Čo hovoríte na drevený nosný strop?

Profilova fotka
Uvazujeme o drevenom tramovom strope, ktory by mal nosnu funkciu. Domcek bude 2 poschodovy. Viete mi povedat zo skusenosti ako sa tento material casom sprava a ci nevrzga / nie je zvysena miera hluku? Aku skladbu ste pouzili? Aka je cena v porovnani s betonovym, pripadne z tehlovych panelov?
Odpovedať
jednoznačne betonový strop, spevnícelý dom a má dlhšiu životnost.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojcek ja si davam tramovy strop na to pojde osb doska a potom poter,nasledne dlazba alebo plavajuca a samoska ze pod to pojde izolacia kvoly tmeniu zvuku a sadrokarton.Dufam ze to bude ok,urcite to bude lacnejsie ako keramicky predpokladam ze uspora od 1200 eur vysie.Co som si zistoval keramicky strop najlacnejsi bol od premacu....takze ja urcite idem do toho ;-)
Odpovedať
My máme drevený strop. Je to záležitosť statického výpočtu, správneho návrhu skladieb a prevedenia. Aj v kúpeľni - nemá mu čo vadiť. Ak sa niekto bojí, môže si tam dať parozábranu a SDK.
Odpovedať
V drevostavbach su aj kupelky s dreva.,či.Nevidim problem v drevenom strope.
Odpovedať
Pravdaze to ide my to tak mame dreveny strop a dvojpodlazny dom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nič nieje nemožneee da sa to.. v rodičovskom dome mame dreveny na tretom podlaži
Odpovedať
Dobrý den. Dřevěný strop není nic nového pod Sluncem. Je to konstrukce tak běžná, že to většina lidí ani nevnímá. Každý dům postavený tak do roku 1950 měl dřevěné stropy. Bylo několik základních druhů konstrukcí stropů . Co bude na stropu umístěno je úplně jedno. Vždy se musí najít takové řešení detailů, aby to dřevo bez úhony přežilo desítky, až stovky roků. Čili ochrana dřeva proti dřevokazným houbám, plísním, a různým škůdcům ( červotoči a tesaříci a pod. ). Taktéž je potřeba ochrana proti zatečení vody, proti kondenzaci vodní páry , která se může do konstrukce dostat difuzí a řešení detailů uložení záhlaví stropních trámů na nosné konstrukci. Není to nic neřešitelného a ani složitého. Dřevěné stropy jsou ve většině případů nejlacinější a plnohodnotná varianta. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
super lebo stavebnici nas od toho odradzaju :-) :-) nam sa velmi pacia tramy a chceme ich riesit na prizemi tak mi pride zbytocne robit betonovy strop a potom to obkladat falosnymi tramami... urcite aj financne je to zbytocne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
kedže chcete mať priznané trámy na pochodí, tak by sa hodilo aj do podkrovia. tam viem poradiť že keď sa niekomu páčia priznané trámy v podkroví, tak nech to rieši vonkajším izolačným opláštením. je to dnes už bežná vec a vôbec to nie je drahá varianta, dokonca s pohľadu tepelných mostov a tepelnej izolácie je lepšia ako izolácia z vnútornej strany
Odpovedať
Profilova fotka
@petriksvetrik uvazujeme aj nad tymto riesenim ale odradza ma trosku riesenie ze izby budu mat velmi vysoke stropy = neefektivne z hladiska vykurovania este by ma zaujimalo aku hrubku priecok ste riesili pri dome s drevenym stropom - na prizemi aj na poschodi a aky material ste pouzili? da sa aj hore pouzit napriklad tehla, alebo je lepsie dat len sadrokarton?
Odpovedať
@juskovci My máme tehlu aj hore. Závisí od statického výpočtu - toto by nemalo byť predmetom diskusie s neznámymi ľuďmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr samozrejme respektujem to. chcela som len vediet prakticke skusenosti ludi :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte,máte niekto drevený strop vo svojom hniezdočku? Priateľ by taký chcel v obývačke a v kuchyni,ale mne sa to nejako nepozdáva. neviem si to predstaviť ako by to vypadalo v skutočnosti a aký nabytok by som tam kombinovala. Ak má niekto aj fotky veľmi by mi pomohli pri rozhodovaní:)dakujem:)
Odpovedať
@juskovci aj ja byvam v dome čo ma dreveny strop , dom ma asi 55rokov. vobec by som sa toho nebal ked sa to dobre spravi a zvlašt zo sucheho dreva tak to ani vrzgat nebude. na hrubkach a vyškach materialu radšej nešetrit aby to nevrzgalo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@bejbyzuzu Ahoj. vypadalo by to takto: https://www.modrastrecha.sk/blog/pavk... Tiez sa mi to paci. 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?