Dodáva niekto Ua profily dlhšie ako 4 metre?

Prijemny vecer prajem vsetkym. :) Otazka - Dodava niekto aj dlhsie UA profily ako 4metre?? Na obyvacku potrebujem 418cm ... a nechce sa mi velmy nadpajat UA profil pre 20cm kazdy jeden .Strop budem robit D 131 - Samonosný podhled Knauf inu moznost rozumnu nemam rozumnu a jednoduchu .A jediny problem mam ze v eshopoch rozmer 3 , 4 metre a tam mi tych par cm chyba kedze miestnost ma 420cm .Nuz mohol som rozmyslat ked som muroval : tych 20cm by som uz obetoval aby to bolo jednoduhsie .
Odpovedať
@kollega nechapem... A je problem nadpojit nejakych 20cm UA profilu? to je zlozite?
Odpovedať
@majster1 Musim ich tak nadpajat v celej miestnosti a urcite to znizi celkomu pevnost profilu ked sa bude nadpajat .Proste na kazdom 4metrovom kuse budem na konci nadpajat 18cm kusok .Ale dakujem za odpoved aj tak.
Odpovedať
@kollega ak Ti ide o pevnost bolo by lepsie ak by si napajal 3+1,2 m, ani odpad nebudes mat velky.
Odpovedať
Profilova fotka
@kollega @hop377 mal by si to robiť bez odpadu, skús porozmýšľať :)
Odpovedať
Tak viem ze by som nenadpajal 20cm ale ide mi o pevnost toho profilu , len som chcel vediet hlavne ci vie nejaka firma vyrobit aj take male mnozstvo UA profilov na mieru priapdne 4,5metrove radsej budem skracovat ako nadliepat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@kollega ako si nakoniec poriesil ten strop?
Odpovedať
@gashtaan nadpajal 3 plus 1.2metra.....
Odpovedať
Profilova fotka
@kollega viem, že je to už pre vás jedno, ale UA profily sa dajú vyrobiť v akejkoľvek dĺžke ;-) netreba to ale riešiť cez eshop ale cez kamennú predajňu..doba dodania možno 2 týždne
Odpovedať
myslim ze v danej chvili si to vyriesil najlepsie ako si mohol
Odpovedať
@riomario no neviem, na jednu stranu tu pisal, ze strop robil podla technickych listov D131, na druhu stranu profily nadpajal napriek tomu, ze je to v nich vyslovene zakazane... ale uz je to stara tema, tak mu to na hlavu zrejme nespadlo :) Akurat nechapem, preco sa rozhodol pouzit UA profily namiesto CW.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan no neviem :), v mojej prirucke od rigips stoji : Spájanie profilov UA sa robí pomocou príložky z rovnakého profilu UA. Dĺžka príložky v cm zodpovedá šírke UA v mm. Príložka sa rovnomerne rozdelí na obe strany spoja. Príložka sa s profilmi UA spojí celkom 8 ks skrutiek M8 s maticou a podložkou – dve dvojice skrutiek sú pri okraji príložky, dve dvojice skrutiek po oboch stranách spoja profilov.
Odpovedať
@cuthalion Strop nepraska , nespadol..Spajal som to ako mi poradil vyrobca .Skusal som vtedy objednat dlhsie profily a nedalo sa .....Spajal som to minimalne 10timi skrutkami a spojkami na to urcenymi
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj to hovoris o samonosnych stropoch? Jedine co ma Rigips na tuto temu je bezpecnostny samonosny medzistrop strop kde su pouzite UA profily v rozostupe 200mm s oplastenim z obidvoch stran sadrokartonom v dvoch vrstvach a celoplosnym prekrytim 1mm plechom... to je uplne ina konstrukcia, v rodinnnom dome taketo nieco moze postavit len blazon :) No ak pises o beznom pouziti UA profilov v prieckach, to je samozrejme uplne ina tema, ine zatazenie. V technickych listoch Knauf je jednoznacne uvedene: "Samonosné profily nesmějí být nastavovány!"
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak priznam sa, ze som nepredpokladal, ze v suvislosti z UA je rec o strope :). Nejak som predpokladal, ze sa jedna o priecku a 418 je jej vyska, tiez mam podobnu :)
Odpovedať
@majkoj jeden predpokladal a vypredpokladal furik... ci to sa inak hovori? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kollega myslím, že ste nič tým nepokazili..niekto to aj zvára dohromady.. nám robili v práci v hale kancelárie /vstavok zo sdk/ a objednávali sme tam UA cez 7 metrov.. treba ale riešiť predajcu, čo vie čo predáva a nie len stavebniny, kde majú tehlu, cement a škridľu.. ;-) a dosť asi záleží aj od ochoty človeka za pokladňou
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan hej a ti ostatni co nepredpokladali ho musia predpokladat rucne :)
Odpovedať
@gasthaan ved v konecnom dosledku ako si urobil tak ma ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?