Finálna úprava zelezobetonoveho stropu a ploché káble.

Zdravim, potrebujem poradiť ako ďalej so stropom. je to zelezobeton, ktorý bol podsalovany stropnym systémom doka tak je celkom hladký. Elektrikari mi natiahli ploché káble k svetlam, ale nezasekali ich a len nalepili na strop lepidlom. majú hrúbku cca 4mm. myslíte že pojdu pekne schovať pod omietku? tak aby tam neostali žiadne stopy kadiaľ vedú....ako by ste pokračovali ďalej? treba strop celoplošne sietkovat alebo len pretriet dostratena tie káble lepidlom? alebo to stačí natriet neakym zrnkovym penetrakom betonkontaktom a rovno omietat?
Odpovedať
Profilova fotka
@bungydom27 penetrovať a omietnuť
Odpovedať
Profilova fotka
"Špric" + jadrová omietka+ štuk.
Odpovedať
Vie niekto naopak poradiť, aký je postup úpravy ŽB stropu ak som sa rozhodol priznať ho ako pohľadový? Po odšlovaní som bol veľmi milo prekvapený a tak vážne zvažujem túto alternatívu. Čím sa prebrúsia jemné zatekance medzi doskami, prípadne čím ho natrieť? Existuje niečo ako transtparentný náter? Sú na to nejaké prípravky?
Odpovedať
@pripad001 Káble vadiť nebudú?
Odpovedať
@viktor811 uvažujem cca 30-40 cm podsvietený sadrokartonový podhľad po obvode stropu, kde môžu byť káble schované..
Odpovedať
@bungydom27 Včera som videl jednu stavbu, kde tiež pod ŽB stropom boli natiahnuté káble k stropným svietidlám. Káble sú ploché, hrubé iba 3 mm a na tom bola omietku cca 5 mm. Zo spodu nebolo vôbec vidno, kde vedú káble. Tá omietka to pekne prekryla. Výhodou je, že keby si sa rozhodol premiestniť stropné svietidlo, tak stačí kúsom omietky oškrabať a preložiť kábel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?