Dať do venca EPS alebo XPS polystyrén?

Robím bungalov a som vo fáze venca. Neviem či môžem použiť na zateplenie venca EPS alebo musím použiť XPS. Steny mám 30-ky Ytong čiže veniec bude 25-ka 5cm zapustený polystyren a 12cm bude na stene.
Odpovedať
Nie je nutné vkladať izoláciu do venca v tomto prípade. Radšej využite potenciál pre zateplenie, ktorí prinesie väčší úžitok. Na steny nie 12, ale 20 cm izolácie. Odpoveď na to, na čo sa pýtate: http://www.ostavbe.sk/zateplenie-venc...
Odpovedať
tentokrát si dovolím s blacksr nesúhlasiť =-) ;-) . ak by na steny šlo 12 cm EPS, určite by som na vence tých 5cm možno aj viac dal. ale treba to prepočítať. inak by vznikal tep. most - betón a ytong sú veľmi rozdielne v tepelnom odpore. možno pri hrúbke 20 cm a viac by problém postupne zanikal.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ahojte,v ktorom albume by som nasla postup na spravne zateplenie venca? Veniec treba zvlast zateplit,kvoli tepelnym mostom,dobre som to pochopila? A odporuca sa zateplit aj napriek izolacii obvodovych murov? Vdaka za odpoved. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Či je nutné alebo nieje nutné veniec zatepliť záleží od hrúbky zateplenia stien.Ak máte 20 cm tepelnej izolácie tak s dodatočným zateplení venca dosiahnete minimálnu nenávratnú úsporu .Skôr vás, ako všetkých ostatných vystríham od naväčšieho neduhu ,ktorý sa dookola opakuje takmer na všetkých stavbách.Veniec si zateplia z čelnej ,obvodovej strany ,ale nie z vrchu pri pomúrnici a zospodu ,vrchné ostenia dverí a okien v stykoch s vencom alebo prekladom.
Odpovedať
Profilova fotka
Vlákno ohľadom zateplenia venca http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím, idem riešiť preklady nad okná, budem ich robiť z U-profilov 375, dovnútra chcem dať tepelnú izoláciu 5cm z vonkajšej strany. Mám dať XPS alebo EPS keď nebudem zatepľovať dom. To isté aj veniec v podkroví. Ďakujem za odpovede @antonmesaros nepochopil som aký je ten neduh, ktorého sa máme vyvarovať pri izolovaní venca i prekladov
Odpovedať
Profilova fotka
ak da viac ako 5cm tak uz betonu bude mozno malo... ja som mal 25ky steny a ten veniec sa tam ledva vopchal (to zelezo co sa napajalo v urcitych miestach a pod... tade cesta nevedie... myslim ze medzi xps a eps je len nasiakavost, pevnost a cena. tu hrubku/vahu by vydrzalo aj eps....si myslim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
Čím zatepliť veniec v šalungu: fasádny EPS, podlahový EPS, perimeter? Čo sa týka nasiakavosti a odolnosti voči UV žiareniu?
Odpovedať
@jjaannoo XPS 3cm stacia, pák budeš zatepľovať a preložís fasadnym aj cez veniec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?