Čím viazať armatúru?

Ahojte, dnes som videl na stavbe, že armatúru na prekladoch, venci a deke viazali elektrikárskymi sťahovacími páskami. Prvý krát som videl takýto druh viazania a chcem sa opýtať či to je OK resp. či viazací resp. radľovací drôt možno týmto nahradiť. =-)
Odpovedať
1
2
Urcite to lepsie stiahne drotom.
Odpovedať
ja typujem ze je to zbytocne predrazene
Odpovedať
Viazanie má len dočasnú funkciu zabezpečiť polohu výstuže pri betonáži. Potom je to už jedno. Takže ak má niekto priveľa el. pások, žiaden drôt a kopu času tak prečo nie. ;-)
Odpovedať
Mio /uzivatel tu na MS/ tak viazal a zatial mu to tusim stoji :-)
Odpovedať
...on ich mal viac menej zadarmo tazkze v pohode, a islo im to rychlejsie ako viazat drotom. Podla mna to ma ozaj iba tu funkciu aby bolo zelezo tam kde ma byt pri betonazi :D
Odpovedať
Tak pridavam fotku ukonceneho armovania, nakoniec sme viazali klasicky klucom a drotom. Robota neskutocna :-|
Odpovedať
Profilova fotka
tiez sme to riesili tymi stahovackami :)
Odpovedať
ja som viazal týmto http://obchod.mrp.sk/mm/Data/Obrazky/... veľmi rýchla robota
Odpovedať
...ano, s tym sme to viazali
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som zváral
Odpovedať
@mirooslav Pod vencom (armovackou) mas styrodur? Na co je to dobre?
Odpovedať
@mirooslav zvaranim sa oslavuje pevnost vystuze. Zvaranie vystuze je potrebne mat dohodnute s projektantom. Strmienky mas polozene hned na EPS/XPS? To nie je dobre, nemas dostatocne krytie vystuze samotnym betonom. Ak to este nemas zaliate oprav to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@spiderhst @janyke Styrodur je preto aby cez škáru medzi doskami nič nevytieklo a pred zaliatím sme výstuž popodkladali aby betón zatiekol vo vrstve aspoň 3cm . Spokojní ? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lokoss Za toto by som bral statikom diplomy.
Odpovedať
@lokoss Strop pivnice? Studena vojna uz predsa skoncila. Tvoj statik to zobral doslova - slovo zelezobeton podla neho znamena viac zeleza ako betonu :-)
Odpovedať
@mirooslav Hmm nechapem velmi aky to ma presne vyznam. Ved Ytong je dostatocne rovny a zaliatie na styrodur nezabezpeci previazanie betonu s murivom, cize cely veniec bude tak trosku plavat nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke to čo vidíš je preklad , nad ytongom žiaden pelystyrén nieje .
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke Len preto ,aby si si to vedel predstaviť.
Odpovedať
Aha takze to je len pod prekladmi? Na fotke to vyzera ze je to celoplosne teda aj na Ytongu...
Odpovedať
@antonmesaros ...kvoli comu? Ja sice niesom statik ale nie je to trosku predimenzovane? Je to deka nad garazou (8x8,3m), nad nou bude cast domu resp. nosne mury. Podla statika to je najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie. A ked Vam niekto, kto je statik povie ze takto to musi byt tak velmi nerad by som riskoval a urobil to po svojom. Uz to je zrobene tak co uz, ideme dalej :D
Odpovedať
@lokoss 8x8 je uz celkom dost velky rozmer, takze tam to nie je tak prehnane, antonmesaros zrejme nikdy ziadny žb konstrukcie nikdy nedimenzoval tak nevie co vsetko to obnasa, inak by nenapisal taky prispevok :-)
Odpovedať
@engineerr ....ako som pisal, ostava mi verit projektantovi a ze to je podla mna trosku predimenzovane tak by som bral, ved nejaka rezerva tam musi byt. Iba co ma prekvapilo, ze v strede je na ploche asi 8x1,5m iba jedna vrstva roxorov (ako vidno aj na fotke)
Odpovedať
Profilova fotka
@lokoss Je to násobne predimenzované.Nie trošku. :-)
Odpovedať
@lokoss vystuz v betone prebera tahove napatia a prave v tej casti sa nachadza tahana oblast betonu pri spodnej hrane (kladne ohybove momenty). Smerom k podperam (murivu) ohybove momenty vystupuju smerom hore (zaporne ohybove momenty), cize tahana cast je hore a vystuz sa preto kladie na spodnu aj na hornu hranu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Takze zvarat nie?
Odpovedať
@daniandrada v domacich podmienkach nie.
Odpovedať
Som dost lajk chcem stavat plot z betonovych tvarnic . Po akej vzdialenosti davat stlpiky chcem tak po 6 m . plot ma dlzku 98 metrov a vyska bude 2 20cm . do stlpikov budem davat armovacie 4 zelezo 10mm a zvisle tiez do zakladov . ziem v caribiku na jednom ostrove menom ARUBA takze nam tu prsi asi dvakrat do roka a je tu stala teplota asi okolo 28 stupnov cely rok. musim izolovat zaklady. Celkom tu fuka a mam sa bat tych vykvetov co opisujete na slovensku ked to omietnem?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobrý deň, naši majstri nám zvarili roxory o striemienka v celom venci.. Prečo je to zle? ďakujem...
Odpovedať
@darja1212 Výstuž sa zvára iba v prípadoch keď nie je lepšie riešenie. Napr. keď treba uchytiť výstuž o železný nosník. Zvar oslabuje výstuž a teda v betóne je nežiadúci.
Odpovedať
@jaro113 dakujem, dnes sme sa pýtali statika a povedal, že pokiaľ sa zvára elektrickou zváračkou, tak je to ok, ale nesmie sa zvárať plynovou, lebo tam dochádza k zmene na materiály (čiže strmienkoch a roxoroch) a tým pádom to oslabuje konštrukciu.. naši majstri chvalabohu pozvárali elektrikou..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?