Nepochôdzny strop - montovat OSB dosky z hora ci zo spodu?

Dobry den prajem, mame dilemu ako spravit najvhodnejsie strop pre miestnost 7x7 m. Nad pristavanu cast domu sme museli spravit komplet novu strechu a otazkou je ci OSB dosky pribijat zo spodu ci z vrchu? Kedze bude nepochodzna, je asi zbytocne vesat osb dosky hore, a bude jednoduchsie umiestnit vatu. Mam len obavy ak dame zo spodu OSB potom sadrokarton, ci sa nam to nezruti na hlavu. Dakujem.
Odpovedať
@8dendi8 nezruti, pokial si viete nejakym sposobom oznacit poziciu tych tramov (predpokladam, ze ich rozostup je +- 1m), tak sa daju SDK zavesy chytat v miestach tramov, ale kludne aj do 15/18/20-ky OSB
Odpovedať
@8dendi8 my sme davali osb dosky z hora ako pochodznu povalu a zo spodu sme striekali penu,foliu a sadros.a držito stale nič nam nespadlo na hlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@8dendi8 a preco tam idete davat OSB? zvnutra bude SDK potom folia a potom izolacia.. nie?
Odpovedať
Je tam maly sklon, podkrovie nad celym domom nam staci. Tato cast bude nepochodzna, Pride nam preto zbytocne ich davat zhora. Plan je podbit osb na tramy aby sa mohli medzeri medzi tramami vyplnit zhora vatou, na OSB zospodu parozabrana, konstrukcia na sadrokarton na kt by sme chceli tiez vatu ak bude potrebne. Ak by sme davali OSB zhora a potom zateplenie, obavame sa zeby tam bola uz prilis velka vzdialenost stropu. Nemame skusenosti, toto nam bolo navrhnute. Preto pytam skusenosti, kedze na internete vidim ze sa dava najprv osb a potom pcha vata od spodu.
Odpovedať
@8dendi8 osb dosky su vo vasom pripade uplne zbytocne, postaci obycajny spagat, prip. drot a lepenkace...
Odpovedať
@richard71 a na tu izolaciu z vrchu chce dat osb dosky,aspon ja som to tak pochopila.
Odpovedať
Profilova fotka
@8dendi8 http://www.drevodomyhavelka.cz/userfi... Nezabudnúť na parozábranu a vrch nechať difúzne otvorený - t.j. OSB doska navrch určite nie, lebo by sa nemala ako odpariť prípadná vlhkosť z tepelnej izolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ešte komplikovanejšiu skladbu som nevidel... viete vysvetliť jej význam?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankevely Hej, uznávam, komplikovaný... Ja som mal na mysli iný obrázok, toto mi tam skočilo... :-( Mea culpa. Vysvetliť to viem asi len tým, že som bol rozčúlený z prehry našich hokejistov, he-he... Ale na tom, že OSB nemajú ísť navrch nad minerálnu vlnu, na tom trvám...
Odpovedať
@leonardom Tých "infraktových" situácií z hokeja nebolo iba u Teba...Myslím si, že to zasiahlo celé SK ]-( :-D
Odpovedať
@technik007 mna nie, ja som bol na stavbe :-) Nevidel som ani jeden zapas, lebo nemam rad zaner thriller s hororovym koncom :-)
Odpovedať
@rkorba mne moja polovička už po včerajšku zakázala sledovať hokej pretože tlak mám aj tak vysoký a po včerajšku na mňa zdvihla varovný prst :-D :-D /tlak 142/102 tep 96/..Asi to budem riešiť tak že zájdem do minidielni do pivnice a budem robiť niečo užitočné.. :-( niečo ako Ty.. :-D :-D Veľa zdaru na stavbe.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom OSB môže byť aj nad minerálnou izoláciou pri vhodnej skladbe, ale upozorňujem ešte raz že pri vhodnej skladbe a výpočtom preverenej (ale keď pán nechce pochôdznu povalu tak je to zbytočné).
Odpovedať
a pri pochôdzenej povale? Zdola je podbitie, potom dame mineralnu vatu, potom laty a potom cetrisdosky? Alebo este nieco medzi to?
Odpovedať
Pre lepšiu predstavu, takto nejako to mame v plane.
Odpovedať
Profilova fotka
@8dendi8 podla rychleho prepocčtu by to malo byt v pohode ale parozabranu by som daval namiesto drevotriesky..... a drevotriesku vynechal
Odpovedať
Keď tam nebude ani drevotrieska, budeme mať minimálne izolovaný zvuk., jedine vata. A počuli by sme už ozaj každého vtáčika. Cize pre nás zbytočná nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@8dendi8 to akože myslíte vážne takýto blud??? kto vám takéto natáral
Odpovedať
nikto nenataral, citime to hned, su tam zatial len dosky a uz je tam tichsie. Ale dakujem vsetkym za tipy a nazory, uz sme to vyriesili. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?