Betónový strop

dobry den. idem robit bungalov a rozhodujem sa nad stropom z betonovych panelov. aky mate na tento druh stropu nazor? a ako sa potom zatepluje tak aby som mal povalu pochvodznu? dakujem
Odpovedať
@brco444 Buď EPS položíte, alebo ak vlnu, tak musí byť v roštoch a nad to nejaké dosky.
Odpovedať
@blacksr EPS je ten tvrdeny polystyren? a nebudu mi po case pukat spoje medzi betonovymy panelmy? jak to tu kedisi niekto pisal,ze to je mozne. dakujem
Odpovedať
@brco444 EPS - buď fasádny alebo podlahový. Netreba XPS, je to zbytočne drahé. Predpokladám, že tam chcete chodiť len pre prípad opravy strechy a tak. Ak pravidelne, napríklad niečo skladovať, treba dať aj nejakú dosku na EPS, aby ste ho nepotlačili. Poznám takú "expertku", ktorá chodí na povalu v ihličkových topánkach (akože jej prezuvky). Vzduchotesnosť zabezpečte stierkou so sklotext. mriežkou na strope vnútri.
Odpovedať
@brco444 Otázkou je, či má betónový strop nejaké špeciálne opodstatnenie...
Odpovedať
@blacksr nie bude tam len odlozny priestor.a z vnutra netreba ziadnu izolaciu? ani paro priepustnu foliu alebo nieco take?
Odpovedať
@brco444 Ak bude znútra stierka, ktorá zaručí vzduchotesnosť, tak zhora stačí dať tepelnú izoláciu. Ak chcete, môžete pod tep. izoláciu dať parozábranu, ale nie je nutná. Potom asi 40 cm izolácie. Paropriepustná fólia patrí pod škridlu.
Odpovedať
@blacksr a keby dám to EPS aká hrúbka stačí?
Odpovedať
@00duch76 nieje treba ,ale menili sa mi plany a odbudli nejaké nosné priečky a stresová nosná priečka je vyosena o meter a pol takže mi dávali rôzne varianty aby sa mi opierali stolice o izbové priečky 150 mm na ktorých mal byť veniec a to mi nikto neodporucal,tak som zohnal panele v dobrej cene
Odpovedať
@brco444 EPS a vlna izolujú približne rovnako, takže rovnaká hrúbka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Panely budú praskať v spojoch,podobne ako na činžiakoch.Možno nejaké spiroly ,ale aj to nieje záruka.Alebo pod panely urobiť sdrokartonový strop cca 15€/m2..
Odpovedať
@antonmesaros myslíte že ked sa natiahne sietka a zastierkuje sa to,že to bude praskat aj tak?
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam na strop zo spodu panelu nalepiť 10cm EPS ten zasieťkovať a omietnuť...praskanie medzi panelmi nebude... Z vrchu dajte miner.vlnu hrúbky 15 cm do roštu a zakrižujte dalšou 15cm hrúbkou...na vrch osb dosku alebo cementotrieskovú dosku. Parozábranu dávať na vysušený betón nemusíte, ale môžete volne položiť pvc foliu pod min.vlnu... Strop bude takto dobre zaizolovaný a bude bez praskania v interiery a to za prijatelnú cenu.
Odpovedať
S poslednym prispevkom nesuhlasim.
Odpovedať
Profilova fotka
@brco444 Trochu inak to napíšem.Nepoznám dom v ktorom sú na strope panely a nieje aspoň jedna prasklinka medzi nimi.Panel je veľká konštrukcia a tie medzi sebou pracujú.Sieťka je na prenášanie drobných pnutí medzi malými konštrukčnými dielcami Napríklad medzi jednotlivými kvádrami Ytongu alebo tabuľami polystyrénu a na prechod rôznych materiálov(veniec -murivo).Nieje na prenos konštručných tlakov v budovách.
Odpovedať
@spiderhst prečo nie? A keby dám z vrchu tvrdému polystyren?
Odpovedať
@00duch76 Izolácia rovnaká. Betón síce dobre vedie teplo, ale stále má nejaký tepelný odpor. Dokonca väčší, ako NIČ, ktoré by tam bolo v prípade čiste zaveseného stropu na trámoch alebo väzníkoch strechy.
Odpovedať
@antonmesaros + do SDK stropu parozábranu, ak máme zabezpečiť 100% istotu, že to bude tesné v prípade vzniku netesnosti v betóne
Odpovedať
@00duch76 Ja osobne by som bungalov robila bez ťažkého stropu. Niekto ho proste len CHCE. Tak načo prehovárať. Ak má na zaplatenie, nech si dá. @brco444 Aj ľahký strop sa dá riešiť pri veľkých rozponoch. Ťažký strop na bungalove nie je staticky nutný. Dôležité je, aby ste múry domu stužili vencom. Veľké vzdialenosti medzi nosnými stenami sa dajú riešiť aj kovovými nosníkmi... proste rôzne... je na statikovi, aby to navrhol a aby odporučil najlacnejšie riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?