Jednoducha, alebo dvojita SDK konstrukcia?

Mam latovanie na krove od seba 80 cm. Postacuje spustit jednoduchu SDK konstrukciu z CD profilov (CD profily iba v priecnom smere na latovanie), alebo je potrebna dvojita (CD profily v priecnom aj pozdlznom smere voci latovaniu)? Konstrukcia bude zavesena na priamych zavesoch dlzky 20 cm.
Odpovedať
@jan45
Odpovedať
Profilova fotka
profily sa musia križovať, teoreticky by stačili aj v jednom smere ale musia byť prichytené aj priečne aby neuhýbali pri pritlačení. Aj nosnosť je iná pri dvojitej konštrukcii. A rozpon profilov musí vychádzať z rozmeru dosky.
Odpovedať
@jan45 Nosnost nie je zavisla od vzdialenosti uchyteni? Samozrejme, ak sa to takto nerobi, tak dam konstrukciu dvojitu. Len preco riesit dvojitu konstrukciu, ked postacuje jednoducha? :)
Odpovedať
@jan45 Napr. v pripade Rigipsu som nasiel, ze je to mozne takto pouzit. Odporucany rozostup montaznych profilov je 500 mm, rozostup zavesov (kotvenia) pri dodatocnom zatazeni 50 kg/m2 750 mm a pri dodatocnom zatazeni 30 kg/m2 1000 mm. @antonmesaros, @ladajaskva
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky šikmý podhľad sa pri montáži správa ináč ako zavesený. Pri montáži zistíte, prečo je dobré mať priečne profily
Odpovedať
jedná sa o šikminu alebo rovný podhľad?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?