Farbenie tatranskeho profilu pred obkladanim

Vie mi prosim niekto poradit ohladom natierania dreva pred tym ako sa nim oblozi strop prestresenej terasy? Planoval som ho obojstranne osetrit krovsanom a nasledne z jednej strany natriet olejovou lazurov, pred tym ako ho namontujeme, lebo nasledne bude natieranie ovela komplikovanejsie. Ale dostal som radu, aby som to nerobil, lebo sa dosky mozu pokrutit (po navlhceni a naslednom suseni farby/krovsanu. Je to pravda? Ak sa aj budem drzat tejto rady, farbu este aplikujeme, aj ked komplikovanejsie, ale ten krovsan uz z druhej strany nedam. Dosky maju 15x125x4000 mm Vopred dakujem za rady.
Odpovedať
@adros2 máme z tatranského profilu (resp. ten s oblou vrchnou časťou- tuším sa to vola bavorský) šopu u rodičov, pred montážou sme ju natierali krovsanom nič sa nepokrútilo a vrchné vrstvy sme natierali až po namontovaní, natierať pod doske by to bolo oveľa prácnejšie 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89

natierať po doske by to bolo oveľa prácnejšie

Ano, ale u nas to bude strop vo vyske 2.5-3.5m, cize radsej by som to tentokrat natrel na zemi, bolo by to jednoduchsie, a nemusim zakrtyvat okna/fasadu domu, pri ktorom terasa stoji.

Odpovedať
@adros2 natierali sme aj krovsanom aj lazurou po doskach a zeby sa nejak prevratne krutili som nepostrehla. Akurat tie co boli tazko pouzitelne sable pred natieranim po natreti boli nepouzitelne sable, ale na dorezy sa pouzit dali. Pri natierani po doskach mas natrete aj pero aj drazku (ak si das zalezat).
Odpovedať
@adros2 no my sme to mali od zeme do výšky cca 2,5 metra ale lepšie sa mi to natieralo tak, že som sa postavil na rebrík aj s pixlou a poďho 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Rozlozil som si tatransky na kozy a postrekovacom na stromky som nastriekal krovsan zozadu hnednotocil a nastriekal spredu. Bolo teplo tak to za doobedie uschlo a nasledne striekacou pistolou zozadu lazuru a otocit a fukol som to spredu do rana bolo pripravene na montovanie. Urcite farebnou lazurou natierat pred montazou lebo ak budes natierat na strope tak casom bude vysychat a objavia sa nenatrete casti co boli v drazke zasunute.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?