Parozabrana a podhladove svietidla

Dobry den, V dome na poschodi mam stop zo sadrokartonu, nad nim je podkrovie kde je parozabrana a nasledne izolacna vata (40 cm). V ramci finalizacie domu sa svetla (podhladove led bodove svetla spolu s chranickou pod izolaciu) umiestnovali neskor ako sadrokarton (postup zvolil stavitel). Hlavne ide o to ze sa parozabrana musela predieravit aby sa osadili bodovky. Moja otazka je ci je realizacia ako je na obrazku v poriadku alebo ci to mam reklamovat? Ak to nie je v poriadku, ake su moznosti na opravu aby mi nevznikal kondenz na izolacii a nasledne to neplesnivelo?
Odpovedať
@pheezel Z tvojej foto je očividné, že zhotovitelia tunajšie fórum zďaleka obchádzajú. A je to škoda. Parozábrana už nie je parozábrana, pri tomto postupe tam vôbec nemusela byť. Spôsoby, ako to dať do poriadku, možno existujú, ale bez väčších zásahov to nepôjde.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl to mi príde skôr ako paropriepustná fólia ako zábrana.
Odpovedať
Presne toho som sa obával. Viete mi bližšie popísať aké sú možnosti opravy? Treba to komplet vybrať a nanovo položiť alebo dá sa to lokálne nejako pozliepat? Aké sú rizika pri lokálnom lepení parozábrany?
Odpovedať
@pheezel možnosť opravy? Pekne pooblepovat bodovky páskou🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?