Detail kotvenia drevených trámov stropu na veniec

Dobry den, presiel som diskusne forum "Hrubej stavby" - cast Strop ale nikde som nenasiel detail tohto spoja. Nema niekto nieco take? Ide o to ze kotvit tram je samozrejme mozne zalatim zavitovej tyce do venca a nasledne nasadit tram ale ak chcem murovat obvodovy mur aj na poschodi mam robit aj nad tramom dalsi veniec ci len klasicky obmurovat? AKo sa bude spravat tram a obvodove murivo (zateplene)? Ci radsej to riesit betonovym stropom? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ahoj takto sme to robili mi tyče išli na chem.kotvu http://www.modrastrecha.sk/blog/stefa...
Odpovedať
Profilova fotka
stropné trámy sa na veniec nekotvia, ukladajú. Teoreticky pri určitej dľžke by pri kotvení došlo k porušeniu steny. Okolo zhlavia trámu musí zostať voľný priestor, podkladá sa tvrdým drevom ( nie dub pod borovicu) alebo izoláciou proti vlhkosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Z vášho popisu mi nieje celokom jasné čo idete kotviť ,do čoho?Trám je široký pojem.
Odpovedať
@antonmesaros Zaujima ma moznost vybudovania stropu v dvojpodlaznom dome namiesto zelezobetonovje platne urobit to ako dreveny strop s tym ze potrebujem murovat aj na 2.podlazi, preto sa pytam a detail kotvenia stropneho tramu a cakal som aj diskusiu ci vobec stoji to za to riesit to takto. Otazka vyplynula z toho ci vobec je velky financny rozdiel medzi betonovym stropom s vyztuzou a drevenym stropom v dvojpodlazom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Takéto trámy sa nekotvia.Väčšinou sa len volne kladú na veniec .Medzi veniec a drevo je treba vložiť hydroizoláciu (stačí terový papier).Finančný rozdiel je cca 50% z ceny železobetónu.Pri súčasných schopnostiach , respektíve neschopnostiach klobáskových statikov aj 80%.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ja by som tých percent aj pridal ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@niless ja som riešil niečo podobné a robil som dva vence kuk fotoblog
Odpovedať
Pani vdaka za odpovede, ak mozem viete mi dat zhruba pre porovnanie co by stal zelezobetonovy strop a kolko dreveny na nejakych 80 m2? Viem ze nemala cena pri betone bude debnenie + stojky ale ak sa da posunte mi cenove relacie. DAKUJEM.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Na naš strop šlo okolo 4m3 tramov rozmery 150x200mm x 195€m3=780€+neomietane dosky(jednoporezy)4m3x180m3=720 S polu 1500€+ošetrenie dreva,plochu mame 80m2 ;-)
Odpovedať
Pani ak mozem mate niekto skusenosti s nosnikmi posi-joist alebo steico pre dreveny strop? Tieto nosniky nevyzeraju draho, je mozne tahat rozvody instalacii pod stropom a nasledne ich schovat. Detail kotvenia na obvodovu stenu resp vnutornu nosnu stenu je rovnaky ako keby som daval dreveny tramy? Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?