Pochôdzny strop - prosím o radu

Ahojte, prosím, poraďte mi ako najlepšie vyriešiť túto dilemu. Dnes som začal s realizáciou pochôdzneho stropu - nabíjam smrekové dosky 2,5cm hrubé na klieštiny s medzerami cca 1-2mm (úložný priestor), no mám tam "hluché miesto - medzeru cca 40cm" medzi pomúrnicou a klieštinu... kde sa mi to proste zarovno nabiť nedá. Nieje to o čo pribiť, nieje to načo uložiť. Ako to najlepšie vyriešiť a ako a čím vyplniť toto prázdne miesto?? izolovať sa chystám strop zo spodu, medzi klieštiny a chcel by som sa vyhnúť tomu aby sa vata napriamo dotýkala strešnej fólie pri pomúrnici. Máte nejaký nápad ako to spraviť? Mňa napadá len nalepiť EPS zo spodu na krokvy od pomúrnice - do tej medzery. Je to dobré riešenie? Vďaka za názor, info. Prikladám aj foto.
Odpovedať
@stefanl tak sa dotkne a co? Ak ta to trapi mozes tam, natlct hociake laty, mozes nakramlovat sietku ... fantazii sa medze nekladu
Odpovedať
@stefanl A v projekte je čo? Ľudia, to staviate bez projektu? Nemusíš tam dávať nič. Daj tam rovno minerálnu vlnu, ak tá bude tepelný izolant. Alebo si daj striekanú izoláciu.
Odpovedať
@chrobak7 striekanú dávať určite nechcem a projekt mám len pre stavebné.. žiadne detaily
Odpovedať
@stefanl Som laik, staviam dom. Preto som si to dal nakreslit a zaplatil to. Chcel som tu dat detail projektu, ale nedam. Nejde o peniaze, ale o to, ze nevies co vlastne chces urobit. Ujasni si najpr. Aku foliu mas na streche. Ak kontaktnu, co predpokladam, ze ano, tak neries, ze nechces aby sa vata dotykala folie. Kolko izolacie chces pouzit? A v akom zlozeni? Ak len medzi kliestiny, tak je to malo. Ak aj pod to, tak budes robit rost, ak na to, tak predpokladam, ze na dosky a rozvinies ju, ci c je spravne? Mas vobec predstavu, co pojde na strop? SDK? Ako pojde parozabranna folia? A urcite som na nieco zabudol. Ujasni si to a napis. Bez toho, ti kazdy porasi svone a bude to mis-mas, co nebude mat hlavu ani patu. Setris na nespravnom mieste.
Odpovedať
@stefanl pozerám, že si veľa fundovaných rád dostal. :-) Osobne by som tam vložil kúsky dosák, ktoré by som odpodu uchytil L profilmi...
Odpovedať
Obrázok máš zle nakreslený. Klieštiny sú položené na pomúrnici. Tým pádom treba vyriešiť len podbitie z vonku a šikminu na klieštinách. Treba si začať od fólie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?