Keramický alebo betónový strop?

Ahojte,rozhodujem sa aky strop mam zvolit na bungalov.obvod. mury tehla 38. Porotherm keramicky alebo beton Premac? Dakujem za Vase nazory tommy :-)
Odpovedať
My máme tiež bungalov, ale strop nemáme ani taký ani taký. Neviem či to správne napíšem nie som odborníčka, ale po vytiahnutí múrov nám uložili hrady, celé stropy sa podbili latami spravil sa veniec, krov. Šikovná robota, žiadne čakanie na vytvrdnutie betónu. Vraj je zbytočné robiť na bungalovy, betón, alebo keramiku, ak na to nejde podkrovie. Zvnútra sme zateplili nobasilom, fólia, vzduchová izolácia, sadrokartón a hotovo.
Odpovedať
Strop chceme len pochodzny ,odkladaci priestor.Dakujem
Odpovedať
Povedala by som, ze keramicky sa jednoduchšie zhotoví a da sa na nom menej pokaziť ako na monolitickom (ak by si mal nahodou pracovníkov nejakych pakov, čo isto nemáš) ... ale inak to maš jedno... ad dreveny strop: ak by si niekedy za 15 rokov Ty alebo Tvoje deti chceli predsalen zobytniť podkrovie, ak by si mal spominany dreveny strop, bolo by to zložitejšie... osobne by som si nechala dvierka otvorene aj pre možnosť zobytnenia pripadne nadstavby podkrovia...
Odpovedať
Profilova fotka
pozri http://www.modrastrecha.sk/forum/show... http://www.modrastrecha.sk/forum/show... http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Profilova fotka
ma mame bungalov a dali sme keramicky strop. mozem len odporucat... neda sa porovnat, ako je tam teraz v horucavach prijemne.. sused si tiez nedava strop, leb sadrokarton a zateplenie... ale ja by som to nechcela... bola som u ihých susedov v podkroví a poviem vam.... obrovský rozdiel, ked nie je pevný strop.... mali tam teplo... a v zime to tiez musi unikat.. nehovoriac o tom, ze ked si ta, chcete nieco ulozit, nejake rarohy, tak sadrokartonu by som neverila... tommy : keramicky strop je piplacka, ale stojí to za to :-))) ;-)
Odpovedať
Karin21 - váš sused má kde sadrokartón? My ho máme zvnútra - zdola zospodu, potom sme to omaľovali, nie zhora, od strechy. A kôli tomu je tam ten nobasil - aby neunikalo teplo. Tak neviem prečo by to malo v zime unikať. A kľudne tam máme rárohy, bazén, vracia so šatami, staršie hračky, skriňa, tie laty nie sú z papiera a nemajú hrúbku 1mm. Môj manžel má 96 kg a v poho tam chodí aj majstri keď opravovali komín tak tam boli 4 a neprepadli sa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ahojte tiez sa rozhodujem o strope, pôvodne drevenny teraz skor betonovy alebo keramicky . Pri drevennom som mal o vsetkom jasno, ale teraz neviem ako je to s prestupom vzdušnej vlhkosti alebo pari cez betonovy alebo keramicky. tak asi dajaka paropriepustna fólia neprichadza do uvahy??? Poradte??
Odpovedať
Profilova fotka
my máme betónový strop ...
Odpovedať
Poznám stavebniny, ktoré dávaju na strop Premaco výrazne zľavy a taktiež na keramický.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, máme keramický strop a čakáme na krov. Chcela som sa spýtať, či strop ešte treba nejako zatepliť, napríklad minerálnou vatou alebo polystyrénom? A potom tam treba dať ešte jeden poter? Teraz máme keramický strop a zaliatu deku na ňom....
Odpovedať
Profilova fotka
tak dalsia otazka do temy.... rozhodujeme sa medzi keramickym stropom a monolitom... poradte ide o poschodovy domcek
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maznacik007 závisí od nosného systému, tvaru stropu (obdĺžnik alebo atyp), rozponov, priťaženia (napr. podpery krovu). Ak nie sú extra veľké rozpony a je logický (premyslený) nosný systém, tak je asi montovaný praktickejší a jednoduchší na realizáciu. Ak sú rôzne skosené tvary či konzoly, tak sa monolitu asi nevyhnete. Ale aj monolit môže byť rozumne navrhnutý a vtedy ani cena nemusí byť vyššia (t.j. nie nejaké brutálne predimenzované 25cm hrubé železobetónové stropné dosky ako v niektorých katalógových projektoch :-( . PS: naschvál píšem "montovaný" namiesto "keramického" stropu, lebo montovaný nemusí byť len keramický, ale napr. aj z betónových dielcov (stropných nosníkov a vložiek).
