Koľko stoja drevené trámy na strop?

ahojte dufam ze tu taka tema este nieje ;-) chcela by som sa spytat tych co maju v interieri drevene tramy...velmi sa mi to paci najma ak su na strope ;-) viete mi povedat cenovu relaciu kolko by to vyslo a ako sa to montuje? dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
drevene tramy ako dekoracia??? =-) drevene tramy su vacsinou zalezitostou konstrukcie stavby... ako napr. v tejto teme: http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
myslela som tramy na strope ako dekoracia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Väčšinou sú ľudia neradi, že ich majú :-S No, mohla by si ich zohnať u stolara alebo na píle a našrubovať do stropu, ale tak aby strana pri strope nebola opracovaná a hrany zaoblené aby sa zdalo, že "vyrastá" zo stropu..
Odpovedať
Ano.Robí sa to.Hovorí sa tomu falošné trámy. to sa poskladajú tri dosky a vyzerá to v konečnom prevedení ako keby tam boli pôvodné nosné hranoly ;-)
Odpovedať
fajoska a preco su ludia neradi? ake to ma nevyhody?
Odpovedať
to niamh....hovori Ti nieco "feng shui".... tak tam tramy su nevhodne - väcsinou .... pozri temu FS... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, no aj my by sme raz chceli do domceka drevene tramy v obyvacke spojenej s kuchynou a jedalnou.. No kedze planujeme francuzske okna, velky krb oblozeny kamenom, drevenu podlahu, kuchynu vidieckeho stylu.. tak si nie som ista, ci toho nebude az "prilis". Budem povdacna za kazdu radu: ci su lepsie falosne tramy alebo priznana strecha s nimi :-S Ja sa teda feng shui neriadim a tie tramy sa mi velmi pacia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa tiež trámy páčia a keď sa s manželom zhodneme, že ich chceme, tak budú :-) či sa to nejakému feng shui páči alebo nie :-D ale tiež najprv musíme zvážiť, či by do interiéru aký chceme pasovali...
Odpovedať
Dobré ráno, taky bych se na nějaké feng shui vykašlala ;-) Trámy , pokud se do interieru hodí, dokáží místnost velmi zútulnit. Protože budeme bourat starý dům, který je strašně veliký, zbyde nám trámů spousta. Jsou to ještě staré sekané trámy... Jsou firmy, které je dokonce vykupují, ale mě je to líto, prodat je... Takže taky plánujeme, že je využejeme. Budou falešné, ale určitě si na nich trvám :-)
Odpovedať
Profilova fotka
niamh a ostatní.. Ja som nemala na mysli práve Feng shui... Ak sa vám hodia do interiéru a hľavne sa vám to páči, tak nie som proti ;-) Len pár dôležitých upozornení.. Musíte si vybrať kvalitné drevo. Musí byť veľmi dobre ošetrené. Najlepšie je použiť trám alebo dosku dlhú požadovanej veľkosti aby neboli neskôr badatelné spoje - to by nepôsobilo ako súčasť stavby. A ešte treba dôkladne premyslieť montáž, aby tiež nerušila celkový dojem... K tomu ošetreniu len toľko, že mám kamaráta, ktorý má trám v izbe (obyvka, vlastne celkovo prepojený priestor) a proste nespočetne krát sa potýka s problémom zvaným ČERVOTOČE.. večne má zabalený kúsok trámu sajrajtom v igelite (rady odborníkov) a stále počúva chrumkanie ]-( Takže hor sa na trámy :-D :-D ... a nezabudnite ich farebne zľadiť s interiérom - podľa okien alebo podlahy alebo nábytku.. Držím palčeky 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ou,.. ešte jedna vec: Určite ich nedávajte tam, kde sú znížené stropy alebo zvýšená podlaha - pôsobilo by to klaustrofobicky a tiež ich nedávajte do tmavších miestností, v ktorých je menej slniečka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
fajoska, to je samozrejmé. všetko má svoje za a proti. mne sa trámy (a drevené stropy) páčia, ale nehodia sa všade. preto ešte nie sme rozhodnutí... myslím, že každý si určité riziká s tým spojené uvedomuje. no drevo sa na stavby domov používa už storočia, staré drevenice vydržali desiatky rokov, navyše nemyslím že vtedy mali toľko prípravkov na ochranu dreva ako v dnešnej dobe :-D takže až tak tragicky by som to určite nebrala ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte.K tým červotočom len tolko, že červotoče prežijú do 40 -50 stupňovej teploty.Takže ak niekomu chrumkajú drevo tak jednoducho zobrať teplovzdušnú pištol a ohriať drevo.(Keď kupujem sušené rezivo ktoré sa suší na 70-80 tich stupňoch a sú tam dierky ,červotoče sú uškvarené) :-)
Odpovedať
no vidim ze sa tema rozbehla ;-) fajoska ja nejaku tu sajnu o feng shui viem,aj mam knihy ale neberiem to az tak vazne vsetko do detailov ;-) aj keby som bola nejaka fanaticka a chcela mat vsetko v sulade feng shui tak to by som si musela sama postavit novy dom .... no ale toto je tema o niecom inom ;-) ale dakujem za nazor fajoska :-) dodog, velmi zaujimave...to som fakt nevedela o tych cervotococh :-) co si myslite o tych tramoch ked sa umiestnia do bytu? obyv.spojena s kuchynou..cize nad tu obyvackovu cast...nieje to velky priestor ako hala v dome :-| myslite si ze to bude zle vyzerat???
