Dreveny strop domu

Chcel by som sa spytat - dostali sme cenovu ponuku na zhotovenie strechy tzn. komplet krov, fólia, latovanie, pokládka krytiny, žlaby. Danej firme ideme zadať objednávku. V cene nie je zahrnuta cena za strop. Nie je to bezna sucast pri zhotoveni strechy alebo je to vec, ktoru si dokazeme spravit svojpomocne? Ideme objednavat drevo na strechu, na strop mozno objednat neskor? Tzn. zhotovi sa strecha a potom sa riesi strop? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn strop pohľadový alebo s podhľadom? každopádne je rozumné najskôr strecha, do stropu pôjde asi aj izolácia, strecha zníži riziko zvlhnutia.
Odpovedať
@martin_tn ideálne je to urobiť naraz, keď budete mať hotový krov, budú sa vám ťažšie vykladať cez interiér tie trámy nahor. Ak máte statiku pre drevený strop, máte tam prierezy trámov, vzdialenosti od seba. Potom sa len klincujú cez pomúrnice na oboch stranách. Ale osobne by som si to sám nerobil. A pokiaľ to rozdelíte na dve etapy, budete platiť dve dopravy a možno stratíte potenciálnu množstevnú zľavu.
Odpovedať
@jan45 neviem moc aky je rozdiel medzi pohladovym alebo s podhladom. Nechceme strop s viditelnymi drevenymi hranolmi ale bezny "biely"
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn čiže s podhľadom. Súhlasím s janulikk, trámy tvoria podlahu, krov sa bude robiťť ľahšie. Trámy potom budú zakryté, nevadí ani keby zmokli.
Odpovedať
@jan45 nechapem,preco majstri nedavaju cenu uz aj so stropom, ja ako laik som to bral ze je to uz sucast zhotovenia strechy
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_tn cena za krov sa zväčša robí za dľžkový meter použitého dreva, ak to nechcú urobiť, hľadajte iných.
Odpovedať
toto sa stalo aj nam, vyslovne sme povedali ze tam chcem drevo na strop aj pracu(nie plne debnenieň a mili majstri to tam nezahrnuli(naschval)... prisli sme na to pri kontrole...potom by nam asi povedali ze nam to spravia aj s prirazkou , takze sme vymenili majstrov za tych, kt to pochopili hned na 1 krat naucili sme sa ze s kazdym treba jednat hned polozkovito a pisat vsetko na papier ako blbec...inak vas od*bu...
Odpovedať
Profilova fotka
je velky rozdiel stavat krov na stavbe kde nie je strop a na stavbe so stropom (ci uz drevenym alebo zelezobetonovym) tohto su si majstri isto vedomi a pri komunikacii s vami vedeli ze sa bude robit aj strop, dovod premlcania uz napisal @manasko
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?