Osadenie tramov do kamenneho muru

Profilova fotka
Dobry den, chystame sa vymenit strop v starom historickom objekte ktory ma kamenne obvodove mury a aj priecky. Veniec a strecha je uz hotova a teraz sa chystame zhodit stary strop. Premyslam nad tym ako ukotvit nove hranoly do obvod. Murov a priecok aby to poriadne drzalo. Rozmyslal som aj nad tym ze by som vybral otvory v stenach a vsadil tam ocelove lozka ktore by som si dal vyrobit. Vymuroval by som ich a do nich zasuval hranoly ktore by som obalil lepenkou a nasledne 1cm polystyrenom. Chcem sa opytat niekoho skuseneho ci je to takto hlupost, alebo popripade poradit ako to osadit. Dakujem.
Odpovedať
@trademan samotné trámy sa do vysekaných káps nedajú osádzať? drevo v kapse musí byť opatrené proti vlhkosti, ale to z tvojho príspevku usudzujem, že vieš. Akú ulohu tam plní ten polystyrén?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav takze bude zbytocne osadzat nejake ocelove lozka a proste vysekat otvor a vymurovat okolo zalozeneho tramu? Ten polystyren to som cital niekde tu na fore ze to niekto daval. Ja osobne som rozmyslal za klasiku a obalit konce tramov lepenkou.
Odpovedať
@trademan nevidel som situáciu ako to tam máš, preto sa pýtam, aký to bude mať zmysel. ja som len vysekal lôžka, dobetónoval kde bolo potrebné a na to sme osadili trámy, ale ja som si pripravil podmienky tak aby som mohol v pohode manipulovať s trámami.
Odpovedať
@trademan http://uvp3d.cz/dum/?page_id=2365
Odpovedať
@trademan
Odpovedať
Profilova fotka
@trademan osadit priamona murivo,ale s volou okolo, koli roztaznosti tramu...v hydroizolacii nevidim nejak zmysel... odkial by mala tahat vlhkost? zo steny? ta bude sucha predpokladam
Odpovedať
Profilova fotka
steny su kamenne je to stary dom ( foto v albume ).Daval som nopovu foliu z vonkajsej strany a taktiez komplet nova strecha a fasada takze moc mokre by to byt nemalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?