Môžem použiť montovaný keramický strop aj v šikmej časti

Tento rok sme zacali so stavbou rodinneho domu. Dokoncili sme zahlady a zakladovu dosku. Buduci rok planujeme pokracovat hrubou stavbou. V projekte mame riesene podkrovie formou stresnych panelov Ytong v kombinacii so sedlovou strechou Bramac so sklonom 35 stupnov. Ked sme si vsak zbezne zistovali cenu, tak zaciname uvazovat nad inym typom. Sadrokarton a drevo je v nasom zozname na poslednom mieste. Vedel by nam niekto poradit, ci je mozne pouzit napr. montovany keramicky strop aj v sikmej casti? Pripadne pouzitie filigranovej dosky.... Nasledne aj skladbu izolacie s parozabranou. Vdaka.
Odpovedať
@lajbis Prečo chcete šikminy z ťažkého materiálu? Nezabudnite, že dostávajú zabrať múry, lebo ťarcha "krovu" ich "rozčapuje". O to viac musia byť múry na to dimenzované. Tepelnú izoláciu šikmín budete uchytávať ako? A koľko? Ten ytongový strop ešte ako tak izoluje - stačí menej izolácie; betónový takmer vôbec - čiže treba veľa izolácie. Podotýkam, že 20 cm vlny je na dnešnú dobu málo. A ak chcete pod takýto strop zavesiť 30-40 cm vlny, treba s tým počítať... Aká je výhoda ťažkých šikmín? Zvuková izolácia?
Odpovedať
prečo nie SDK a drevo? lahšie zaizoluješ ako keramiku. a neakumuluje teplo. v lete budeš mať problém tak či tak. najmä pri tmavej krytine.
Odpovedať
Zabudol som dosat, ze vsetky mury budu z Ytongu. SDK mi nevyhovuje z viacerych pricin. Ano, zvukova izolacia je jednou z vyhod. Dalej jednotny material a v neposlednom rade odstranenie najcastejsich problemov SDK pri spojoch na obvodove tvarnice, ktore musia byt flexibilne - praskanie spojov. Ak by som sa priklonil k drevu, tak drevovlaknite dosky (Hofafest, Hofatex). Toto by bola aj odpoved, ako doizolovat napr. nad krokvy... Nema s tym niekto skusenosti?
Odpovedať
dodat - sorry, preklep
Odpovedať
@lajbis napr. tu je skúsenosť: http://www.tzb-info.cz/5432-pasivni-d...
Odpovedať
Vdaka za link. V diskusii si autora riadne podali....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?