strop, ktorý som si žial nedal.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl nesuhlasim. Ak je parozabrana spravena spravne tak tam nemas netesnosti. A dat 2000€ plus praca. Pre pripad ze mozno niekedy stupim na pojde vedla pochodznej plochy je podla mna vtip…
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo podla mna je zas dovolenka vyhodene peniaze… ale aj ked mas betonovy strop tiez ho musis zaizolovat a pod izolaciu dat parozabranu… betonovy strop by som riesil pri poschodovom dome
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 neviem čo stojí teraz tá osb ,no mňa vyšla pred rokom na cca 800 eur , hrúbka 18, 115m2
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@muska414 ......viem ako sa správa parozábrana bez opory keď fúka nárazový vietor......síce kvalitné pásky kým sú nové držia dobre.....no či to tak bude za 20 rokov neviem. To že berieš stupenie vedľa pochôdznej plochy ako vtip je tvoja vec....lenže ani strecha nie je večná a potrebuje údržbu (niekomu zatečie, niekomu sa tam nasťahuje kuna alebo myši......iste kto by myslel na to čo bude možno za 40 rokov......ja len viem že každá "odfláknutá" maličkosť ma v živote dobehla.......použitie OSB nie je neznáme riešenie (viď obr.) .....ale ja rozhodne nikoho nemám najmenšiu potrebu presviedčať.
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 to by Vám mal vysvetliť projektant, ja len upozorňujem . Zdieľam názor igorkoo
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo teraz by ta stala 2000€
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl nechapem aky vietor ti ma fukat na parozabranu?
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 .....domy sa testujú na vzduchotesnosť (BD test) tlakom 50Pa čo je situácia, ktorú bežne vytvára vietor s rýchlosťou á 30km/h.
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 zopár ľudí sa tu už sťažovalo , že im v úvodzovkách behá hore dole tá fólia z prievanu keď otvoria dvere do izby a vydáva zvuky, ktoré sú otravné.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo nepostrehol som....ale keď som robil svoje prvé podkrovie tak som to videl v praxi ...a preto som to už druhý krát takto nespravil.
Odpovedať
Profilova fotka
@igorkoo tak to nemali spravene poriadne ked im s tym trepalo…
Odpovedať
@igorkoo teraz stoji jedna 70e..zo dna na den o 90per. zvysenie ceny z38 na 70e!!!!.. osb je dneska vlastne luxus, volakedy najlacnejsi konstrukcny shit ktorym sa platalo vsetko mozne do coho sa nechcelo cloveku strkat peniaze..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@eagleowl neviete mi povedat aka je minimalna hrubka OSB potrebna pri takomto rieseni? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@marselino7 aká je minimálna hrúbka nemám ani potuchy....niekto nedá OSB vôbec. Ja som sa držal odporučenia výrobcu krovov a dal som 18mm P+D. (rovnaká je aj vo výkrese hore).
Odpovedať
@marselino7 10 max, už koli váhe by som tam nič iné nedaval
Odpovedať
@tom329 dakujem za info, este otazka ak su nejake skusenoti so zateplenim stropu vatou, planovaych je 40cm vaty, pri krokvach (stropnicach) s vyskou 16cm je lepsie dat napr. 16cm izolacie medzi, 12cm do kriza a na to este dalsich 12cm alebo je jedno ci dam 2x20cm? Dakujem
Odpovedať
@marselino7 ja som dával prvú možnosť, je to pracnejsie, ale robíš to pre seba. Firma by dala určite druhu možnosť. Nezabudni na 1cm presah. Jo a ešte si nezabudni na steny označiť kde máš nosníky. Konštrukciu Sadrokartónu treba kotvit len do nosníkov.
Odpovedať
@marselino7 A je správne.
Odpovedať
Profilova fotka
@tom329 s tou váhou to je skutočne veľmi dobrý vtip 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?