Koľko stojí keramický strop na 120m2?

Koľko Vás vyšiel keramický strop na cca 120m2 dom?
Odpovedať
Profilova fotka
Záludná otázka.Je rozdiel v rozponoch nosníkoch.Čím dlhšie nosníky tým vyššia cena.Inak odporúčam betónový betónové nosníky s betónovými vložkami.Sú to najkvalitnejšie stropy najmenej pracujú najmenej praskajú.Je s nimi skrátka najmenej problémov.
Odpovedať
@antonmesaros to je síce pravda ale betonovy je fest tašky trebarz na ytong ho dat nič moc lubi pod nim praskat... tiež je studenší a dlchšie trva prekurenie takého stropu ... teda ak ide o poschodový dom - to už skor ako betonovy s betonovými vložkami by som dal tie betonove tabule neviem ako sa volaju to len položiš a hotovo šírka cca 2m dlžku si daš aku potrebuješ zo spodu su hladke vraj nie je treba davat ani omietku len vystierkovat....
Odpovedať
Profilova fotka
Ytong je "teplý"len z dvoch tretín.Keď už tak ytongové panely.Všetky velké betonove panely majú snahu praskať.
Odpovedať
@wiwka Hm, ak si dobre pamätám, tak nás vyšiel stropný systém (vložky z porobetónu) na 142 m2 cca okolo 3500 EUR. + k tomu cena železa a betónu.
Odpovedať
@wiwka No my ideme stavať s ytongu. Chceli sme šalovať a vylievať betón namiesto keramického, ktorý je v projekte. Kamarát to tiež tak robil, a čo som sa rozprávala z jedným pánom ktorý nám nacenoval hrubú stavbu, hovoril že sa to tak robí. Potom som dávala ďalším dvom naceniť a tí mi odporučili skladaný betónový. Je to niečo podobné ako je keramický, len je betónový. Strop s týmto skladaným betónovým systémom je ľahší ako šalovaný a vylievaný strop, je lacnejší ako keramický strop a bolo nám povedané že práca za šalovaný strop je drahšie ako za tento čo sa len ukladá. Potom sa naň hodia kari siete a preleje sa to betónom. Tak neviem, ešte uvažujeme.
Odpovedať
@haronikova - kamarat staval min. rok s tymto keramickym skladanym stropom a povedal ze uz by do toho nesiel. Mylsle ze usetri na zeleze a betone ale nestalos a tak. musel davat tak ci tak zelezo (nie tolko) a stalo to v podstate v takej sume ako pise beejay. Tie velke "hrady" som mu pomahal davat na murivo a tie vlozky uz musel zavolat mladeho pomocnika ktory ich tam poukladal. Ked si to vsetko spocital tak zistil ze zalievany monolit je lacnejsi. Je to pohodlnejsie ale drahsie P.S: kamarat dostaval zlavy 50 - 55 %
Odpovedať
Ďakujem za akúkoľvek informáciu, ktorá v každom prípade pomôže a je na zváženie už čo sa teda rozhodneme a samozrejme, potom rozhoduje aj cena, ale čím viac skúseností, názorov, tým predsa lepší prehľad .. čo je úplne super, ďakuje
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som riesil monolit kvoli cene.. Ono s tym neni tak vela prace.. Ja som mal stres, som sa trosku preratal, mierne som skoncil v blazinci.. V den ked som objednal beton, som este len isiel salovat vrch... zacali sme asi okolo 5:30 o 12hod prisiel beton.. zacal sa liat na polovicu kde bol salung urobeny okolo 15hod.. ale stihlo sa to :) :-p Mam to tak urobene, ze som stihol aj uzemnit vrchnu armaturu kvoli EMG.. elektromagneticke tienenie ochrana elektroniky v domacnosti ;) cize tu deku nemam odflaknutu ;) + balkonove spojky.. keby sa mi pokazila flexa, alebo pila tak si to mozem hodit... vsimni si moje foto, dal som hranoly a OSB 15mm, stojky som mal kovove... 40ks na 75m2 cca som to ani nedaval jak sa kaze.. vydrzalo to, akzoe fakt zly den :D ale pekne fotky mam :D 16cm platna 12kubiko beton.. teraz mam tie hranoly v interiery a na to pojde sadrokartonova konstrukcia.. medzi hranolmi vetranie domu, elektrina na svetla.. no mam o kopec roboty menej..
