Medzery medzi latami / debnenie

Ahojte. Ide sa robit nova zb doska (hrubky 8cm), na mieste kde bola predtym stara strecha a palach. Horne dosky nad tramami sa vyuziju ako debnenie. Na dosky pojde PE folia 0.2mm koli priesaku vody. Dosky su dost blizko seba, avsak niekde sa najdu medzery 1-1.5cm. Cim "zaplatat" tieto male otvory? Napadli ma kusky asfaltovych pasov, tie by nemal beton pretlacit. Iny napad? Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí napchať staré noviny , ale udrží to aj tá fólia.
Odpovedať
Dakujem. Cisto odhadom aka najvacsia medzera medzi latami je pripustna/nespravi problem pri zakryti lat danou foliou 0,2mm a hrubke platne 8cm? Platna nebude viditelna zo spodu, na hladkosti nezalezi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareklin Zhruba .Špáry by nemali byť väčšie ako je polovica hrúbky zrna betónu.Predpokladám že budete betónovať betónom v ktorom bude štrk o hrúbke 22 mm .Tak špáry by nemali byť väčšie ako 11mm.Pokiaľ mne pamäť siaha tak vždy sme tam natlačili kusy vriec od vápna alebo cementu.
Odpovedať
Opat vdaka!
Odpovedať
@mareklin 8 cm železobetónovú dosku.... osobne by som pod 15 cm nešiel...
Odpovedať
Je to pod nepochodznu terasu s vyuzitim a spriahnutim s existujucimi drevenymi tramami 20x16, rozostup 90cm.
Odpovedať
@martin85 ŽB deka je samonosná od 6cm, takže ked je to na trámoch, tak nevidím v tom problém. Dedo mal na dome 6cm deku, sem tam nejaké hladké železo a držala 40 rokov, kým sa nerobila rekonštrukcia, takže niečo pravdy na tom bude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?