Dat v bungalove s vaznikovym tramom ulozny priestor na povalu?

Mam dilemu ci stoji ten uozny priestor zato alebo nie.Ako je rieseny ten vystup? stahovacie schody ,dvierka? neunika odtial teplo ak chem vsade 40cm vaty tak ako sa tesnia tie dvierka? je aj na nich izolacia?Ma to fakt vyuzitie?Musi byt vystup na pojd koli nejakym opravam?
Odpovedať
... ked ho das a nevyuzies ho nevadi, ked ho nedas a budes potrebovat budes lutovat 8-) . Vystup = sklapacie schody. teplo neunika, schody maju tesnenie ako okno, Izolaciu na nich nie je. Skladujeme tam vianocne ozdoby, kolieskove korcule, hracky s kt. sa uz deti nehraju a veci kt nam je luto vyhodit (tie vyhodime tak o 5 10 rokov) :-D
Odpovedať
dakujem za odpovedale ked tam nieje izolacia na dvierkach a je to len pod nezateplenou strechou tak tie dvierka nejako teple nebudu bez izolacie ci?
Odpovedať
@vader100 dvierka tesnia slabšie, pridáte si tesnenie a pripevníte dodatočnú izoláciu
Odpovedať
@blacksr dakujem za info,vyuzivate ten priestor?nezaobisli by ste sa bez neho?
Odpovedať
@vader100 my nemáme povalu vnútri máme šatník, skrine - to stačí manžel má dosky a pod. uložené pod prístreškom na takej povalke, náradie v skrini v dome
Odpovedať
@blacksr jj preto sa informujem ci vlastne stoji zato mat stresny ulozny priestor na "bordel" na povale
Odpovedať
@vader100 my tiez planujeme zase dat tam dosky nieje az take nakladne . To nase bude urcite vyuzite na 1000%
Odpovedať
@vader100 ak budes robit vylez na povalu ulozny priestor by som urobil, nieje to nakladna polozka. Aj ked som odporca velkych uloznych priestorov, kde sa casom len hromadi nepotrebny bordel a nikto ma nepresvedci, ze to tak nie je, cim vacsi priestor tym viac bordelu, aj tak som ho urobil. Hadam nebudem lutovat :-).
Odpovedať
@vader100 otvor radšej zvonku v štíte, pokiaľ to budú materiály a špinavé veci @filipe1
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 urcite si ho sprav, ulozny priestor na nezaplatenie. Ja mam taky mini http://www.modrastrecha.sk/blog/lubos... este doplnim ze na strope mam 48cm vlny a hore medzi krokvami dalsich 12cm vlny. Na stahovacich schodoch zvrchu mam taky zaklop z 20cm eps.
Odpovedať
Dik za odpovede a odkial mate vylez na pojd z chodbicky ci z technickej?
Odpovedať
@1palo1 @vader100 Ja som to ešte obil s osb doskami lebo v strede bungalovu som mal väzníkový krov do tvaru " stanu " ... Bočné steny s 10mm osb spodná s 18mm osb Vznikla odkladacia plocha 5x3 metre výška 180 cm .... dôvod bol ten lebo na streche sa práši...takto je priestor uzavretý a bez prachu. Na každej strane sú servisné dvierka pre vstup do podstrešného priestoru ....vid. na foto ...dvoje dvierka. svetlo tam je preto lebo ešte nebol sádrokarton a izolácia na ňom. - nad dvierkami je osvetlenie. ktoré si zapínam pri vstupe ( nie je ešte na foto ) Každému sa to páči ako je to spravené , tak asi to malo zmysel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leilak1 pekne fajn to vyzera
Odpovedať
@vader100 škoda že nemám v pc nové fotky ... to osvetlenie tam je fajne - do rohov chcem ešte dať trojuholníkové drevá aby to utesnilo sa viac. Pod podlahou je 20cm izolácie ... pod celou strechou chcem doplniť do 40cm. Kamošom elektrikárovi a vodárovi sa to lúbilo aj tým že majú ale 175 cm ja mám 192 tak sa musím viac zohýbať , ale pohoda. Neplánujem tam skladovať žiadny bordel ...ale určite sa niečo vždy najde. Bez vstupu na strechu ako si napísal by som si to nevedel predstaviť...vstup je nutný určite. Ak bude treba pretiahnuť nejaký nový kábel alebo niečo sa bude ešte počas bývania technicky riešiť ...nebodaj dorábať niekde svetlo ...
