Da sa urobit betonova podlaha na 2 nz podlazi,ked je prizemie obyvane?

Kupili sme starsi dom,prizemie sme zrekonstruovali a nastahovali sme sa.Teraz riesime podkrovie.Mame v plane dat si betonovu podlahu,kedze povodne hranoly su napadnute cervotocom.Potrebujeme poradit,ci je to mozne zrealizovat,ked tam byvame a aka je orientacna cena takejto podlahy pri 100m2.Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Zrealizovať sa určite dá, len musíš akceptovať riziko, že budeš dole opäť malovať. Brat takto postupoval na rodicovskom dome. Bolo ale potrebné podstojkovat strop na prizemí pricom tie stojky tam musia byt min. 28 dni po betonazi, takze je obmedzeny pohyb aj celkove fungovanie v takomto priestore...ale ked nemas inu moznost... Dalsie riziko je zatecenie v etape ked zhodis trechu a este nemas platnu...zatecenie betonu bolo tusim minimalne ak vobec nejake ale dazd v noci prisiel a bolo veselo. No my sme s kompletnou rekonstrukciou dolneho poschodia ratali, takze sa tak vela nestalo. Cena tusim nebola vysoka, kedze sa vacsina veci robila svojpmocne.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to urobili este tak., ze na zaklop sme nahiahli lepenku, a zvarila sa v celom rozsahu. Vznikla vodotesna vana, vlastne plocha strecha. Do nej sa zviazala vystuz a zabetonovalo sa. Ziadne zatecenie nic. BK strop musi byt samonosny, podstojkovanie v celom rozsahu a vsetky ostatne "drobnosti" presne ako pisal fega.
Odpovedať
Profilova fotka
Mate nejaky specialny dovod preco robit betonou podlahu? Myslite samonosny strop? Neviem teda o aku stavbu ide ale treba domysliet aj prepojenie armatury stropu s vencom..ak tam teda vobec nejaky je.. Ak pises ze su prehnite tramy v ako stave je vobec cely dom? Zvazil by som alternativu vymeny poskodenych tramov a potom "sucha cesta" Ci myslis ze na staru strechu date betonovu platnu? a stary strop ostane pod tym? Ak viete ze to drevo nie je OK..nechate ho tam? hm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?