Čo skôr - interiérové priečky alebo zatepliť strop?

mám na dome vytiahnuté obvodové steny a položenú väzníkovú strechu. neviem či je teraz lepšie tateplovať najprv strop, alebo vytiahnuť interierové priečky. dik za info
Odpovedať
1
2
Tepelnu izolaciu davaj az po omietkach a poteroch aby nenabrala vlhkost.Dost vela ludi nato zabuda a je problém ;-)
Odpovedať
@alex9164 Ak mozem vediet, tak v com tam je ten problem? @wladivostok My sme robili najprv izolaciu stropu, potom parozabranu, elektriku a vodu, okna a potom omietky. Inac by som to uz ani nerobil. Ked das priecky, horsie sa ti potom ta vata uklada, aj parozabrana je potom viac "rozkuskovana". Ked ju spravis dobre, nemusis sa ziadnej vlhosti bat, ako bolo vyssie spomenute ;-)
Odpovedať
Robil som najprv izoláciu, následne priečky z ktorých som vynechal posledný vrchný rad, a teraz som akurát dával fóliu a domuroval ten posledný rad. Neviem si predstaviť, žeby som robil priečky a tak izoláciu. natrápil by som sa jak kôň. Tak som si dal železné kozy, dlhé dosky a robil som jedna radosť, bez neustáleho presúvania lešenia. V následnej vlhkosti nevidím problém. parozábrana je utesnená.
Odpovedať
@alex9164 treba urobit parozabranu, potom tam nie je ziaden problem.
Odpovedať
@wladivostok najlepsie je najprv zateplit strechu, natiahnut suvislu parozabranu a priecky az potom.
Odpovedať
@wladivostok Ja idem najskor priecky, potom omietky, nasledne potery a strop az nakoniec. Presne koli tej vlhkosti chcem nechat strop otvoreny, aby mi neschli omietky a potery dva mesiace... Voda pojde von a potom sa spravi izolacia stropu, parozabrana a sadrokarton.
Odpovedať
urcite jednoduchsie je urobit najprv izolaciu a parozabranu. Priecky urobis potom... vlhkost vyvetras oknami, na to tam su predsa.
Odpovedať
@megdesign prievan cez otvorenu strechu zreniu omietok ci poterov zrovna neprospieva.
Odpovedať
@gashtaan Aky prievan? Cez strechu? :) Prievan vadi tak anhydridovym poterom...
Odpovedať
@megdesign ano, skodi aj zreniu cementu. Ja som mal prievan cez strechu cez prevetravacie otvory.
Odpovedať
@gashtaan Aha. A ked mas cement v betone na deke, tak tiez cementu prievan vadi?
Odpovedať
@megdesign samozrejme. Dochadza k presychaniu betonu na povrchu co vedie k povrchovym trhlinam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign na prievan sa vykašlite, viac by ti mala vadiť vlhkosť ktorú pustíš do dreva zo všetkých tých mokrých procesov. Múdrejšie by si spravil ak by si stropy zaizoloval (aj proti pare) a steny a podlahu nechal pomaly uschnúť.
Odpovedať
@slavoslav jj ale potom ta vlhkost pojde do vlny, ak nedam parozabranu. A zas ju dat a riskovat pri domurovavani posledneho radu priecok, ze ju niekde poskodim... Radsej pojdem stropy az posledne. Aj ked to bude mozno trocha zlozitejsie, ked budu stat priecky. Vlhkost ti drevo natiahne vrchom cez krytinu a to pravidelne kazdy rok... @gashtaan pokial viem, tak povrchove trhliny vznikaju vtedy, ak beton rychlo schne a za to moze teple pocasie, slnko. Preto sa beton polieva. Ak je sychravo a prsi, nevadi ze fuka...
