Čo namiesto obkladu tatrancu na strop

Zdravim, potreboval by som poradiť. Chystám sa prerábať rodičovský rodinný dom, sedlova strecha, cca 20 rokov starý. Na celom poschodí je strop + šikminy obitý tatranským profilom nad ním je bukas, potom izomin (cca 5cm), dosky, sklená vata (10 cm) , dosky a škvárobetón (10cm). Tatranec chcem dať dole, a mať tam klasickú bielu stenu. Tu ale nastáva problém. Sú majstri ktorý mi poradili dať tam polystyrén tvrdený 5cm, nato lepidlo sieťka, omietka. Ďalší hovoria vatu, foliu, sadrokarton. A posledný iba sadrokarton, vraj v žiadnom prípade nezatepľovať z vnútra. Čo navrhujete vy ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
to vyzerá na rovnú strechu, parozábrana tam nieje, ak nepočítame bukas, profil by som nevyhazoval, ak je priestor upevniť PS sieťku a prestierkovať Zvnútra to už zateplené je.
Odpovedať
@jan45 Je to sedlová strecha. Bol som to ešte raz poriadne pozrieť a pomerať, izomín je hrúbky nie 5 ale skor cca 3 cm, a sklená vata 5 cm. Taktiež som si všimol pod škvárobetónom je lepenka. Nemôže aj ona robiť nejaké problémy ? Nebude sa mi to tam orosovať a vlhnúť ?
Odpovedať
Profilova fotka
@roman358 práve pre tú lepenku to treba ešte doplniť izoláciou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?