Koľko stojí práca so sadkrokartónom?

Profilova fotka
Zdravim vsetkych co prerabali, stavali a budu ;-) vie mi niekto poradit aktualne v akej cennovej hladine sa pohybuje praca so sadrokartonom a ci si niekto daval znizovat stropy vo svojom "hrade" ? a taktiez ci mi naozaj pomoze znizenie stropov o cca. 20 cm? Vdaka za vsetky prispevky :-D :-D :-D :-D javascript:addEmoticon(':-D','vBody') javascript:addEmoticon(':-D','vBody')
Odpovedať
1
2
5
mila maryloo ja som pred rokom robila strop v chodbe,lebo sme mali take dva svetla po bokoch,ze nebolo nic vidiet,do sadrokartonu si mozes dat kolko svetiel chces a okrem toho nebudes vidiet praskajuci panel,tiez sme znizovali o 2O cm a vypada to super,cenu neviem robol to sused .strop mam znizeny aj v kupelni a v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
ajojky maryloou - nas to vyslo s pracou za 1m2 600sk a v kupelni to bolo 650sk,lebo tam ide zeleny sadrokarton
Odpovedať
Mary cenovo to nieje narocne,ale zasa zalezi kolko bodovych svetiel chces a aku velku plochu chces znizit. Praca to nieje tazka a staci to znizit v podstate len na droty a svetla.V spalni mame bodove a tam je to niejakych max 8cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Holky, nemáte někdo přehled, kolik se platí sádrokartonářům? Ale pouze za práci, materiál bychom si dodali sami. Díky
Odpovedať
Profilova fotka
no ja mam prehlad u nas v kraji beru za to okolo 500 sk + .- 50 sk na m2 aj s materialom, ale to je asi individualne:-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
fresie, nás vyšli sadrokartony aj s prácou 450 sk/m2. skús sa popýtať, koľko ťa bude stáť materiál, lebo niekedy ho majstri dokážu dodať omnoho lacnejšie, ako by si ho nakúpila sama, nakoľko pri veľkých odberoch majú veľké zĺavy a aj prácu ti urobia lacnejšie, ak zoberieš ich materiál, lebo inak sa vyhovárajú, že s materiálom, čo si dodala sa horšie robí
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Fresie my jsem tedka dělali sádrokartony ve všech místnostech ale dělali jsme si to všechno sami :-) ale vím že ti chlapíci si berou okolo 250 Kč za metr čtvereční práce bez materiálu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nemáte zkušenost s obložením jádra sádrošem v bytě?
Odpovedať
...my sme prave presli sadrokartonovou prerabkou....m2=250,-SKK...max. spokojnost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak nam prave dorobili podkrovie a to bolo cca 1000 za m2. chceli sme davat aj do obyvacky akoze znizit strop ale ked povedal cenu 500/m2 sa mi to zdalo dost na to ze je to novy domcek takze sme dali omietku co nas vyslo s robotou 2500 Sk cele (sadrokarton by nas vysiel asi 20000) a kedze som tam nechcela ziedne svetielka alebo vyklenky tak to nelutujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, vie mi niekto poradit ako sa pohybuju ceny v BA a v okoli za pokladku sadrokartonu do celeho domu - cca 400m2? jedna sa o montovany rd. sadrokarton uz mame kupeny.
Odpovedať
ahojte, poznate niekoho sikovneho a kvalitneho v okrese Senica, radi by sme oblozili umakartove jadro v panelaku kupelnovym sadrokartonom a potom klasika - nejaky kut, kachlicky, umyvadlo..... dakujem. d.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hladam nejakeho skveleho sadrokartonistu :-) Prosim kontakt do IP. dakujem (oblast: BA)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ja mam skusenost taku, ze ked sme znizovali stropy sadrokartonom, sice ostalo teplejsie, ale nebolo to este stale ono. Nakoniec sme po troch rokoch sadrokarton zhadzali a na strop nahadzali polystyren 10, a je to neskutocny rozdiel. A preto ja sadrokartonu neverim
Odpovedať
Doteraz som si myslel ze sadrokarton sluzi na vytvorenie rovneho (ziadaneho) povrchu ako koncova plocha pred malovanim - stierkovanim alebo oblozenim. Netusil som ze ho niekto planuje pouzit ako zateplenie. Myslim ze na zateplenie su na trhu ovela progresivnejsi material ako sadrokarton.