Odpovedať
Profilova fotka
Cenovo cca do 2500eur.. mojich cca 75m2.. ak by si nedala OSB mas to lacnejsie, ak by si nedala hrube hranoly, este lacnejsie.. mne to predrazila hrubsia armatura, mam tam miestnost rozpatu cca 6*8 metrov..
Odpovedať
@adam_janka a on dával, ale asi klasický keramický, alebo ten betónový, ktorý vyzerá ako keramický ale je z betónu. A zalievaný monolit znamená, normálny šalung, železo, betón?? Z čoho staval?? Na ytong takýto strop šalung, železo, betón nieje ťažký?? Niekde som to tu čítala, že to je ťažké na ytong.
Odpovedať
@haronikova - no, zalievany znamena salung, beton, zelezo (aspon u nas sa mu tak hovori). Kamarat stavals tehly Heluz 44. Neviem ci je tazky alebo nie, statik nam uz napocital aka ma byt hruba (16cm) a ako mame klast zeleza o dannej hrubke (zatial sme napocitali zelezo o fi10 - 89ks a roxor fi 12 78ks bez stlpikov). Ked si pamatam tak tie betonove "hrady" boli tiez celkom tazke a tak isto aj tie kvadre co sli medzi tie "hrady" neboli najlahsie. Plus ked sa na to prida este 5cm vrstva betonu tak to asi nebude lahsie ako klasicky monolit. A tak isto ako pise mio23 : bali sme sa ze pre boha kto nam spravi tuto deku, kto to zasaluje a podobne no zistili sme s rozpravania ze to je najmansi problem. Cenovo tiez pocitame okolo 2500 - 2800e.
Odpovedať
okolo 25OO€
Odpovedať
Článok sa načítava...
@falco2007 - monilit alebo keramicky strop?
Odpovedať
PRedpokladam ze pri tejto podlahovej ploche ide o bungalov...Na kieho certa Vam je keramicky strop? Ved ulozte stresnu konstrukciu zo spodu sadrokarton a na strop nafukat celulozu alebo nobasil. Zbytocne urobite keramicky strop. Ak chcete mat obytne podkrovie tak aj tak sa da deka urobit s drevenymi nosnikmi, dvojita vrstva z OSB dosak, nejaky poter a krocajovu izolaciu. Pricom delaice priecky na poschodi by som robil zo sadrokartonu. Zbytocne, zdlhavo a draho urobite strop, ktory tam nemusi byt. Drevo Vam dovezu, ulozi sa, uchyti a moze sa pracovat a izilovat, ziadne salovanie, zelezo a mokre procesy.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali keramicky strop lebo mame poschodovy domcek a je tam lepsi prestup tepla smerom hore ako pri monolite... nemali sme s tym ziadne problemy ... myslim pri realizacii robili nam to murari co nam stavali cely dom a vyslo to komplet material praca zelezo beton aj s pumpou cca 2900-3000 EUR... dom mame kompakt 602 tehlu mame 30 tku P+D
Odpovedať
Profilova fotka
pozri si nas fotoblog mame ytongovy 100m2 samotny stal 2500 eur potom rohoze 220e a beton 5cm vrstva asi 800e aj s dopravou a pumpou. Rozhodli sme sa pre tento pretoze to bolo jednoduche a strasne vela sa mi zdalo dat za salovacie dielce ked robis betonovu platnu tie firmy co to poziciavaju si vedia riadne zapitat a to ich musis mat aspon 25 dni pozicane.
