Deka alebo stropny system

Ahojte.Chcem sa opytat aky strop je lacnejsi a vyhody a nevyhody.Mam na mysli montovany (poroterm.Britherm. stadreko)Alebo klasicky zelezobetonovy monoliticky.
Odpovedať
Lacnejsie je vraj monolyticky strop, ale pochybujem o tom. Je tam viac viazania zeleza ako pri miakach + plny zaklop pod strop a podstojkovanie. Pri miakach je menej prace. Pri montovanom strope som dostal presny postup viazania zeleza (vymeny), kladacsky plan, prepocty atd zadarmo pri odbere stropneho systemu. Monolyt treba dat spravit statikovi, pripadne ak to vie projektant.
Odpovedať
@tomi82 Ahoj tak moja skusenost je taka ze som robil monolit na 2 podlanzom dome obidve podlazia maju betonovy strop. Bolo to necelych 100 stvorcov, rozmer domu cca 11x9. Prve podlazie malo aj garaz, takze tam bolo + nejakych 50 stvorcov. Ja som zalieval naraz strop aj vsetky prievlaky a preklady. Ten posledny strop kde nebol ziaden balkon ma vysiel do nejakych 3000eur pokial pocitam aj vseky preklady a prievlaky. Beton bol 1480 - 19 kubikov 32ky. Spodna vystuz bola 14tka roxor ukladna 15cm od seba. Rozdelovacia vystuz bola 6tka roxor. Horna vystuz bola karirohoz 6tka 15x15. Ocel do stropu ma vysla cca 900eur, stojky ma vysli 250, OSB dosky ma vysli tiez nejak 400. OSB dosky som pouzil na obidva stropy, vsetko to bolo svojpomoc. Dlzka prace od zasalovania prekladov a stropu az po betonovanie cca mesiac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, niekto aktualnejsie info, co sa viac oplati? budeme mat podkrovny dom, podkrovie ma rozmer 7.5 * 12.5m. budu aj 2 balkony. za kazdu info budem vdacna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leatea rozhodol som sa pre keramicky strop zdal sa mi pre svojpomoc jednoduchsi :) 95m2 balkon nemam Strop Prescok - 1960e Beton 32ka 12m3 dovoz, pumpa - 920e zelezo asi 500-700 stojky nic salovanie nic Nam to trvalo dva tyzdne robili sme vecsinou poobede po praci traja a 4 dni nam prsalo kukni album
Odpovedať
@micjak dakujem velmi pekne za info aj s cenou, velmi si mi pomohol :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?