Odpovedať
@megdesign presne, trhliny vznikaju vtedy, ak beton na povrchu rychlo schne... to sa tu teraz naozaj budeme hadat o tom, ci prievan vysusuje? Ved to je snad samozrejmost. Nejde len o beton, ked ti spravia poter ci omietky, ci sadra ci cement. normalni majstri ti povedia, ze mas prve dni nechat zavrete okna a chranit ich pred prievanom. http://www.asb.sk/stavebnictvo/staveb... http://www.akostavat.com/betonovanie-... http://mojdom.zoznam.sk/cl/10027/1313... http://urobsisam.zoznam.sk/dom/zaklad...
Odpovedať
@gashtaan ano pokial das parozábranu na 100% nieje problém,ale stretávám sa nielen na MS s tym ze ludia zaizoluju a potom robia omietky a potery a potom vznika problém :)
Odpovedať
@alex9164 nuz, niektori ludia bez urobenej parozabrany este aj kurit zacnu az im z vlny tecie...
Odpovedať
@megdesign je blbosť robiť parozabranu tak že v nej vytváraš kritické miesta ako je lepenie na steny. Ak nie si dosť šikovný a obavas sa že ju priečkou poškodíš tak si ju podlep napr. Mirelonom. Idealne riesenie je ak obalka domu je kompaktna vo vsetkych vrstvach aj v parozabrane. Nehovoriac o tom že sa to aj ľahšie robí. Ale obhajit sa da cokolvek argumenty sa vzdy najdu:-)
Odpovedať
@slavoslav ved vytiahnem priecky 10 cm pod buducim miestom, kde bude parozabrana a tu natiahnem ponad tie priecky. Cize bude na stene len na obvodovych prieckach. Ci?
Odpovedať
@megdesign rob ako myslíš, neostáva nič len popriať ti príjemnú prácu s prekladaním parozábrany nad priečkami, keď si nedáš poradiť. Ale nie každý sa musí vydať najschodnejšou cestou, nie?
Odpovedať
@megdesign ja som to robil tak ako pises a to je presne dovod, preco radim priecky urobit az potom :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@gashtaan @slavoslav @megdesign Ahojte. Chcem sa opytat, ako ste hore upevnovali priecky, o co? ked tam je uz parozabrana ... ja musim v jednej casti natiahnut priecky, lebo nemam na co upevnit komin a stavbari navrhli, ze sa vymuruju priecky do nejakej vysky a na spevnenie sa spravi maly veniec a po polozeni izolacie a parozabrany sa domuruju priecky .. ale neviem si predstavit, ako sa hore uchytia .. Neviem, ci som sa vyjadrila jasne, ze o co mi ide ...
Odpovedať
@mnambodka o nic nebudem upevňovať. Priečka skončí cca 5cm pod parozabranou.
Odpovedať
@megdesign a ak je zboku šikmina ? rovné je to do výšky 120 cm (tam ukotvím ) potom šikmina a hore ? ak sa to o nič neukotví hore ani na bokoch ?
Odpovedať
@mnambodka väčšie priečky sú spevnené vencom, malé spevňovať netreba, lomením stien a tým že sú krátke su dosť tuhé.
Odpovedať
@slavoslav ja mam len 1 nosnu stenu .. ostatne (nenosne) maju dlzku max 6m .. aj ta mi podrzi sama? .. takze nemusim robit ani ten veniec? .. pre mna by bolo najlepsie, kebyze to len ukotvim o podlahu a obovode a tu nosnu stenu .. tymi kovovymi L-kami na porobeton, co su
Odpovedať
@mnambodka 6m je dlha priečka ak je rovná. vylez v strede na rebrík, chyť ju z hora pod stropom a zatras ňou z celej sily, hneď uvidíš či potrebuje veniec :-)
Odpovedať
@slavoslav :D ... skvela rada ... :D ... dost som sa posmiala .. Dakujem
Odpovedať
@slavoslav ty si kar :D sak sa s nou zruti... Nevies co to je cloveka, co ak to spravi? :) Ved nie kazdy aspon v rohoch kotvi o strop (ak ma tu moznost) :)
Odpovedať
@mnambodka priecky som hore neupevnoval, kazda jedna je previazana na kolmo s inou, takze by to bolo zbytocne. Komin je zakazane upevnovat o priecky!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?