Máme začať so stropom, omietkou alebo kúrením?

Zdravím, idem sa opýtať, čo mám začať robiť skôr. SDK, podlahu s kúrením alebo omietky??? Sú tu rôzne albumy, a rôzne postupy.
Odpovedať
Ahoj, najčastejšie sa používa: prvé idú omietky, potom podlaha a po preschnutí by mali ísť sadrokartony a to z dôvodu, že omietky a potery sú všetko mokré procesy s veľkým množstvom vody. To by robilo problém sadrošu. Dá sa vymeniť jedine podlaha s omietkami ale potom treba dať pozor na dilatáciu v spoji omietka podlaha. Nemalo by to byť spojené z dôvodu rozťažnosti podlahy. Sadroš dávate a ž na koniec.
Odpovedať
a keby som chcel sadros omietnut spolu so stenami?
Odpovedať
Profilova fotka
Najprv by sa mali realizovat vsetky mokre procesy a az potom sadrokarton. Neviem z akeho dovodu chcete sadrokarton omietat, ale ak by ste to isli robit tak strop musi byt zo zeleneho impergnovaneho sadrokartonu.
Odpovedať
@kukubko sadrokarton sa neomieta. aky mas dovod omietat ho?
Odpovedať
@kukubko tak tak, ako tu radia pani, najprv mokre procesy (omietky - podlahy) az potom sadrokarton. My sme to mali s tymi mokrymi procesmi naopak - mali sme uz dojednaneho kurenara, tak sme spravili kurenie a aj potery. Teraz nas cakaju omietky. A az nakoniec, samozrejme, sadrokarton.
Odpovedať
Profilova fotka
dobre ti radia odbornici vyssie- omietky, podlaha, strop
Odpovedať
ja som myslel, ze by som ho omietol aby spoje sdk s omietkou nepraskali, bojim sa toho, ze mi to bude praskat
Odpovedať
To sa neomieta. Spoje sa prelepuju páskami a stierkujú tmeli. Najprv na hrubo a potom na finále. Všetko musia sadrokartonisti vedieť. Určitm trhlinám bude časom dochádzať a to z dôvodu rozťažnosti a sadaniu krovu. Malo by ísť len o mikrotrhlinky. Správnou a kvalitnou montážou sa to eliminuje. Netreba šetriť na materialoch a dobrých remeselníkov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?