Dá sa kombinovať monilitický betónový strop a drevený?

Alebo monolitický strop garáže oddeliť od domu kvôli tepelnému mostu. Dom máme v tvare T, kde stred je dom, ľavo garáž, pravo terasa(viď. album). Chceli by sme monolitický betónový strop, ale kvôli tepelným mostom treba niečo vymyslieť. Ideme za statikom, ale on je trošku stará móda, aj základy nám navrhol prvýkrát spolu, potom podľa nášho návrhu prerobil, oddelil terasu od domu, ale pripomienkoval, že je to zbytočné. Dom mal by byť nízkoenergetický. Alebo dáme nad obytný priestor betón a nad garáž a terasu drevený strop.
Odpovedať
A čo projektant, ten sa so statikom EE?
Odpovedať
Projektant podobne, ale meniť ich už nebudeme
Odpovedať
@livisteve Vidím, že medzi domom a garážou je dosť hrubá nosná stena. Čo keby sa tie stropy spravili dva. Teda vyliali by sa na jeden krát, ale boli by v strede nosnej steny oddelené od seba izolantom - polystyrénom takej hrúbky, aby každý strop bol ešte dostatočne položený na stene. To by háda, šlo, nie?
Odpovedať
my to mame tak, ze zaklady garaze su odizolovane od zakladov domu. garaz je na 3 nosnych stenach, na miesto stvrtej steny je prievlak. Dom je zatepleny a aj stena medzi domom a garazou je zateplena. Garaz je take U pripojene k zaizolovanemu domu.
Odpovedať
@rimor a základ ste ako oddelili?
Odpovedať
@livisteve polystyrenom., myslim za styrodur.
Odpovedať
@rimor no to som myslela, mňa by zaujímalo čo je pod dekou. Myslím DT styrodur DT alebo ste tam dali len styrodur na DT, nad ktoré ide potom stena domu. O čo sa opiera garážová deka?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?