Aký typ zateplenia trámového stropu si vybrať?

Riešim starý známi dutý trámový strop. Zo spodku sú dosky+heraklit+omietka. Na povale sú dosky+heraklit+asi betónový poter/škvaro-betón. Ak ma nikto skúsenosti, poraďte mi prosím. Rozhodujem sa medzi dvoma druhmi izolácie pred únikom tepla(povala je neobývaná) ale časom možno bude. Riešenie č.1 : Dať medzi trámy fúkanú izoláciu o hrúbke 18-22 cm a starý poter vymeniť za nový betónový. Riešenie č. 2 : Odstrániť z vrchných dosiek heraklit+poter a dať tam 10cm polystyrén a zaliať to betónom cca 8cm vrstvou. Do toho samozrejme aj výstuž. Pri riešení č. 2 zostane dutina medzi trámami ako doteraz - prázdna. Čo je podľa vás z hľadiska tepelnej izolácie lepšie? Riešenie č.2 navýši pochod čo zmenší podkrovný priestor, ale ak je toto riešenie lepšie z iných dôvodov, nemám stým problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@iv777 -2, ale je to zbytočná práca, na povalu rozložiť vatu alebo PS, prikryť maliarskou fóliou a potom použiť do priečok po zobytnení.
Odpovedať
@jan45 Viem, že je to zbytočná práca aj investícia navyše, ale kým dôjde k zobytneniu to nebude len tak skoro. Teraz riešim otázku či sa pustiť do varianty 1, alebo 2 čo som písal...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?