Môžem dať bodové svetlá do sadrokartónového stropu?

Ahojte kúpili sme dom. V dome sú sadrokartónové stropy avšak všade sú lustre. Dá sa do sadrokartónu dať bodové svetlá bez toho aby sme ho celý rozbili? Poprípade dá sa na sadrokartón spraviť druhá konštrukcia aby sa strop aj znížil?
Odpovedať
1
2
@ivana246 da. Zalezi, ako je instalovana parozabrana. Ak priamo na SDK, bude problem s tym, ze ju prederavite.... Vykruzit diery na miestach, kde chcete bodovky. Nasledne prehodit pomocou pera/drotu kable od bodovky k bodovke a k miestu, kde je aktualne luster. Pospajat kable /elektrikar/ a nasledne dieru, kde bol luster zapucovat /kus SDK vlozit do diery a sietka+tmel/. Vymalovat strop.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to urobiť pokiaľ medzi sdk a zakrytým stropom je dostatok miesta na osadenie bodového svetla.
Odpovedať
Profilova fotka
a hlavne to rozmiestnit a rozmerat tak aby stenetiafali konstrukciu a z toho neurobili emental ale to sa da opravit
Odpovedať
@ivana246 Ja som teraz to isté robil v novodome a predtým ako som presne vytýčil kde pôjde svetlo/á/ tak som 1mm vrtákom vŕtal SDK v okruhu svetla a tak som zisťoval kde je alebo nie je konštrukcia..potom tak ako píše @megdesign... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme, že sa to dá. Len ako tu už bolo spomenuté si treba dať pozor na konštukciu a parozábranu. Inak by som v tom nejaký problém nevidel :-|
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa to, však pomaly v každom byte to máš tak :)
Odpovedať
@omnion pomaly v kazdom byte ludia robili bodovky dodatocne do uz hotoveho SDK stropu?
Odpovedať
Same fundovane odpovede odbornikov. Ako môžete tvrdiť že sa da, keď neviete čo je nad sadrokartonom. Jedine @mesarosanton to pomenoval spravne. Pokial tam nieje priestor tak sa neda. Nad bodovku potrebuje dostatok priestoru aby sa neprehrievala. Keď ho tam nema treba dať kastlik. Ako ho tam dostane?
Odpovedať
@ruren Na to ozaj nepotrebuješ odborníka aby si zistil, či je nad lustrom priestor alebo nie...Predsa demontujem luster a zoberiem obyčajnú PVC pletaciu ihlicu- pretlačím cez otvor a zistím hĺbku priestoru SDK... ;-) A videl si bodovky ktoré sa zapúšťajú priamo do "dosky" myslíš že by bol problém ich tam dať, aj keby tam bola parozábrana alebo ozaj malý priestor pod SDK?? SAMOZREJME že je optimálne ak je výška dostatočná dostať tam bodovky bežného typu.. ;-)
Odpovedať
@technik007 A tie bodoky ,,čo som nevidel'' nepotrebuju kable?
Odpovedať
@ruren Zadávateľ témy písal... "V dome sú sadrokartónové stropy avšak všade sú lustre. " Pôvodné lustre išli na WiFi?? ;-)
Odpovedať
@ruren kabel plocha dvojlinka 2x1,5 ma hrubku 1mm... Kable su najmensi problem. A tie "bodoky", co si este nevidel, nie su halogenove, ale LED Napr.: http://m.ledstar.sk/led-bodove-svieti... Hrubka je 11 mm.... menej ako samotna doska SDK.... 8-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 Niekto ti stoji na kably? Zadavatel pisal, že chce dať bodovky a nie bodovku.
Odpovedať
@ruren ty ches vidiet problem aj tak kde nie je, je velky problem natiahnut daslie kable? je to prplacka ale da sa to, led moc nehreju este miesto nepotrebuju, su aj nizke svetla, vsetko zavisi od toho ako je spraveny strop / parozabrana.
