Dozateplenie strechy

Ahojte, potrebovali by sme poradiť ohľadom dozateplenia strechy - podkrovia. Kúpili sme starší dom, kde bola narýchlo vymenená strecha kvôli zatekaniu, už v tom období bol dom na predaj. Na eternit bola položená fólia, na to škridla. Po položení škridle ostala zateplená len červená časť na obrázku, minerálnou vlnou s hliníkovou fóliou, 12cm hrúbky. Zvažujeme dve možnosti dozateplenia, vyznačené na obrázku modrou a zelenou ;-) ... Aký spôsob prevedenia a ktorú možnosť by ste odporučili?
Odpovedať
Tých 12 cm izolácie je smiešnych, dnes je štandard dvojnásobok, dobre trojnásobok... Ak bola zvrchu dávaná vlna s hliníkovou fóliou, nespĺňa dostatočnú parozábranu, treba to urobiť poriadne zospodu.
Odpovedať
@heckela Asi je lepšia modrá, lebo ktovie aký sklad tam budeš robiť a nebudeš tam dávať vzduchotesné plastové dvere. 12 cm je naozaj málo, strecha sa zatepľuje 2-4x viac, podľa ceny tepla.
Odpovedať
@43jarko zospodu, teda zníženie stropov, zateplenie vnútri? prvotný plán bol zhodenie strechy, zateplenie a znovu ju nahodiť, ale keďže sú tam strechy dve :-(, bolo to veľmi nákladné riešenie, ktoré momentálne riešiť nemôžme. Máme otvorené schodisko a veľké náklady na kúrenie :-(, keby sme len dozatepľovali nemalo by to účinok?
Odpovedať
tá modrá by mala prebehnúť popod celé obývané podkrovie aby tam bolo aspoň 30 cm izolácie s kvalitne urobenou parozábranou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?