Odpovedať
Profilova fotka
niamh skús hodiť foto alebo pôdorys interiéru / priestoru kde by ten trám mal byť aby sme mali lepšiu predstavu...
Odpovedať
Profilova fotka
A mne osobne by sa páčilo, ak by "prvok trámu" bol zastúpený i v kuchyni ]-(
Odpovedať
Podľa toho čo bude nad tými trámami.Klasický doskový strop s prekrytím,sadrokarton alebo omietka? x-)
Odpovedať
fajoska kuchyna je malinka,ono to je vlastne len kuchynsky kut v obyvacke :-D cize skor nad obyvaciu cast...no a nad tramami bude klasika omietka :-)
Odpovedať
Keď to pekne farebne zladíš tak to bude super bomba špica... ;-)
Odpovedať
niamh, my mame v obyvačke kuchyni tie drevene skladané tramy ako dekoráciu... lezu mi velice na nervy (kupili sme ich spolu s domom, nad nimi je normalka želbet strop) ale nechce sa mi prášiť a upratovať za murarmi, tak ich nechavam tak... znižujú vyrazne priestor a fakt je to trochu nepríiemný pocit mat to nad hlavou... zas má to aj výhodu, že netreba maľovať strop... to je asi hlavny dovod, prečo som ich ešte nevyhodila...
Odpovedať
črvotoče chvalabohu nemáme, ale raz sa tam naviezla nejaká poľná myš... nevedeli sme ju odtial nijakovsky dostať, tak sme jej dali smeotravu... takže žijem s istotou, že nad hlavou mám niekde zdochnutú myš... :-D ak bývate v dome nedaleko polí, budete mať aj vy :-D ... podla mna je to zbytočná dekorácia bez funkcie...
Odpovedať
fra a nemas foto ako to vyzera ? no ja to chcem do bytu ;-)
Odpovedať
my mame taky strop v obyvacke, tramy a medzitym nieco ako tatransky profil, no proste nieco tak, dufam som to dobre napisala, ale nie je to este celkom vybrusene a nafarbene, a nestalo to takmer nic, drevo mame od svokrovcov a robil to manzel so svokrom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A netreba podceniť i osvetlenie... ja by som navrhla niečo vysiace ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prepáčte pravopis... niečo visiace :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 rokoch
Profilova fotka
@ups zdravim a kto vam to robil prosim vas?
Odpovedať
Profilova fotka
drevené trámy sa všade nehodia, preto treba byť od začiatku naladený podobným* štýlom. príliš lestklé, nerezové a veľa laminátu v priestore kazí dojem (podla mna) , taktiež farebné odtiene driev a iných materiálov (nevravím, že všetko jednej farby, ale všimla som si, že akonáhle je drevo v priestore, tak je doležité aby tam nebolo veľa druhov dreva , alebo aspoň podobná lazura, steny, pri drevených trámoch je pekné ak je v miestnosti málo nábytku, ďalšia vec je že znižujú strop- opticky, (my máme 3m výšku), výplň máme škárovku
Odpovedať
@pavka139 - máš to veľmi pekné, prosím Ťa, ako ste vyriešili spoj trám/drevo omietka? Zapucovali ste to až na drevo? Pýtam sa preto, lebo drevo v styku s omietkou časom práchnivie. Dík.
Odpovedať
Profilova fotka
vieš čo je to akoby na OSB doske take hranolčeky drevene do ktorých je privrtaná skarovka( druhotriedna OBI 80cm na dlžku a z každej sme pilili, lebo trámy nie su rovnaké, su aj popukane a ..proste nám sa to tak viac páčilo, aj ked pracnejsie s každým trámom a vyhrať a hlavne potom bol problem trošku dopasováat skarovku, lebo každu jendu bolo treba speciálne odmerať (fugu). no a čo sa týka tej omietky tak najprv šla omietka až po uplny strop ( ale my tam máme hlinenú omietku, takže neviem či je to to isté ako klasická omietka) a k nej sme na mieru odrezali škárovku. tým, že je strop tak vysoký, tam tu malú fugu po okraji tam nevidno a ja velmi nie som zástnaca roznych tmelov, líšt, laniek (niekde sme to dať museli ale podľa mna strop si to nepýtal). takže neviem či som ti dobre odpovedala na otázku, každopádne sa tie skárovky daju menit...:) keby došlo k najhoršiemu. ale tak je to so všetkým čo je prírodné. podobne máme na podlahe borovicu dlážkovicu, ktorá asi bude pracovať ..ale aj tak by som do toho odporučila každému ist. na dotyk je to velmi príjemné
Odpovedať
@pavka139 - drevo je drevo, na dotyk teplé, nie laminát. Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, pekný dník :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?