Aky strop

Ahojte chcem sa spýtať aký je podľa vás najlepší strop na bungalov, betónové vložky alebo keramické. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
polystyrénové
Odpovedať
poly STYREN----precitaj si nieco o skodlivosti stryrenu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
:D clovek chce rozumnu odpoved a aha coho sa docka :D
Odpovedať
Pred týždňom si kopal základy a dnes sa pýtaš na strop? A v projekte je čo? Ak sa rozhoduješ len medzi tými 2 alternatívami, tak vyber, čo je lacnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi v rýchlosti. Ak je otázkou cena, tak najlacnejšie budú drevené trámy a na ne podvesený sadrokartónový strop (zároveň velmi jednoduché zateplenie. Ak je prioritou pevný stropný systém (často je to otázka skôr nejakej osobnej preferencie ako reálnej potreby - výhjodu pri bungaloe vidím iba tú že v prípade požiaru strechy je nižšie riziko vyhoremia inerieru prízemia), tak najlacnejšie a aj montážne najjednoduchšie sú filigránové dosky (potrebujete málo stojok, na múry sa to vyloží autožeriavom, velmi jednoduché zviazanie karisietí a zálievka betónom), ak sa rozhodujete medzi vložkami tak sa rozhodnite čisto podľa ceny (čiže asi betónové). Ak preferuje čo najdokonalajšie zviazanie stavby tak potom betónový monolit, avšak je to najpracnejšie riešenie. Inak čo máte v projekte (predsa len zaťaženie bude oveľa väčšie pri pevnom strope ako pri drevenom a môže to mať vylyv aj nadalšie konštrukčné riešenia v rámci stavby)
Odpovedať
@chrobak7 to nebolo pred týždňom, ja mám taký sklz v pridavani foto :-D v projekte mám Premaco..
Odpovedať
@stevosk v projekte je Premaco betónové vložky ale čítal som veľa diskusií a skoro zo všetkých som mal taký pocit ze keramické sú lepšie ale o to drahšie..., chcem pevný stropny systém, a asi mas pravdu je to iba moja osobná preferencia :-D... Betónový monolit je veľmi prácne a to salovacie dielce a stojky chcú podľa mňa prehnane peniaze....a filigranove dosky si idem ešte naštudovať, lebo o tom neviem absolútne nič :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som chcel byt taky rychly pri stavani :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?