Odpovedať
@oscipovsky nedá mi nereagovať. Máme tiež BGW a nerozumiem jednej veci. Odkiaľ sa stále vynoria tí špecialisti čo kritizujú aj moje rozhodnutie mať keramický resp. v našom prípade montovaný betonový strop. Kolega staval tiež a presviedčal o jedinečnosti drevenice - tak tomu hovoríme my konzervatívni odmietači stavania lacnejšie a rýchlejšie a .... čo ja viem. Budem konkrétny a strašne subjektívny. Mám asi 140 m2 a stálo to tuším 4700. Uložili sme to bez problémov iba so synmi v pohodičke za víkend, železo tiež nejaké 2 dni ale dosť prplačka. Zaliate 20 m3 betonu. Naše dôvody? Akokoľvek absurdné ale aj čisto logické a potvrdené skúsenosťou a realitou od kolegovej drevenice sú tieto: - betonový (monolit, keramika,...) strop tam bude aj keď nám odfúkne strechu. Vy budete zháňať igelit alebo celtu aby ste bivakovali. - máme pochôdzny celý strop a hlavne nemusíme nosiť manuál kam môžeme ukladať bordel a kam stupiť aby sme neskončili skratkou v obyvačke či inde - žiadne zaklápanie a izolácia a mravce a iná háveď v dutinách, betón na rozdiel od dreva moc nechutí - izoláciu konkrétne my zo spodnej časti 10 cm vlny a sadrokarton. Hore zatiaľ strecha iba krokvy a krytina a nula problémov. Kúrenie na minime a úplne v pohode. - vešanie a kotvenie podľa mňa pevnejšie (lustre, vstavané skrine, priečky, komín,..... - žiadne mechanické pohyby a duchovia - kolega sa občas posťažuje resp. spýta či aj nám tak stonala strecha keď včera dulo ako na sibíri. Tak toto mi teda nechýba a ani to nemienim riešiť. No a posledná vec, cena jeho riešenia aj s prácou neviem prečo ale nakoniec bola takmer 2/3 nášho. Preto si myslím že keď ste niekto presvedčený že chce drevenú strechu tak nech ju má. Ak má niekto pocit že dom by chcel bytelný a jednoducho tabuľky grafy a poučky má v paži tak si dá monolit, keramiku alebo skrátka nič. Inak moja babka mala strechu iba hrady a trstinu. Krásne to mrazilo pri chodení keď sa vešala kukurica. Stále v napätí kedy sa preborím. Ale to bol dom z roku 1937.
Odpovedať
Profilova fotka
@oscipovsky aj my, predstav si, mame a chceli sme keramicky strop! jednoducho sme nechceli ani drevo, ani sadrokarton, chceli sme pevny stabilny strop, a ked raz bude niekto chcet zdvihat strechu a robit poschodie, može :) aj izolacne nam to pride lepsie ( ano viem, staci drevo a veeeela izolacie, ale proste my sme to chceli takto) Citime sa lepsie, ked vieme, ze mame pevnu strechu nad hlavou.
Odpovedať
toto len svedčí o tom..že je to vec pocitu, nie peńazí ani tech. riešení :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 Rozmýšľali aj rozhodli sme sa rovnako ;-) Pevný riadny strop.
Odpovedať
jedna s mala veci,ktore keby sa dali vratit naspät tak nerobim keramicky strop ale poctivy monolit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@maznacik007 .nevies my povedat cenu stropu bez roboty?staviam tiez kompakt 602.dik
Odpovedať
Profilova fotka
@mako1886 celel to vyslo cca 3000 komplet vsetko a robota bola 12OO vsetko... aj tie vence ci ako sa to vola... len pozor nam to rozlozenie nosnikov menili ... nemame to uplne podla projetu ale nas stavebny dozor on je aj projektant to menil... nieco je tam tak divno v tom povodnom navrhnute... ale uz si to presne nepamatam ze ktory nosnik...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem,a z coho bol ten strop?porotherm?
Odpovedať
Profilova fotka
zaujima ma to lebo ja estelen zacinam a neviem aka bude cela suma hrubej stavby.dufam ze sa zmestim a postavim hrubu stavbu.ake hrube ste davali mury a z akeho materialu.ked mas prosim ta cas napis mi co najviac o tom stavani.dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
chcela by som radu chceme davat keramicky strop stim ze bude sluzit aj ako terasa ze z ktorej strani ho zateplit ale predpokladam ze z vnutra lebo z vonka nan pojde obklad za radu dakujem
Odpovedať
@zuzana030 kludne moze ist aj zhora.. alebo z oboch stran.. najlepsie by bolo hodit nejaky rez ako to vyzera z projektu.. ked pojde z vrchu tak das EPS 100S alebo 150S a na to poter, potom kvalitnu hydroizolaciu a na nu uz obklad (asi.. neni som si celkom isty).. http://www.stavbydlouhy.cz/pics/down/... nezabudnut na sklon a odtok
Odpovedať
@skorpy nemáme ešte vôbec projekt, len predbežne kalkulujeme, čo by kolko stálo, kôli hypo, ako navýšime, aby sme potom nemuseli brať další úver na rekonštrukciu a díky moc za rady, stále sme viac a viac v obraze.... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
@mio23 mam tomu rozumiet ze ty mas dosku na tych hradach a tym si prerusil tepelny most na mury? (to bol zamer?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?