Drevený strop s omietkou

Prosim poradte nam.Na strope mame drevene tramy,ktore budu zo spodu osadene OSB doskou.Nad nu pride parozabrana. Medzi tramy, mineralna vlna a z vrchu OSB doska.Na strop nechceme davat SDK ale strojovu sadrovu omietku.Majster,ktory robí omietky nam ich neodporucil davat priamo na OSB dosku.Viete nam poradit co tam mame dat?Moze tam ist polystyren EPS alebo mineralna vlna?Este sa chcem opýtať ci je lepsie zateplovat strop spominanou mineralnou vlnou alebo chytrou penou(ak s tym mate skusenosti).Za kazdu radu dakujeme.
Odpovedať
@mariamya neodporúčal to dávať na OSB, lebo za prvé to nebude držať a za druhe, ten trámový strop bude stále pracovať. Na to je ideálny sadrokartonový strop na zdvojenom závese, s izoláciou minerálnej vlny (ideálne s parozábranou). Nerozumiem dôvodu náhrady jednoduchého sadrového riešenia za komplikované tiež sádrove (ak kvôli vlhkostnému "manažmentu", tak na to stačí sadra na stenách).
Odpovedať
@slavoslav My na ten strop jednoducho chceme strojovu omietku sadrovu so sietkou.a nevieme co mame dat na tie tramy
Odpovedať
@mariamya tenký XPS na OSB dosku zhora sklenú vlnu - najlacnejšie
Odpovedať
@mariamya ja by som pouzil osb s perodrazkou, natrel to adheznym mostikom, alebo dal heraklit a omietol. Hornu osb dosku treba dat kvoli odvetraniu treba s rozumom.
Odpovedať
@stowasser a na ten heraklit mozem dat potom strojovu omietku sadrovu
Odpovedať
@blacksr a ten Xps nebude robit v intriery zlobu
Odpovedať
V prvom rade sa neuraz ale ... "My na ten strop jednoducho chceme strojovu... " . Ja chcem, ja chcem, ja chcem A v druhom rade daj tam plný záklop na to rakosovu rohož a potom omietaj kolko chceš... slavoslav má pravdu , a ten váš majster asi vie prečo to nechce tak robiť !
Odpovedať
Profilova fotka
@mariamya preco chces tramy omietat? Bud ich priznaj a nechaj osetrene drevo a medzi ne sadrokarton, alebo to cele prekry do rovneho stropu zasa len sadrokartonom.
Odpovedať
@mariamya ani ta OSB doska z vrchnej strany nie je dobry napad.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ak pripustíme, že osb zhora nie je dobrý nápad, predpokladám , že je to preto, že sa na ňom bude zrážať para. Ak pripustíme tento argument, tvrdíme, že osb pôsobí ako parozábrana. V tom prípade čo robí osb pod trámami? Takže si myslím, že tam môže byť. Naviac, minerálnu vlnu treba umiestniť do uzavretého priestoru. Pri volne prevetrávanej streche sa bez uzavretia znižuje účinnosť izolácie.
Odpovedať
@jan45 pisal som to preto, lebo ja si myslim, ze difuzny odpor sa ma smerom do exterieru znizovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak som to aj rozumel, ten rozpis bol pre iných. Všeobecne tu v dizkusii tento pojem otvorených a uzatvorených konštrukcií používa len niekoľko prispievateľov, pritom je to základný pohľad pri rozhodovaní, resp. konštruovaní a musí sa jednotne uplatňovať pri zvislých aj vodorovných konštrukciách.Je to ale dosť zložitý problém a chybám som sa neubránil ani ja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 takze to mam chapat ze ked dame so spodu aj z vrchu osb tak to bude dobre uzavreta konstrukcia jasne ze medzi to vata a este raz do kriza vata 10 tka.no a ta omietka so stropu ked sa da andhezny mostik tak by nemala opadat?
Odpovedať
Profilova fotka
@mariamya to zjednodušujete,, vcelku to nie je dobrá konštrukcia.
Odpovedať
@jan45 pteco nie na osb pride strojova sadrova omietka so sietkou
Odpovedať
@mariamya jasne ze pod osb parozabrana
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?