Nosnost plotne na poschodi vs poter

Hrubku plotne mam 12cm. Potrebujem kvoli novej dlazke dat 5,5 cm anhydritoveho poteru. Obavam sa vsak ze tym prekrocim nosnost. Potreboval by som zistit predbezne nosnost zelezobetonu podla nejakych tabuliek napr. podla hrubky a hustoty zelezneho viazania v betone. Viem ze najlepsie by bolo zajst za statikom , ale zatial sa len chcem presvedcit ci to co planujem je realne. Dakujem za kazdu radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
uhádnete podľa fotky koľko mám detí? Statik môže zmerať približne výztuž v betóne hľadačom kovov, ale ubezpečujem Vás, že Vás nepoteší, podľa dnešných tabuliek všetky domy postavené pred revolúciou už mali spadnúť. (Neviem prečo padajú práve tie, čo počítali cez počítače). Ak riešite podlahové kúrenie, je aj suchá forma.
Odpovedať
@jan45 bez podlahoveho kurenia ale aj tak su po plotni vedene rurky k radiatorom. Mozno by bolo najlepsie vyviest tie rurky inak , napr v stene a tak by sa tam dal dat len nivelak o mensej hrubke. Co sa tyka viazania ktore je v betone, tak viem akej je hrubky a ako nahusto bolo davane. Takze by som podla vzorca ktory sa pouziva v stavebnych tabulkach mohol teoreticky aspon priblizne zistit hodnotu nosnosti plotne. Ak by sa ukazalo ze by bola nedostatocna nosnost , tak za statikom ani nejdem a hladam ine riesenie. Nechce sa mi len tak vyhodit nemalo penazi na to aby mi nakoniec povedal ze sa tam tych 5,5 cm naviac v ziadnom pripade neda dat.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomtomm no, tabuľky na to určite nie sú. Nadbetonávka paradoxne môže nosnosť stropu zvýšiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomtomm kolko je tam vystuze? raster a priemer prutov.. a poto. podorysne rozmery dosky?
Odpovedať
Priemer prutov 10 mm , raster co viem cca do 10 cm, doska 11 × 13. Najdlhsia vzdialenost bez muru pod je 4 m. Pricom nosny mur vedie dlhsou stranou cca v strede. Plotna bola robena pred 25 rokmi , tak by mala byt o nieco pevnejsia ako nova.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?