Odpovedať
Profilova fotka
je to kompakt 602 od eurolines... beton a zelezo na to nas vyjde tak 1200 -1300 Ecok... salovanie mame... projektant nam povedal ze staci tusim 15 -20 cm strop... tak neviem... je to obdlznik neviem kolko nas vyjde keramika... ako cenovo to tusim vychadzalo rovnako co vravel muz... skor neviem ktore je lepsie... na poschodak.. @janfasanga
Odpovedať
@maznacik007 pozeral som 602-ku, najvacsi rozpon je tam 5,7m. Ja osobne nevidím dôvod, prečo nepoužiť montovaný strop (keramický či betónový). V prípade monolitu, hrúbku dimenzuje samozrejme statik, odhadujem že to bude menej ako spomínaných 20cm (skôr tých 15-17cm). Treba zvoliť optimálny pomer medzi hrúbkou a mierou vystuženia. Príliš hrubý strop má nevýhodu, že má veľmi veľkú vlastnú tiaž (hmotnosť). Že ktoré je lepšie, si myslím je v tomto prípade úplne jedno, obidva riešenia sú dobré. Ak máte vlastné šalovanie, tak cenovo sa dá zmestiť aj s monolitom do ceny montovaného stropu.
Odpovedať
Profilova fotka
hej salovanie mame to sme dostali zadara aj dobru cenu za beton aj pumpu mame... aj za zelezo... tak uvidime...
Odpovedať
@maznacik007 cenovo sa Ti urcite viac oplati monolit - hovorim z vlastnej skusenosti (a to my sme si museli nakupit vsetko drevo na salovanie a aj zelezo do vystuze a aj tak sa nam to viac oplatilo ako betonovy montovany strop)
Odpovedať
Profilova fotka
@bulkech a ako ste spokojny? aky hruby ste ho robili tu hornu platnu?
Odpovedať
@maznacik007 18cm podla statickeho. Spokojnost je hlavne z usetrenych peniazkov, sice sme si trochu viac "zamakali", ale monolit nas vysiel skoro o polovicu lacnejsie ako betonovy montovany strop.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@bulkech presne tak my mame tiez monolit. vyslo to lacnejsie ako montovany.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme nakoniec robili keramicky strop...
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 kolko vas to vyslo ?
Odpovedať
Profilova fotka
cena stropu bola cca 3500 Eur / keramika, praca, beton s pumpou a zelezo a stojky/
Odpovedať
Profilova fotka
to su ine ceny.. kde to beriete? nam ponukli monolit komlet s pracou za 14.000eur.... tak sme ich poslali kade tade... este tam boli aj prenajmy stojok zvlast , osadenie stojok, zlozeie stojok, dovoz odvoz stojok :D no nekup to
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto ty s kym bankujes :-) ale teraz vanze strasna cena...
Odpovedať
@maznacik007 aka je velka plocha toho stropu? z ktorych stavebnin ste brali material na ten strop? kludne aj do IP.
Odpovedať
Profilova fotka
no rozmer domu je 8*11.5 takze taka bola aj plocha stropu v podstate, strop bol keramicky z pezinskych tehelni a brali sme to z najblizsich stavebnin od stavby my staviame v okrese GA ale v podstate to mozes objednat cez hociktore stavebniny tu sme my brali viac veci a pozname sa tak nam vychadzali v ustrety a ceny mame bud so zlavou alebo bez dane prip. kombinacia... ako sa da... takze tazko povedat aku cenu by dali vam... my sme platili za 1300 za komplet keramiku aj s dovoz vykladka, 300 zelezo / to je aj so zelezom na balkon / 600 beton s pumpou a 1300 praca aj so stojkami a s tymi hranolmi co sa este tak davali v tej praci bolo aj ine nie len strop a ten balkon aj nejake priecky a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme teda z SC a staviame cca 15 km od SC ale uz to je iny okres a veru to citit na cenach aj za material aj za pracu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@tommy77 alebko betonovy z LSM,mame lepsie ceny ako premac:)
Odpovedať
Profilova fotka
My zvažujeme strop Rector alebo monolit. Koľko vás stála práca za zhotovenie debnenia a viazanie a ohýbanie železa pri monolite?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?