Odpovedať
Profilova fotka
;-) ultra asi narazas na moju reakciu, ale som dost prekvapena, ze si to este nepocul. v nasom kraji je to bezne, ze sa zatepluje tym, ze znizis strop. vsak zmensis vykurovany objem. :-)
Odpovedať
vefi89, máš prevdu, znížením stropu zmenšíš priestor, ale sadrokarton nie je určený na zateplenie, bolo tam treba dať medzi sadrokarton a strop ešte izoláciu a splnilo by to účel ;-)
Odpovedať
vefi89: ospravedlnujem sa za moju narazku ale prsty boli rychlejsie ako rozum. Samozrejme ze zmensenim objemu "vykurovaneho" vzduchu sa zmensi aj nutnost tento objem vzduchu vykurit. Samotny sadrokarton vsak nieje idealny "izolant" a pokial tam nieje izolacia ktora ma "potrebne" parametre tak pozadovany efekt (zateplenie) nebude splnat ucel. Pri znizovani stropu z dovodu ziskania lepsej tepelnej bilancie by som urcite odporucal pouzit aj izolant v podobe mineralnej vlny alebo EPS. Praca zo sadrokartonom nieje az taka namahava ako sa na prvy pohlad moze zdat. Myslim ze sikovny domaci majster si po malom odpozorovani prace a nastudovani si zakladnych pravidiel dokaze instalovat sadrokartonove steny - predely - podhlady aj sam. Samozrejme chce to chut a hlavne premyslat. Na trhu je viacero publikacii ako zvladnut sadrokarton svojpomocne. (vrelo odporucam) Samozrejme ze ak sa na to niekto neciti - radsej treba zverit pracu skusenym odbornikom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, ozivujem diskusiu... mate niekto nejaky linky na fotky, kde su sadrokartonom zaujimavo znizene stropy napr. v kuchyni a hlavne v obyvacke? diky!!
Odpovedať
ahoj katrin, skusim pozriet fotky - v peknom byvani som nejake videla, teraz v modernom byte ceskom bol krasny byt s podhladmi... - inak my sme si vymysleli uplne jednoduche, ich realizacia ale bola dost narocna - v kuchyni mame znizenie pozdlz celej linky v tvare G - tam mame bodovky, v obyvacke mame nad sedenim stvorec, myslim ze je velky 3x3 metre - ma vytvorene z vonku aj z vnutra priestory pre zapustenie ziarivkovych trubiek ktore nam nasvecuju strop ( treba sa s nim vyhrat lebo po nasvieteni je vidiet kazdu priehlbinku ) su v nom natiahnute zvukove kable - predpriprava pre reproduktory , plus si manzel este vymyslel brg svetla - su to ledkove svetla meniace farby - tie su normalne zapustene na spodku sadrokartonu - na kazdom ramene 3 svetla- vecer vytvaraju krasnu atmosferu :-) riesili sme este sadrokartom v spalni ale nie na strope - davali sme ho za postel - predsunuli sme stenu, vytvorili v sadrokartone policku asi 20 cm hlboku na knihy a fotky - natiahli sa kable - mame tam 4 smerovacie bodovky urcene na citanie - vytvaraju len prud svetiel - 2 a 2 na kazdu stranu postele - ked ma manzel zapnute svoje, tak ja mozem v pohode spat... plus sme po stranach tiez vytvorili priestor na nasvietenie steny - od stropu az po zem - mame tam vsadeny ledkovy pas s transformatorom zabudovanym v sadrokartone - po rozsvieteny vytvara krasne zlte makke svetlo - presne ako sa hodi do spalne. ked najdem linky tak ti ich sem hodim ;-)
Odpovedať
Ahojte, riesil niekto sadrokartonom aj ine ako znizovanie stropu? My by sme potrebovali spravit nejake priecky, teda skor vyklenky a bola som presvedcena, ze to zvladneme sami. Ma s tym niekto nejake skusenosti? Diky
Odpovedať
ivka, my sme robili satnik v spalni sadrokartonom plus priecku v obyvacke... robila nam to firma ktora mala na starosti prerabku celeho nasho bytu... ja by som sa do toho nepustala, ale vela ludi urcite ano -mne to za ten cas a namahu nestoji |-|
Odpovedať
Profilova fotka
dai: presne nad tymto uvazujem.. zatial mam navrh urobeny tak ako pises ty, v obyvke stvorec a zboku by mohol tiez svietit :-) a do kuchyne do G znizene bodovky, ale v strede by som asi aj tak chcela jedno centralne svetlo... aj spalnu som chcela ako pises ty, ale som to povedala drahemu neskoro a uz urobil zastrcky a nedalo by sa to uz predsunut a strasne za tym banujem:-(( velmi som chcela take policky nad postelou..ale nakoniec sme teda dali normalne svetko hore..este do kupelky davame bodove a do chodby.. tam aj dole po bokoch asi 50cm nad zempou na striedacku parik svetielok, tak na noc, na vecer zapnut... ale stale rozmyslam nad tou obyvkoua kuchynou... aj kvoli to,mu , ze ked su fotky, da sa ukazat chlapikovi, co to robi.. prikadam nacrt
Odpovedať
Profilova fotka
nejde mi to vlozit.:-( mozno vecer z domu..
Odpovedať
ahoj dai. O niecom podobnom uvazujem tiez do obyvacky - stratene osvetlenie. Ak sa ti podari hod sem nejake fotky ako to vyzera. Dakujem.
Odpovedať
Dai, my potrebujeme len jednu priecku, tak kvoli tomu volat firmu je zbytocne. Tak snad to zvladneme. ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Nám montovala v celom byte sadrokartón jedna firma. Bolo to rýchle, lacné a hlavne po sebe nenechali žiaden bordel. Môžem vrelo odporúčať - sadrokartonld
Odpovedať
máte niekto osobnú skúsenosť s montážou sadrokartónu?? veľmi nad tým uvažujeme, že si to spravíme sami. teda môj drahý s kamarátmi. ja ich budem chváliť a povzbudzovať :D :D :D
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?