Oceľovo betónový strop - skúsenosti

Mate niekto ocelovo betonovy strop? Nam ho architekt navrhuje, nakolko mame nedobru podu - ilovitu. Ocelovo betonovy je lahší v porovnani s monolitickym betonovym. Hladam dakoho kto má tento ocelovo betonový strop na svojom dome alebo ma s tym skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
Oceľovo betónový a monolitický je to isté.Architekt nech navrhuje farbu a vzhľad domu.Železobetón statik.
Odpovedať
@antonmesaros ale ako vies kto mi to navrhuje? Ved ja to riesim so statikom priamo. Architektonicke studio ma za sebou studiu domu, a teraz riesime stropy so statikom je viac moznosti, preto sa pytam kto ma tento strop. Ale monoliticky neni to iste ako ocelovo betonovy. Monoliticky je komplet plna plocha ktoru dovezu a polozia na dom. Kdezto ocelovobetonovy su i-čka ktore sa prepoja betonovymi častami. Ale mate PRO, neviem teda v akej oblasti pracujete?
Odpovedať
@neyaa monoliticky strop je zvacsa ten, ktory si priamo na stavbe odlejes zo zeleza a betonu. montovane sa robia z prefabrikovanych dielcov, ktore na stavbe poskladas do pozadovaneho tvaru..ten ocelovo-betonovy system, ktory spominas poznam iba vo verzii "podhlad", tzn. ocelova konstrukcia na ktorej su zaveseve betonove platne ale to asi nie je to co potrebujes. nemyslel nahodou architekt nejaky prefabrikovany system nosnikov a stropnych vloziek (Miako alebo nieco podobne)?
Odpovedať
@benco ono je to nieco taketo http://www.stavebnictvi3000.cz/obr/cl... viem ako to vyzera cca iba z obrazku, ale ma skor zaujimaju tie prakticke komentare, ak to niekto ma, ze ako to hodnoti. Su tam tie ocelove ička. A zo spodku sa musi dat sadrokarton. Som napriklad zvedava ako by sme navrtali vstavane skrine do stropu, alebo si pripevnili nejaku hojdacku o strop...proste hocijake skusenosti ma zaujimaju.
Odpovedať
@antonmesaros ocelobetonovy a zelezobetonovy monoliticky strop je rozdiel, aj ked treba povedat, ze aj ocelobetonovy strop moze mat monoliticku cast. @neyaa aby bol tento typ stropu navrhnuty len kvoli nedobrej pode sa mi celkom nezda. Usetrit sa na tom da pri spravnom navrhu, ale problem s podou maju riesit prioritne zaklady a sposob zakladania. Len jeden strop sam o sebe zazrak neurobi. Ale tazko sudit, ked neviem o aky dom a ake riesenie ide. @neyaa monoliticky strop nie je komplet plna plocha ktoru dovezu a polozia na dom. Moniliticka zelezobetonova doska, strop, alebo cokolvek ine, je to, ze na stavbe sa vyhotovi debnenie a nasledne sa betonuje na stavbe. To co si pisala je montovany strop. Teda dovezu sa hotove dielce a osadia na stavbe. Ludia nazyvaju veci rozne. velakrat nespravne a potom sa myslia rozne veci. Predpokladam, ze ty mas namysli spierhnuty ocelobetonovy strop. Teda ocelove nosniky, na ktore ide spoluposobiaca ZB monoliticka doska alebo prefabrikovana. Jednak treba mat pre navrh poriadneho zodpovedneho statika, aby navrhol spiahovacie priostriedky a vyuzil plne spriahnnutie oboch materialov. Aby zbytovne nepredimenzovaval system a pod. Ale tato cast je pomerne dobre zvladnutelna, horsie je to s realizaciou. Na slovensku je, nevedno preco, stale velmi malo stavebnikov, ktory to vedia poriadne zrealizovat. Natrafite na takych co ani nebudu vediet co to je a ak isiel statik na plne vyuzitie, mozete mat lahko problem. Tiez v zavislosti od pouiztych materialov, nie kazdy ma na to technologiu co moze zvysit cenu realizacie. Ale urcite treba povedat, ze spriahnutie je lepsi sposob vyuzivania materialov, ako ked posobia kazdy samostatne. ci je to vhodny system pre vas, sa neda posudit kedze neviem nic o riesenom probleme. To uz musite doverovat architektovi a projektantovi. PS: ak ide o pomer hmotnost / unosnost vyhrava drevo
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa jak ti psal @spiderhst monolitický ŽB strop je něco jiného - my máme na domě železobetonový monolitický strop a nic nám teda na stavbu nevezli...Udělalo se bednění, železo se provázalo dle projektu a nakonec se vše zalilo betonem ;-) Jaký je rozdíl mezi ocelovo-betonovým a železo-betonovým teda bohužel neporadím... :-|
Odpovedať
@neyaa skusenosti nemam. prave riesim projekt a co sa strechy tyka zvazujem pouzit drevo, aj ked nie kvoli hmotnosti. do tamtoho co si nasla sa da zafixovat len v mieste, kadial prechadza nosnik..vlastne je to nakreslene aj na tom obrazku - uchytenie konstrukcie SDK podhladu.
Odpovedať
monoliticky je montovany na stavbe ako pisu predomnou, mame monoliticku krizom armovanu konstrukciu hr.200. Na nas podorys staci aj pri zatazi izolaciami,snehom. Presne beton neviem. len skusennosti ti kto ake napise, no kazdy ma strop a basta, svojim sposobom ho nik nejak zvlast nepouziva,aby s nim mal skusennosti, ci myslis skusennost s pracou? Ako sa to robilo?
Odpovedať
monoliticky ti evokuje jeden cely kus - ono ten strop je jeden kus,ale zelezo je tovrene na stavbe ako nosny prvok a potom beton a z toho vznikne ten monolit-jeden kus. Prakticky na taky maly bungalov 100 m2 by sa ani jeden kus doviest prakticky na stavbu nedal. Potom je strop ontovany ten je tvoreny z kusov,ktore sa potom spajaju. a tie su uz hotove betonove kusy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?