Odpovedať
@ruren No mne nikto nestojí na kábly nemusí,ale asi Tebe to ešte drží-neprišiel signál?? x-) keď už tam káble má na luster, tak je veľký problém urobiť kábeláž aj keby tam pod SDK žiadny priestor NEMALA čo sa mi nezdá..Keď to nevieš, to neznamená že sa to nedá ;-) Napísal Ti to aj predomnou @megdesign Ináč aj tie "bodoky" sú aj halogénové ako aj na LED..
Odpovedať
@sysell Veď o to ide. Nikto nevie ako ma urobeny strop a každy už tu podava navody. Čo keď je parozabrana nalepena priamo na SDK a na tom izolacia. Ako potom ďalej? Tak ako to robi každy druhy elektrikar? Vykruži diery, prereže parozabranu, vyhrabe dieru do izolacie a po ňom potopa?
Odpovedať
@technik007 Ja velmi dobre viem ako sa to robi a ako sa to da, ale poniektori tu robia zo seba super odbornikou a niekedy ani podstatu zadania nepochopia.
Odpovedať
@ruren Tebe ozaj signál neprišiel??? Veď už Ti to vysvetľoval aj@megdesign a myslel ako ja tak že v NUTNOM prípade sa urobí drážka do SDK a potiahnu káble...a v tom prípade nemusíš riešiť to či je tam parozábrana alebo nie...Ale ja som Ti písal že ako to zistí zadávateľ témy ak dá dole luster a bude vidieť ako je na tom...Ja to taký problém pre Teba to pochopiť?? Ja som podstatu zadania pochopil aj viacerí a nerobia zo seba super odborníkov, ale píšu to čo v praxi aj robia, a nie takí čo od kávy a keksíkov píšu pri PC..;-) :-D
Odpovedať
@technik007 Ja keď dam dole luster tak uvidim akurat kabel trčať zo sadrokartonu, čo je pod nim neuvidim. Ako piše zadavatel, nechce ho cely rozbiť a keď narežem doň križom-kražom drašky tak ho už môžem rovno cely vymeniť.
Odpovedať
@ruren Chceš ma tým rozosmiať :-N že nevieš zistiť ak dáš dole luster čo je nad ním?? Tak potom k Tebe už nič. x-) :-x Na Teba si už klávesnicu na NB nebudem drať :-D
Odpovedať
@technik007 A ty máš čo pod lustrom, dieru do neba???
Odpovedať
@ruren Neviem ako u Teba, ale ak luster visí / ja nemám ani jeden/ tak logicky pod ním nie je diera ale podlaha.. ;-) :-x x-)
Odpovedať
@technik007 Myslíš, že si vtipný keď zo seba budeš robiť hlupáka?
Odpovedať
:DDD
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ruren dam dole luster. Bude tam nahodeny nejaky plech, zvycajne take U, alebo hacik. Ten hacik/ucko je upevneny v SDK predpokladam na samorezkach a hmozdinkach do SDK. Dam dole hacik/ucko. Hmozdinka do SDK ma zarezy na krizovy skrutkovac a ma priemer cca 1cm.. Vyskrutkujem hmozdinku z SDK. Ostane diera po hmozdinke. Zasvietim svetlom do diery a pozriem. Ak nevidno nic, pichnem drot az pokym sa neoprie o betonovy strop. Opriem prst na drot zarovno SDK, vytiahnem drot s opretym prstom. Odmeriam metrom vzdialenost od konca drotu po prst. Prstom po drote nehybem!!! Zistim, aky je plac nad SDK... Samozrejme odratam od nameranej vzdialenosti hrubku SDK.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@megdesign ...načo mu to vysvetľuješ, keď aj tak tomu nechce pochopiť..veď má nad lustrom dieru do neba!!! ;-) "Ja velmi dobre viem ako sa to robi a ako sa to da, ale poniektori tu robia zo seba super odbornikou a niekedy ani podstatu zadania nepochopia" @ruren vieš kto to písal???
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?