Mám spraviť drevené alebo betónové podlažie garáže?

Prosím Vás neviete mi niekto poradiť či mám spraviť drevené alebo betónové podlažie? Ide o to, že mám garáž ako prístavbu RD. Lenže je veľmi vysoká a neviem si ani predstaviť ako by sa dala realizovať betónová konštrukcia. Drevenú si viem predstaviť len či je to spoľahlivé a bezpečné najmä na nosnosť, lebo priestor chcem využiť na odkladanie vecí. Rozmery garáže 6800 x 3600. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
neúplné zadanie. Treba rozdeliť výšku na dve podlažia? Vo výške 200-210 cm vodorovná čiara po stene, každých 60cm vysekať kasu 20x22x25cm š*v*h na dno položiť podložku z IPA ssf. pás. Nosníky fošny 200x50x4000 mm na stojato.Po polovičke položených nosníkov vyložiť DTD alebo iné dosky a pokračovať. Nezabudnite na výlez. Keď sa položená podlaha priskrutkuje zvýši únosnosť a zmenší priehyb.
Odpovedať
@martinsolo: mozes dat navrch OSB dosky a to dve 12mm a prve prisrkutkujes jednu na tie fosny a pootm druhu ked polozis prvu a prichytis...mozes kdekolvekzu tu druhu chytat a nemusi to byt len na tie fosny. ak nemozes sekat tak hlboko tak potom drevem stlpy a vlastne vytvoris si vnutri samonosne podlazie. ak nemozes sekat a nechces tie stlpy tak inak dost narocne je to robit. betonaz je zbytocnost a sa to sialene predrazi
Odpovedať
Ďakujem :-) . Plánoval som hranol 200x80x4000 podľa trámov strechy. No dá sa aj nejako vypočítať nosnosť? Pôvodne tam totiž boli trámy 120x120x4000 mm a riadne ohlodané červotočom, pričom ich vek bol iba 15 rokov. Boli však od seba cca 900 mm nepravidelne a to sa mi zdalo nebezpečné, tak som to zhodil. Je treba aj špeciálnu izoláciu ak chcem v vykurovať garáž, alebo stačí klasická odspodu : parozábranna fólia, sklenná vata, paropriepustná fólia a následne podlaha? Nebude niečo kondenzovať pod podlahou? Ešte raz ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Nosnosť 15*15 je o zhruba štvrtinu menšia ako 8*20, stačí rozpon meter. paropriepustná je zbytočná. Návrh so stlpikmi je dobrý. stačia fošny naplocho na stenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?