Montovany strop

Zdravím chcel by som sa spýtať či by mi niekto vedel poradiť čo je lepšie. Chcem montovaný strop akurát sa neviem rozhodnúť ci s porpbetonovymi vlozkami alebo tehlovymi.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo1104 vyber si tie lahsie 😄 😄 mal som strop prescot betonove 100m2 , na youtube to vyzera hop hop a je to, ale skutocnost je ina 😄 tyzden som vstaval z postele v bolestiach
Odpovedať
@palo1104 Ja som v projekte chcel pôvodne Porfix - porobeton. Vzhľadom na to, že na ňom je stolica (krov), mal nedostatočnú únosnosť (Porfix dokonca výpočet statiky stropu nerobí - na rozdiel od inych) statik odporučil betónový, napr. Rector (dali sme od Karoviča). Ak by som neriešil únosnosť, vybral by som si Ytong (tuším Ekonom) čo sa zalieva betónom zarovno vložiek, tj. jednoducho sa sťahuje betón do roviny. Staviame sami, tak preto.
Odpovedať
@micjak A to čo pozerám, má Prescot jedny z najľahších vložiek 😉
Odpovedať
@micjak málo si trénoval pred stavbou :-D . Ja som dal 175m2 za 6hod v 4-och ľudoch mal som rector. Jeden dole podával ja som dvíhal pričom som stál na paletách , ďalší vytiahol a posledný rovno ukladal.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanetavan @jumt hej asi malo trenoval , praveze najtazsie, maju 17kg a ked si to das krat 880 ks to mas na 3 osoby dost 😄
Odpovedať
@palo1104 Ak planujete sadrokartonovy podhlad napr kvoli rozvodom rekuperacie , tak skuste pozriet rectorlight or rectoru . Hmotnost jednej vlozky je cca 5-7 kg a pokryje dlzku medzi nosnikmi nieco cca 100-110 cm , samotna dlzka vlozky je 120cm z toho cca 10 -20 cm prekrytie vloziek. Klasicka betonova vlozka ma hmotnost cca 15-20kg a potrebujete 4kusy na prekrytie tej istej dlzky ako jedna rectorlight vlozka , t.j. 60-80kg 4 betonove vlozky oproti 5-7kg 1 rectorlight vlozka. Vyhoda je hlavne pri svojpomocnej vystavbe , kde jeden strop prekyjete do 1-2 hodin vratane vynasania vloziek hore , ked su nosniky uz na svojom mieste. Ja som osobne vybral tento strop kvoli lahsej manipulacii a mensej spotrebe podpornych stojak kvoli predpatym nosnikom oproti klasickemu montovanemu betonovemu stropu. Robil som komplet svojpomocne. Rector zrobil presny vypocet - pocty ks jednotlivych komponentov + ocelova vystuz + vykres s presnym ulozenim,ked som im poslal projekt podorysu. Bolo to jednoduche ako bavkanie sa so stavebnicou .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?