Kotvenie sadrokartonu do betonovych nosnikov

Ahojte, viete mi prosim poradit, ci je OK kotvit sadrokarton. konstrukciu do betonovych nosnikov Prespor? do vloziek je to dost velke riziko, kedze sa dost drvia. Ak sa bude sadrokarton kotvit do nich, nenarusi to statiku stropu? Nosniky niesu predpate a Nosniky a vlozky su este zaliate 5cm betonom nad vlozku a vystuzeny armaturou. Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
@fehi toto by aj mna zaujimalo.. ja som ale takyto problem nemal.. na tvojom mieste by som to vrtal do medzery medzi nosnikom a vlozkou a tym padom musis ratat s vetsim mnozstvom zavesov a vsetkeho.. ja som tiez musel nahustejsie davat kotvy.. cca 75cm x 90cm... len sa tym zvatsila nosnost zaveseneho stropu
Odpovedať
Profilova fotka
@fehi kotviť môžeš so statikou to neurobí nič ak samozrejme pri tom nerozbiješ všetky tvárnice 8-) pri určitých rozmeroch miestností sa dá urobiť aj samonosný strop, ktorý sa nekotví do stropu vôbec (max. šírka miestnosti v tomto prípade je 4,25m)
Odpovedať
@fehi Nazdar, no viem ze Rector od ktorych mam strop, maju v ponuke nejake zavesy urcene prave na nosniky bez potreby vrtania. (aby nedochadzalo k oslabeniu). Ja som to riesil ukotvenim prave do toho betonu nad vlozkami. Ale ty by si mohol zrejme aj priamo do tych vloziek. Doporucujem ti vsak, aby si zavolal priamo do Presporu ked mas od nich strop, urcite maju nato riesenie, a nemusis sa stym trapit po veceroch ;) Vela zdaru !
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@pysnyp sa mizda ze som videl v popise D131 od knaufu ze 5,5 m ak sa nemylim ja by som potreboval aspon tych 5m :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
dobrý den prosím vás o radu mame doma montažnikou SDK znižujú nám stropy ale dnes som sa dočítala ze na kotvenie do stropu sa nesmu používat plastove hmoždenky maju hotovu 1/2 prac a použily plastove hmoždenky a samorezky oni tvdria že to nema vplyv na nosnosť vraj to montuju bežne do plastových hmoždeniek čo stým ? za radu dakujem
Odpovedať
prosím poradíte čo stým ? zatiaľ sme prace pozastavili majstrov sme dnes poslali preč kým sa to nedorieši
Odpovedať
@zuzanahc33 a do coho to kotvia? Ake by mali pouzit? Dufam ze tie natlkacie zelezne zmrdy, skusal som a plastove boli ovela lepsie, samozrejme nie tie najlacnejsie smejdy.
Odpovedať
hladaju nosniky a vsetky diery vrtaju do nosniku pouzivaju tieto hmozdenky http://www.fischer-cz.cz/Domovska-str... rozmer 10x80 skrutka 6mm
Odpovedať
@zuzanahc33 10mm su uz riadne klady by som sa nebal sak povec nech ti jedno zaskrutkuju na prazdno a skus sa na nu zavesit ak ta udrzi nene o com. Ak ich daju dostatocne husto bude ok.
Odpovedať
Fischer su vyborne hmozdinky. Ale preco az 10-tky? 8 staci bohate
Odpovedať
@zuzanahc33 zo statickeho hladiska su plastove aj kovove hmozdiny ok, rozdiel je z poziarneho hladiska-ak by nahodou horelo, tak sa plast roztopi a cely strop spadne.
Odpovedať
preco 10ky neviem take povedaly manzelovy aby kupil ten teraz nie je doma tak to musim riesit ja vtaju to do kazdeho nosniku hmozdenky tvoria stvorec 58x80cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell s tymi zeleznymi zmrdmi ti pri poziari u susedov nepadne cely strop na hlavu... nie je lepsie ako lepsie.
Odpovedať
@sysell to bol priklad z prostredia panelaku... napadlo ma to, lebo tam som tie zelezne zmrdy pouzival.
Odpovedať
@gashtaan a betonova podlaha mala niekolmo sto stupnou ze topilo hmozdinky? Daval som kovove aj plastove lebo som nebol nadsesny z toho ako to drzi. Ak bude horiet dom je mi asi jedno ci spadne strop, zhori aj ten a budem ho trhat dole aj tak.
Odpovedať
@sysell mozno by to nebolo jedno hasicom, co ta mozu z takeho horiaceho domu vytahovat, ale ved v poriadku. Mne tie zelezne zmrdy drzali teda fest, no samozrejme zalezi od betonu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
zdravim, obnovujem temu, robia nam sadrokarton v celom byte, byt mame pod strechou,ktora je plocha. Prosim napiste mi ci majstri pouzivaju vsetko tak ako maju,nabijali to myslim do nosnikov. poradte prosim,ci pokracovat,ci prerusit prace. prikladam foto faktury,aky material sa pouziva.
Odpovedať
@mirasima natĺkacie hmoždinky (akékoľvek hmoždinky) sú vyslovene zakázané používať na kotvenie profilov do stropu. alebo tie natĺkačky majú na UDčka a do stropu kotvia niečím iným? z rozpisu mi to nie je jasné. nie je tam žiadny "klinec".
Odpovedať
@worker_falcon tak to neviem, a preco su zakazane?
Odpovedať
@mirasima ale veď si naštudujte montážne listy či návody jednotlivých výrobcov. alebo to zverte stavebnému dozoru. alebo manželovi, ak sa viac vyzná. okrem toho sa to rozoberá aj v tejto diskusii o pár príspevkov vyššie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?