Drevený strop

dobry den.Idu mi robit drevenny strop a strechar mi chce polozit hrady na priecky ytong 150mm pricom priecky by boli zviazane s vencom. nebudu mi pukat steny?
Odpovedať
Profilova fotka
Neexistuje pokladať čokoľvek na nenosnú priečku. ]-( Hrady NESMÚ byť položené na Ytongu,ani priamo na nosnom murive.Pod hradami musí byť roznášacia vrstva ,väčšinou z betonu.
Odpovedať
presne toto tu už niekto spomínal. Dokonca v tom svetle, že on má položenú strechu na itongu bez venca. Však sa mu to po čase začne rozpadať. Jednoznačne musíš zabetonovať veniec dookola a na to položiť strechu. Inak zaujímalo by ma čo je to za strechára čo chce položiť takto hrady. On by mal byť podľa mňa prvý čo ti povie, že to takto nesmie byť.
Odpovedať
Takto, veniec by isiel 25cm aj s armaturou plus aj na priecky ktore su v sirke 15cm. a na to by isli hrady.
Odpovedať
pokiaľ ideš najskôr na ten itong dávať ten veniec tak v tom prípade áno. Z tvojho príspevku som to najskôr pochopil tak, že priamo na itong ideš tie hrady ukladať. Ale ten veniec 25cm široký tak to už je iná káva. Do toho smelo môžeš ísť. Aj ten veniec na všetky priečky je rozumne keďže predpokladam že ideš dávať dlhé hrady cez celý dom, alebo ich plánuješ na priečkách spájať?
Odpovedať
Profilova fotka
@brco444 Priečky sa nespájajú vencom s ostatnými konštrukciami domu.Nesmie sa to tak robiť.
Odpovedať
TEN VENIEC je vysoky 25cm a na prieckach siroky 15cm. a hrady by mali byt pravdepodobne nadpajane pricom dlzka domu je skoro 18 m . povodne tam mali ist kliestiny,ale stredna priecka neni presne v strede domu a je vyosena o volake dva metre,takze musia ist stolice a tie vychadzaju akurat nad tie priecky,preto mi to chce tak spravit,ze sa na tie 150mm priecky da veniec potom hrady a na ne opret stolicu, a ze by to predymenzoval. antonmesaros preco sa nemozeu priecky spajat vencom?
Odpovedať
@antonmesaros myslis,ze by mi pukali muri? lebo uz ozaj neviem co mam spravit :-(
Odpovedať
@antonmesaros myslite,ze by bolo dobre dat betonove panele namiesto drevenneho stropu? ,
Odpovedať
Profilova fotka
150mm priečková tvárnica z ytongu nieje nosná.Samotný materiál tých tvárnic je riedky nieje stavaný na akúkoľvek záťaž.Ak je to možné použite 200mm tvárnice .Tie sú nosné.Toto by mal riešiť statik nie fórum na nete. Priečky sa na pevno nespájajú ani z obvodovým murivom.Ešte som nevidel veniec nad priečkou.Bude to praskať.Priečka sa môže pod váhou prehnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?