Co s tym??

Profilova fotka
Zdravim,rozobral som palach z vrchu,niektore dosky boli prehnite derave,pod doskami misacince atd,vyzametal no zistujem teraz kazda hrada ina velkost,chcel by som to vyrovnat naspat dat dosky a na to zelezobetonovu dosku,rovina podla najvacsiej hrady tak na troch mi chyba 10cm a inych zasa 4 cm 5cm,proste kazda ina,mozem na hrady len ponabijat dosky prip.hranole aby som to dostal do roviny?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Chceš to zobitniť? Neblázni.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp noo, To je velke,10x10m to ma
Odpovedať
tak tam aspoň nedávaj betón, ktovie akú nosnosť podlaha
Odpovedať
Nabi tam hranoly a podlož ich tak aby boli do roviny, na to nabi surové foršty 15 cm x 5 cm, do jesene nechaj vyschnúť, skontrlovať vlhkosť meracím prístrojom, a pri nejakých 20 % dať na to plávajúcu podlahu. Ale stále bude treba prekračovať tie brvná. Možno by to chcelo iné riešenie.
Odpovedať
Možno by tie foršty trebalo nechať preschnúť pár týždňov v lete niekede zakryté vonku, naukladané do roviny a odvetrané laťkami. Čerstvé drevo je veľmi ťažké. Tých pár týždňov bude možno trvať nabíjanie hranolov do roviny.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nie nie,urcite zelezobeton A tie prekracovacie brvna,tie pojdu pak prec,ostanu len 4 stlpy
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 ten beton planujes ako ? Aby prenasal zatazenie do murov, alebo to maju drzat tie dosky ?
Odpovedať
Chceš rozobrať strechu? Lebo nemôžeš odstraňovať nosné časti strechy. Tie brvná nesú strechu.
Odpovedať
A možno tie hrady neunesú ani bežnú podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp @majkoj Bol tam statik,povedal ze to pojde,samozrejme na mur vyviazat,zo spodu palach podstojkovat ten tam ostane ako stratene debnenie
Odpovedať
aha, na múr, to je niečo iné
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 odvážne a zlé riešenie, ešte aj radopp ponúka lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 preco odvazne,ved sa to tak standartne robi,potrebujem to len nejak zrovnat aby som nemal niekde 15 cm deku a niekde 25cm
Odpovedať
@jan45 Neponúkal som riešenie, ale námet na zamyslenie, pretože nepoznám dom - jeho konštrukciu ani stav.
Odpovedať
@pepe16 Statik ti to dal na papieri s pečiatkou a podpisom? Môžeš to odfotiť a zverejniť, aby sme boli v obraze.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pepe16 Vraj by bolo riešenie to podpáliť. Pred tým dať dom poistiť. A budú peniaze na nový. ;-) Len žartujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp pisat sam sebe je uz diagnoza :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nie neni na papieri nic,bol to pozret pomeral a ano povedal ze ano,mam skontrolovat hrady v akom su stave a ze pak sa nakresli ako kde ake zelezo...
Odpovedať
No dúfam, že som to zle pochopila, vy chcete odstraňovať hrady, ktoré držia krov?! A to vám statik povedal, že môžete? Kto dal tomu statikovi papiere o odbornosti?
Odpovedať
tak ja by sov takom dome nespal ani nahodou :) Pride mi to ako stavat dom od strechy.
Odpovedať
@erika2x Asi mal na mysli trámy na ktorých je nabitý strop. Nosné hrady by určite neodstránil.
Odpovedať
@pepe16 Ako skontrolujes stropne hrady? Hlavne konce zapustene v stene? Kedysi sa chemia nepouzivala na drevo, konce tych hrad neboli nijak chranene, len polozene na tehlu popripade na dosky a obmurovane. Na nasom dome boli pouzite dokonca i z tvrdeho dreva, ked som otrhal stropne dosky tak sa tvarili OK ale prave tie konce zamurovane v stene boli hodne prelezene cervikmi. Tak bacha aby ti to jedneho dna nepadlo do postele.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?