Dat alebo nedat parozabranu

Profilova fotka
Ahojte, potrebovali by sme poradit s nasou dilemou, zacali nam davat sadrokarton a tu sa nevieme zhodnut ci dat alebo nedat parozabranu. Povodne bungalov, teraz skoro poschodovy dom so samostatnym vstupom z vonka. Strop su nosniky a minky Rector, vrch sa momentalne nejde robit az casom. Zo spodu nedavame izolaciu len sadrokarton a z vrchu sa polozi vata, ktora sa neskor pouzije medzi krokvy a na spodok potom pojde polystyren. Pytali sme sa viacerych a je to tak pol na pol, tak teraz nevieme ako sa rozhodnut, aby sa nie nepokazilo.Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
. aj dom ste stavali tak pol na pol ...., co vam poradili.........??? ale ked tak zmyslate.., tak je vam to asi jedno.., tak sa rozhodnite po svojom.... , k nejakej tej.., polovicke... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms z 10tich povedali piati daj a piati nedaj. Prisla som po normalnu radu a odpoved, ale nie pre priblble komentare.
Odpovedať
@lussinda2 ten strop Rector sú betónové nosníky, medzi ktoré sa uložili také vložky a zvrchu je to celé zaliate betónom?
Odpovedať
@lussinda2 Ahoj. Kašli na debilní reakce, ty se vyskytují vždy a všude a skoro tradičně na prvních místech. Podívej, ono jde akorát o možnou kondenzaci v té konstrukci. Aby něco zkondenzovalo, tak zákonitě musí dojít k difuzi vodní páry ( difuze je průchod vodní páry konstrukcí ). Aby k difuzi vůbec došlo, nutná podmínka je rozdílný tlak vodní páry na obou stranách té hodnocené konstrukce. K tomu většinou stačí pouze teplotní rozdíl. V Tvém případě to je oddělení vytápěného a nevytápěného prostoru. I když z této logiky vyplývá, že vodní pára bude difundovat a že by se parozábrana měla použít, tak současně taktéž záleží na tom, jak bude vypadat konstrukce nad zateplením a zda tam bude odvětrávaný prostor. I když to nepíšeš jednoznačně, tak předpokládám, že se jedná o prostor přímo pod střechou, kde je již difuzní fólie. Mě z toho vyplývá, že pod stropem klidně udělej podhled bez parozábrany a zateplení v dostatečné tloušťce volně rozmotej na podlaze. Nic více. Akorát se musí překrýt styčné spáry. Ideální bude položit 2 x 20 cm nějaké minerální izolace. V žádném případě to již ničím nezakrývej. Klidně Ti to mohu doložit i výpočtem. Pokud přesto tomu nebudeš důvěřovat, tak na zem pod minerální izolaci natahej nějaký nejlacinější igelit, který potom vyhodíš. Ale na 100 % tam bude naprosto zbytečně. ;-)
Odpovedať
@lussinda2 ak nedáš parozábranu, tak treba počítať s tým, že minimálne v miestach tvorby vyššieho množstva pary (kuchyňa, kúpelňa, práčovňa...) hrozí to že keď na poschodí nedáš pod drevenú alebo laminátovú podlahu nejakú paronepriepustnú fóliu tak životnosť tej podlahy bude značne znížená. V ostatnom sa dá v zásade súhlasiť s @praoteccech. Ale obdivujem Vás, keď investujete okolo 100 000,- € a robíte to zrejme bez projektu ktorý stojí ani nie 3% z tejto ceny a odborníci podľa otázky asi tiež nie ste.
Odpovedať
Profilova fotka
@lussinda2 Ja by som tú parozábranu v takomto prípade určite dal.
Odpovedať
Ak date parozabranu, dohliadnite na perfektnu pracu, lebo ak nebude parozabrana dobre urobena, tak to narobi strasne skody!!! Ak nemate poriadny staveb.dozor, tak oslovte Cech strecharov, nam dozeral prave na opravu a vymenu zle urobenej parozabrany... nasi "majstri" sikovne zakryli hned sadrokartonom, porusili dohodu, ze najprv dokladna kontrola a fotodokumentacia parozabrany a potom sadrokarton..
Odpovedať
Neviem ale lepit parazobranu na betonovy strop mi pride trochu zbytocne, ale hlavne mi pride zbytocne davat tu vatu na zem. Vsak ked tam uz raz spravite strechu rovno dajte tu vatu tam, naco to robit na 2x. Byde tam sice nevykurovany priestor ale ten rok by som radsej priplatit par korun na kurenie ako sa srat 2x s vatou a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?