Má niekto Rector strop?

prosim Vas mate niekto skusenost so stropnym systemom Rector (Rectobeton)??? nejake porovnanie napr. s Premacom, alebo inymi montovanymi stropmi...? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
To by zaujímalo aj mňa. Rozhodujeme sa medzi stropom Premaco a Rector Rectobeton.
Odpovedať
My mame Rector strop a rozdiel medzi nimi je že Premac je filigranovy strop a Rector je už predpety. Premac musi byt cely podopretý a musi sa predpet ,zaleži od vzdialenosti.Pri Rectore sme nepotrebovali tolko stojok,lebo je už predpety,preto sme ho dali aj my.Je to francúzsky výrobok a vyrába sa na Slovensku v Martine.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubica76 Vieš dať nejaké fotky z realizácie? Aké ste mali rozpätie nosníkov?
Odpovedať
presne rozpätie nam vyrátali v rectore,podla projektu. Ale tušim to bolo 3metre,5 metrov a 6 metrov foto dam nejake do albumu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ja som teraz dával strop RECTOR ale môžem povedať ze som spokojný len ma zaskočila dĺžka uloženia na stenu. Lebo na Porfix pri dĺžke 6,5m je uloženie len 12,5 cm. to sa mi zdá dosť málo. Ale garantujú že to je dostatočné tak im verím. 8-) V albume mam aj foto realizácie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dobrý den, dokáže mi někdo poradit jak je to s únosností stropu rector? Zda je lepší jako miako strop od porothermu nebo heluzu? děkuji
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@rdmuller pri nosniku zo stropneho systemu RECTOR, resp. vsetkych nosnikoch polomontovanych stropnych systemov je ulozenie nosnika len v montaznom stadiou kym tvrde beton. Ako nahle sa strop zmonolitni a beton zatvrdne na pozadovanu unosnost, lezi strop na celom venci. Uplne cisto teoreticky po stvrdnuti betonu, mozes vsetky stropne vlozky keramickych stropov vybuchat von, lebo nemaju ziadnu staticku funkciu. Tvoria len debniacu plochu stropu.
Odpovedať
@fujit vsetky stropu maju priblizne rovnake unosnosti. Unosnost sa zvyskuje dodatocnymi vystuzami kladenymi na stropne nosniky. Na co si treba dat pozor pri polomontovanych stropoch, je priehyb konstrukcie. Ten je hlavne na vacsie rozpatia dost velky a tvoria sa neesteticke trhliny.
Odpovedať
prosim viete mi odporucit niekoho z NR a okolia kto by vedel zrealizovat tento strop? idealne od buduceho tyzdna...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?