Odpovedať
krasne, prakticke a asi aj dost drahe riesenie
Odpovedať
@leilak1 este sa spytam si pisal ze mas vaznikovy krov , to aj ja budem mat , ratam ze ten priestor je len uzlozny a nie pochodny ak tam bude s chodit nebojis sa ze ti zacne praskat strop sadrokarton?
Odpovedať
V tom "stane " je urobená podlaha aby sa dalo po nej veselo chodiť ...stredom domu , teda aj stanu je hlavný múr z 30cm tehly tak to dobre drží. Odkladací priestor som robil s bratom. Pod 18 mm osb sú ešte drevené výstuhy z dosiek aby sa osb neprehýbala. Dalo to dosť práce , času a merania, rezania ....a skrutiek do dreva - asi tisícka Materiál osb vyšiel na okolo 360 eur už si presne nepamätám ... @vader100
Odpovedať
@leilak1 ... pekne. Vazniky sme dali vyrobiť tak aby sme mali co najviac úložneho priestoru (či tam budeme skladovať vzduch alebo sezónne veci? to nieje dolezite. Skor sme sa pytali preco nevyuzit obrovsky priestor pod strechou a hlavne ked za toto riesenie nemusime priplatit) cena vaznikov sa nam nenavysila ani o cent.Mame v plane cely priestor zateplit a zaplatat SDK. Dole mam dosky 25mm zo šalungu a tie neskor prikrijeme nejakou polsko_cinskou laminatovou podlahou. Svetla vyska je tam 2,1m a plocha 40m2. @vader100 Pochodzna plocha nam zasahuje do obyvacej miestnosti a chodby. SDK v chodbe mame uchytené na stenach systemom kt. sa pouziva na stavbu priecok z SDK. V obyvacej miestnosti mame "plavajuci strop"
Odpovedať
@1palo1 Osobne si myslím že drevené schody vysúvacie nie sú určené na nejaké časté používanie odkladacieho priestoru pod strechou ...preto nejakú väčšiu plochu by som tam ani nechcel. Lebo vynášať a znášať odtiaľ niečo väčšie nie je zrovna pohodlné. Pozor obyčajný sadrokarton biely sa tam nedá použiť , začne vlhnúť a droliť sa, ohýbať, musel by sa použiť zelený určený do kúpelky. a zelený je drahší ....takže nakoniec lepšie vychádza si myslím osb - je to pevnejší material. Okolo môjho odkladacieho priestoru sa dá ale docela dobre pohybovať , síce ako pavúk ale dá sa ..ak by sa bolo treba dostať k nejakým častiam strechy, alebo sádrokartonu.
Odpovedať
súhlasím, že sklápacie schody nie su vhodne do miestnosti kde sa často chodí. Preto sme ich dali na povalu, kt. slúži ako "skládka" ;-) a navštevujeme ju max. 5x v roku 8-). Je super ze máš jasno v tom co by si chcel alebo nechcel ;-) . My sme sa rozhodli cely využiť cely potenciál strechy 8-) No a cena zeleného, bieleho, červeného alebo modrého SDK? Ta nám vrásky nerobí.
Odpovedať
@leilak1 súhlasím, že sklápacie schody nie su vhodne do miestnosti kde sa často chodí. Preto sme ich dali na povalu, kt. slúži ako "skládka" ;-) a navštevujeme ju max. 5x v roku 8-). Je super ze máš jasno v tom co by si chcel alebo nechcel ;-) . My sme sa rozhodli cely využiť cely potenciál strechy 8-) No a cena zeleného, bieleho, červeného alebo modrého SDK? Ta nám vrásky nerobí.
Odpovedať
mate to krasne premyslene, len si preverte so statikom nosnost krovu, autom by som tam radsej neparkoval :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@1palo1 Prosim Vas aku tam mate vysku?
Odpovedať
@blskas 2,10m
Odpovedať
@1palo1 dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, chcel by som tiez nejako poriešiť ulozny priestor na vazniku, len sa chcem opýtať robili ste aj nejaky pomocny rošt alebo ste dosky davali priamo na vazniky ? A ake hrubku lat ste pouzili
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@leilak1 dobry den, aky rozmer tych technickych dvierok na povale mate, prosim?
Odpovedať
@sidon na povalu chodím raz za pol roka...neviem a kôli tomu tam nepôjdem ...výška asi 110 a šírka 70 cm .asi ..kto si aké spraví také má ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?