Cena -veniec

Dobrý večer, dostali sme cenovú ponuku na zhotovenie venca na rodinnom dome 9 x16 m - 1500 € len za prácu. Viete mi, prosím, aspoň odhadnúť, aká je to cena? Mne sa to zdá dosť, nakoľko si všetko ostatné platíme mimo ponuky-betón, železo.... Ale ja som laik, tak prosím o pomoc tu.
Odpovedať
ide o jednu z casovo najnarocnejsich ukonov na stavbe...
Odpovedať
@henrieta18 počítaj 1000 € minimum ak platia aj odvody, môžeš zjednávať.
Odpovedať
1500€ je bezna cena.
Odpovedať
ja som zaplatil 2000 a lutujem, lebo je to vela. po funuse som nasiel partie, co by isli za 1000 bez problemov. ono to nei je zlozita robota.. to sa len tvaria ze je to zlozita robota.. pokial ale daju DOKLAD/FAKTURU tak je to normalna cena, pokial bez dokladu tak je to premrstena cena.
Odpovedať
@henrieta18 Velmi vela! Ja som platil za komplet veniec 2300€, rozmer 10x20m a prierez venca 38x30cm aj zo zateplenim xps. V cene bolo vsetko aj odsalovanie, material.
Odpovedať
@henrieta18 robil som teraz vediec na garáž 9x6 plus preklad nad dverami zhruba 1.8 m3 betónu, samozrejme vsetko som zašaloval sám+armatúru poviazal, bola to makačka, betónovali sme to traja začali sme o 10 skončili o 18. (ja, svokor 71 r, pomocník 61r) Tak ak máš v cene komplet šalovanie + previazanie,podloženie hotovej armatúry+ osadenie závitových tyčí priamo do betónu, tak to nie až taká zlá cena, ale ako píšu chlapci treba sa pokúsiť zjednávať.
Odpovedať
Profilova fotka
@henrieta18 Podľa mňa sú podobné otázky o cenách zbytočné lebo, ak si to vie niekto urobiť sám tak mu je aj tých 1500 eur strašne veľa, ak si niekto nenašiel lacnejšiu firmu ako za 3000 tak mu to je aj málo. Podľa mňa môžeš vychádzať len z ponuky, ak inú nemáš je jedno čo ti kto napíše ( prípadne sa môžeš pokúsiť zjednať sumu aj bez toho aby ti niekto hovoril že to je moc ) ak si ich dáš urobiť viac samozrejme si vyberieš tú najlepšiu.
Odpovedať
Ale tak ked si to idu dat urobit firme tak to evidentne sami nevedia urobit a tym padom je ta cena podla mna uplne normalne. Ono sa to takto zda dost ale niekto ta nenuti aby si si to dala urobit od nich, mozes si dat spravit cenove ponuky aj od inych firiem a potom si vybrat. Myslim, ze ked spomenies, ze ina firma ti to ponuka za 1500 € tak sa ta dalsia bude snazit aby isla aspon trosku nizsie a mozes to urobit vo viacerich a uvidis, ktora ti ponukne najnizsiu sumu
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si pekne dali urobiť viacero cenových ponúk presne tak ako písala nasi11 a potom sme sa rozhodli. Si slobodná osoba takže nemusíš zobrať prvú ponuku, ktorú dostaneš :-) Keď sa ti tá cena nezdá tak si treba urobiť nejaký prieskum a uvidíš, či to niekde vedia urobiť aj za menej ale zase treba brať ohľad aj na to aby to bolo urobené poriadne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?